Bir Döneme Damgasını Vuran İsimler: karrigan Counter-Strike: Global Offensive

Bir Döneme Damgasını Vuran İsimler: karrigan

Bir döneme damgasını vuran isimleri konuk ettiğimiz yazımızda bu hafta, mousesports’un büyülü performansına büyük katkı sağlayan takımın muhteşem IGL Finn “karrigan” Andersen bizimle!

14 Nisan 1990 doğumlu oyuncu, Danimarka doğumlu bir Alman. Bu sayede her iki dili de akıcı olarak konuşabiliyor. karrigan çocukluk dönemi boyunca, annesinin Alman babasının ise Danimarkalı olması nedeniyle sıklıkla seyahat etti. Arabanın arka koltuğunda manzaraları seyrederek yaptığı seyahatleri çok sevdiğini belirten oyuncu, profesyonel oyunculuğa dair en sevdiği şeylerden birinin dünyanın bir çok ülkesini ziyaret edip dört bir yandan destekçilere sahip olmak olduğunu bir ropörtajında takipçileriyle paylaşmıştı.

Kardeşi ile birlikte 2001 yılında Counter Strike 1.6 oynayarak espor dünyasına adımını atan oyuncu, 2006 yılından itibaren de rekabetçi sahneye giriş yaptı. Oyuna ilk başladığı dönemde, kendinden yaşça büyük oyuncuları rahatça alt edebilmesi nedeniyle kısa süre sonra kimsenin onunla oynamak istemediğini de ESL tarafından yapılan bir görüşmede izleyicilerle paylaştı.

Erken çocukluk dönemlerinden itibaren derslerinde oldukça başarılı ve zeki bir öğrenci profiline sahip oldu. Okul notlarında olduğu gibi oyunlarda da muhteşem bir beyine sahip olan oyuncu, vakit harcadığı ve çabaladığı her şeyde başarılı olacağını göstermişti. Şaşırtıcı bir şekilde, rekabetçi düzeyde bir CS:GO oyuncusu olmasının yanında, Copenhagen Business School’dan İşletme ve Denetim yüksek lisans derecesine de sahip.

25 Mart 2012’de fnatic’e katılan karrigan, bu takımla birlikte bir çok turnuva kazandı. Ardından Counter Strike Global Offensive’in yayınlanması ile birlikte bu oyuna geçti ve mousesports’a katıldı. Bu kararını, “bana verdikleri teklif gerçekten çok iyiydi” diyerek açıklayan oyuncu aynı zamanda fnatic kadrosunun da o dönemde başarılı olmak için gerekenlere sahip olmadığı düşünüyordu.

Mousesports ile geçirdiği kısa dönemin ardından yeniden fnatic’e katıldı ve bu takım değişiklikleri uzun süre daha devam etti. Bu süreçte; Playing Ducks, n!faculty, Reason Gaming, LeftoverZ, Copenhagen Wolwes gibi takımların formasını giydi. Copenhagen Wolwes döneminin ardından takımdan ayrıldı ve Danimarka merkezli Kuzey Amerika organizasyonu Team SoloMid’e katıldı.

Adım adım efsaneliğe!

25 Ocak 2015’te TeamSoloMid, Team Dignitas’ın CS:GO kadrosunu satın aldı. Bu takıma birlikte 2015 yılının 2. Major’ı olan ESL One Cologne’de 3-4. Olarak tamamladı. TSM’in CS:GO kadrosu, 3 Aralık 2015’te iç sorunlar nedeniyle dağılnca, karrigan takımdan ayrıldı. Sonraki birkaç turnuvada Team Question Mark adı altındaki ekiple yarıştı. 9 Ocak 2016’da ise Team Question Mark yeni organizasyonunu tanıttı: Astralis!

Astralis ile geçirdiği 10 aylık süre boyunca, takımı için ne kadar önemli bir IGL olduğunu herkese gösterdi. 5 Haziran 2016’da, son beş yıl içinde İran’a seyahat ettiği için Amerika vizesi alamadı ve ELeague Season 1 turnuvasına katılamadı. Astralis ile yarıştığı süre boyunca bir çok S-Tier turnuvada başarılı performanslar gösterdi.

Ardından 19 Ekim 2016 tarihinde, büyük beklentilerle kurulan FaZe Clan’a katıldı. FaZe ile birlikte StarLadder i-League StarSeries Season 3, ESL One: New York 2017, ELEAGUE CS:GO Premier 2017, Intel Extreme Masters XIII – Sydney ve son olarak EPICENTER 2018 gibi büyük turnuvalarda şampiyonluğu tadan ekibin bir parçası oldu.

2019 yılında FaZe Clan’dan ayrıldı ve kısa bir dönem kiralık olarak Team Envy için mücadele etti. Ardından kendini yeniden ispat edeceği ve bir efsane olacağı mousesports’a 14 Mart 2019 tarihinde katıldı.

Takıma katılmasının ardından sadece 5 ay sonra, CS:GO Asia Championships 2019’da şampiyonluk  yaşadı. Ardından ESL Pro League Season 10 şampiyonluğu yaşayan karrigan ve ekibi, geçtiğimiz günlerde de ESL Pro League Season 11 finalinde fnatic’e kaybetti ve turnuvayı ikinci olarak tamamladı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir