League of Legends League of Legends Haberleri

NA LCS 2017 Bahar Mevsimi 9. Hafta 3. Gün

NA LCS 2017 Bahar Mevsimi normal sezonu tamamlandı. 9 haftalık bir periyotta üçer güne yayılarak oynanan karşılaşmaların son gününde Team SoloMid-Phoenix1, Team Dignitas-Immortals, FlyQuest-Team Liquid ve Counter Logic Gaming-Team Envy serileri oynandı. Son gün serilerinde kader maçına çıkan Team Liquid, rakibi FlyQuest karşısında ilk oyunu kazanmasına rağmen seriden mağlubiyetle ayrıldı. TL rakibi karşısında galibiyete ulaşabilseydi Echo Fox’la galibiyet/mağlubiyet oranını eşitleyip 8. sıra için tie-breaker maçı oynayacaktı. Ancak bu fırsatı elinden kaçıran ekip, Yaz Mevsimi Elemeleri oynayacak.

Serilerin kısa özeti şu şekilde:

Team SoloMid 2-0 Phoenix1

Toplam 30 dakika sürenin ilk oyununda TSM ormancısı Svenskeren’in erken oyunda yarattığı fark, TSM’in oyunu ilk dakikalardan koparmasını sağladı. Üst koridora başarılı baskınlar yapan Lee-Svenskeren, Maokai-Hauntzer’in güçlenmesini sağladı. Bu duruma Ahri-Bjergsen’in de birebirde aldığı skorlar eklenince galibiyet TSM için kaçınılmaz oldu. Bütün koridorlarda üstünlüğü rakibine kaptıran P1 ise takım olarak hiçbir varlık gösteremedi. Maç boyunca koordinasyon konusunda kusursuza yakın bir görüntü çizen TSM, mikro ve makro oyunda elde ettiği üstünlükle serinin ilk oyununu rahat kazanan taraf oldu.

İlk oyunun aksine, oyunun erken safhasında takım olarak daha proaktif bir görüntü sergileyen P1, yaklaşık 25 dakika boyunca oyunun üstünlüğünü elinde tutan taraf oldu. Gerek Shen’in varlığı gerekse Kha’Zix’in güçlenmesi P1’ın elini güçlendirirken, dakika 25’te orta koridorda yaşanan takım savaşı oyunun TSM lehine dönmesinde en büyük etken oldu. Buradaki takım savaşını iyi oynamayan P1, rakibine üstünlüğü verdi ve bu dakikadan sonra oyunu geriden takip etmek zorunda kaldı. Bu takım savaşını da alan TSM, geriden geldiği oyunda öne geçti. Doğru koordinasyona Vladimir-Bjergsen ve Kalista-Wildturtle’nın takım savaşlarında rahat hasar vermesi de eklenince TSM ikinci oyunu da kazanan taraf oldu.

Team Dignitas 2-0 Immortals

Yaklaşık 65 dakika süren ve kelimenin tam anlamıyla kıran kırana bir mücadelenin yaşandığı ilk oyunda, IMT büyük çoğunluğu büyü hasarına dayalı bir kompozisyona yönelirken DIG daha dengeli karma hasara dayalı seçimler gerçekleştirdi. İki ekibin de  100 binden fazla altın sayısına ulaştığı ve 3 Baron ile 1 Kadim Ejder’in alındığı maçta, erken ve orta oyunda kontrol iki takım adına da sürekli değişiklik gösterdi. Alınan Baron güçlendirmelerine rağmen iki takım da birbirinin direncini kıramazken oyunun gidişatı 63. dakikada DIG’in girdiği Baron sırasında değişti. DIG’in Baron girişimini durdurmak isteyen IMT bunda başarılı olamadı ve sonrasında yaşanan çatışmada Maokai ve Talliyah’ı kaybetti. Baron güçlendirmeli minyonlarla rakip üsse giren DIG, zorlu mücadeleyi kazandı.

45 dakika süren serinin ikinci oyunu baştan sona tipik bir tekli dereceli oyun havasında geçti. IMT’nin sezon boyunca oyunu bitirmede yaşadığı sıkıntı bu oyunda da başlarına bela oldu. Öyle ki, oyunun 45 dakikalık süresi boyunca 37 dakika boyunca üstünlük net bir biçimde IMT lehineydi. Mikro oyunda iki ekip de birbirine yakın ilerlerken makro oyunda IMT büyük fark yarattı. Dakika 37’de birisi nexus kulesi olmak üzere IMT’nin sahip olduğu tam 10 kule bulunuyordu. DIG ise henüz bir kule dahi düşürememişti. 37. dakikada DIG’in Baron’u almasıyla yaklaşık 8 dakikada oyunun kontrolü bütünüyle DIG lehine döndü. Baron sonrası dış kulelerin düşürülmesine paralel olarak 41. dakikada katliam yapan DIG, büyük bir geri dönüşe imza atarak seriyi 2-0 kazanmayı bildi.

FlyQuest 2-1 Team Liquid

Serinin ilk oyununda FLY’dan Balls’a Renekton seçimi gelirken Hai içinse Viktor tercihinde bulunuldu. TL ise Piglet’e Talliyah’ı seçerken Reignover açıkta kalan Kha’Zix’i kilitledi. Toplam 40 dakika süren karşılaşmanın büyük bir bölümünde iki ekip de kontrolü net olarak ele geçiremedi. 2 Baron ve 1 Kadim Ejder’in katledildiği oyunda kontrolün değiştiği an 39. dakikadaki Baron bölgesinde yaşanan takım savaşı oldu. Maokai’nin FLY arka saflarını kontrol etmesiyle Talliyah, Ashe Kha’Zix üçlüsüyle rahat bir şekilde hasar çıkaran TL taşıyıcıları, galibiyetin gelmesinde büyük bir paya sahip oldular.

Seçtiği Rumble-Olaf-Jayce üçlüsüyle sürekli oyun yapmaya yönelik oynayan TL, serinin ikinci oyununun ilk 20 dakikasında daha proaktif bir görüntü çizdi. Sahip olduğu hasar ağırlık şampiyonlar sayesinde çatışmadan çekinmeyen TL, yaptığı hamlelerle rakibinden bir adım öndeydi. FLY cephesiyse rakibinin hamlelerine cevap vermeye çalışan taraftı. 20 dakika boyunca oyunun seyri böyle ilerlerken 22 ve 30. dakikalarda TL üyelerinin pozisyon dışı kalmaları ve çeşitli yerlerde yakalanmaları sonucu iki kez Baron’u alan FLY, kontrolü ele geçirdi ve 34. dakikada oyunu sonlandırdı.

Serinin üçüncü ve son oyununda orta koridora Talon kumarını oynayan FLY, aldığı bu riske rağmen bunda başarılı oldu. Oyunun ilk 20 dakikasında rakibine bütün koridorlarda haritayı adeta dar eden TL, bu etkisinin uzun süreli sürdüremedi. Talon’un takım savaşlarında aldığı skorlarla güçlenmesi ve TL oyuncularının çeşitli pozisyon hatalarına girmesi Talon’un efektifliğini daha da arttırdı. Nitekim, 28. dakikada dar alanda yaşanan takım savaşında dört TL oyuncusu katledildi ve üstüne Baron Nashor alındı. Yakaladığı rüzgarla kuleleri teker teker düşüren FLY, üçüncü oyunu kazanarak seriyi 2-1 aldı.

Counter Logic Gaming 2-1 Team Envy

CLG’den üst koridora Shen seçimi gelirken açıkta kalan Graves de CLG ormancısı Xmithie tarafından seçildi. NV ise fiziksel hasar ağırlıklı seçimlere giderken ormancı tercihinde Nidalee’yi seçti. Erken safhada mikro oyunda yaşanan çatışmalarda üstünlük kuran NV’nin rakibinin direncini kırması oyunun 30. dakikalarını buldu. Nidalee’nin iyi sayılabilecek bir erken oyun geçirmesiyle Talon’un güçlenmesi NV’nin fark yaratmasını sağladı. 28. dakikada Baron’u alan NV, kule ve skor bakımından üçe katladığı rakibinin üssünü 36. dakikada ele geçirdi.

İlk oyundan mağlubiyetle ayrılan CLG, ikinci oyunda Gankplank-Orianna-Caitlyn tercihlerini yaparak geç aşamaya yönelik bir kompozisyon kurdu. Nitekim, CLG kurduğu bu kompozisyonun gerekli hasarı çıkartması için yaklaşık 25 dakika boyunca oyunu geriden takip etmek zorunda kaldı. NV ormancısı LirA’nın ilk oyunda kusursuz bir performans gösterdiği Nidalee ikinci oyunda gerekliği katkıyı sağlayamadı ve zamanla geri düşmeye başladı. Ön saflarda duran Gragas’ın sayesinde Gankplank, Orianna ve Caitlyn üçlüsüyle gerekli hasarı çıkarmaya başlayan CLG, orta oyunda kontrolü yavaş yavaş ele geçirdi ve kompozisyonun gerekliliğini uygulamaya başladı. Güçlenen taşıyıcıları sayesinde kontrolü bütünüyle lehine döndüren ekip, ikinci oyunu alarak seriyi eşitledi.

66 dakika süren serinin ve normal sezonun son oyunu, ilk saniyeden son saniyeye kadar tam anlamıyla tekli dereceli havasında geçti. Öyle ki, haritanın her yerinde her dakika birden çok çatışma yaşandı. Takımların ve oyuncuların bireysel anlamda birçok hata yaptığı karşılaşma boyunca makro oyunda üstünlüğü elinde tutan CLG, son 15 dakika rakibinin kulesiz bir biçimde üs savunmasını aşamadı. Oyun boyunca toplamda 6 Nashor ve 2 Kadim Ejder alınırken bu güçlendirmelerden sadece birer kez faydalanan taraf NV oldu. Mikro oyunda skorda geride olmasına rağmen makro oyunda yarattığı farkla Baron her çıktığında saniyesinde düşüren CLG, 50. dakika itibariyle bütün inhibitörleri ve kuleleri düşürdü. Ancak bu dakikadan sonra üssünü 15 dakika boyunca savunan NV, CLG’nin oyunu kazanmasını geciktirdi. 66. dakikada Baron güçlendirmesi + Komuta Sancak eşyasının sağladığı minyon güçlendirmeleriyle rakip üsse kuşatma yapan CLG, zorlu oyunu alarak normal sezonun son galibiyetini alan takım oldu.

Normal sezonun puan tablosu şu şekilde oluştu:

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir