League of Legends League of Legends Haberleri

NA LCS 2016 Yaz Mevsimi 2. hafta

Belki de tarihinin en çekişmeli sezonlarından birisini geçiren NA LCS’te 2. hafta karşılaşmaları tamamlandı. Ligin yeni takımı ve geçtiğimiz haftanın yıldızı Team Envy bu haftayı da kayıpsız geçirirken, NA LCS’in en güçlü takımı olarak gösterilen Team SoloMid de bu hafta ligi domine edeceklerinin sinyalini verdi. Sallantılı bir dönem geçiren CLG haftayı 1 galibiyet 1 mağlubiyet ile kapatırken, yeni kadrosu ile beklentileri karşılamaya başlayan Cloud9 da iki galibiyet ile haftayı kapattı.

1. Gün

NRG 1-2 Immortals

Serinin ilk karşılaşmasında harika bir kompozisyon kuran NRG, sürpriz bir şekilde serinin favorisinden ilk maçı almayı başardı. Vladimir ile harika bir oyun oynayan GBM maçın yıldızıyken, NRG’de Ohq Twitch ile takımını sırtladı. İyi bir kompozisyon kurmasına rağmen takım savaşı başlatmada çok zayıf kalan Immortals, Zyra-Vladimir-Twitch üçlüsüyle sürekli olarak doğrudan savaşmaya çalışarak büyük hata yaptı ve girdiği her takım savaşını kaybetti. Öte yandan Immortals’ta WildTurtle çok etkisiz kalırken, Irelia seçimi ile izleyenleri heyecanlandıran Huni de yanlış eşya seçimleriyle eleştiri aldı. 42. dakikada Nexus’u yıkmayı başaran NRG seride böylelikle 1-0 öne geçti.

Serinin ikinci karşılaşmasında da oyuna oldukça iyi başlayan NRG, Santorin’in harika baskınlarıyla avantajı eline almayı başardı. Özellikle de ReignOver’ın Nidalee’sine karşı ilk 15 dakika önde oynayan oyuncu, oyunun ilerleyen dakikalarında hem hasar olarak hem de etkinlik olarak düşüş yaşadı. Geriye düştüğü oyun başından sonra Twisted Fate ile haritanın farklı köşelerinde skorlar bulan Immortals, Soraka’nın da yardımıyla harika takım savaşları çıkarmaya başladı ve aradaki farkı eritip öne geçti. Orta koridorda 28. dakikadaki takım savaşını kazanan takım ardından Baron’u aldı ve oyunu bitirdi. IMT’de ilk maçta etkisiz olan Irelia seçimi ile bu maçta çok daha etkili olan Huni maçın yıldızlarındandı. NRG ise bu kadar mobil bir takıma karşı geride oynamayı başaramadı ve pozisyon dışı yakalanarak rakibine sürekli skor verdi. IMT’nin bu zaferi ile seri 1-1’e geldi.

Üçüncü karşılaşmada yine Vladimir seçiminde bulunan NRG, kompozisyonun gerektiği gibi oynamakta oldukça zorluk çekti. İlk iki karşılaşmada özellikle kule altı savaşlarda zorlanan IMT, bu karşılaşmada harika bir iletişim örneği gösterdi. Huni’nin Irelia ile harika pozisyon alışı IMT’nin zaferinde büyük rol oynarken, NRG’de ilk iki maç harika işler çıkartan Ohq etkisiz kaldı. IMT NRG ile kafa kafa savaşa girmemeye özen göstererek oynadı ve Baron’u aldıktan sonra Irelia ile ayrık ittirme yaparak NRG’nin güçlü kompozisyonunu ayırmış oldu. Alt koridorda 4v5 savaşı bir nevi kazanan IMT, inhibitörü açtıktan sonra karşılaşmayı kazandı ve seriyi 2-1 bitirerek 3 puanı hanesine yazdı.


Apex 1-2 Team Envy

Ligin iki yeni takımının karşılaşmasında Envy, rakibinden çok daha iyi bir performans göstererek serinin ilk karşılaşmasını kazandı. İlk ciddi testini veren Envy, kurduğu takım savaşı kompozisyonu ile Apex’e nefes aldırmadı. Envy’de Ninja ve Seraph takımı taşırken Apex’te Keane ve Apollo oldukça etkisiz kaldı. Takım savaşlarında Swain ile adeta ölümsüzü oynayan Ninja, Envy’nin galibiyetinde kilit rol oynadı. Üst koridordaki takım savaşını aldıktan sonra 35. dakikada Nexus’u yıkan takım ilk maçı alarak seriyi 1-0’a getirdi.

Serinin ikinci karşılaşmasını ise Jarvan’ın şovu olarak adlandırabiliriz. Karşılaşmanın ilk dakikalarında Ray’e skor kazandıran Apex, oyuncunun kartopu olması için gerekli bütün ortamları yarattı. Oyunun 20. dakikasından sonra nişancıyı rahatlıkla aradan çıkartabilen Ray, Apex’in kazanmasındaki en önemli nedendi. Öte yandan  Envy, Jarvan’ın hasarına saygı göstermeyerek büyük bir hata yaparken, bununla beraber Ninja, Ekko ile oldukça kötü bir performans gösterdi. Apex’te Xpecial ise Bard ile harika ultiler atarak takımının serideki ilk maçını kazanmasını sağladı.

Serinin üçüncü karşılaşması ise tamamıyla Envy’nin hakimiyetinde geçti. Oyunun ilk dakikalarında agresif hamleler yapmasına rağmen Envy’nin hızlı bir şekilde toparlanmasının önüne geçemeyen Apex, 30. dakikada karşılaşmayı kaybetti. Envy’de Anivia ve Kindred harika performans gösterirken takım harita rotasyonlarını çok iyi yaptı ve takım savaşlarında Apex’i çok iyi ayırmayı başardı. Apex ise rakibinin kartopu olmasını önleyemedi ve ilk mağlubiyetini aldı.


2. Gün

NRG 2–0 Echo Fox

Serinin ilk maçında oyunun ilk 25 dakikasında Fox’un hakimiyeti bulunuyordu. NRG’nin ormanında pusu kuran ve tek başına ormanda dolaşan GBM’i ya da Kiwikid’i defalarca öldüren Fox, ele geçirdiği avantajı harita objektifine çevirerek büyük bir avantaj elde etti. Maçın kırılma anı ise baron etrafındaki takım savaşıydı. Santorin’in harika Gragas ultisi ile ikiye ayrılan Fox, ne zaman geri çekilip ne zaman takım savaşına geri geleceğini çok iyi bilen NRG’yi öldürmeyi başaramadı. Beş oyuncudan dört oyuncu 200 civarı canla takım savaşından ayrılırken, baronu alan ve harika bir avantaj elde eden NRG, rahatlıkla kartopu olmayı başardı ve karşılaşmayı kazandı. NRG’de GBM yıldız performanslarına devam ederken Echo Fox’ta oyuncular, iyi oynamasına rağmen tek bir savaşta fazla kalmalarının bedelini ödedi. NRG böylelikle seride 1-0 öne geçti.

Serinin ikinci maçında ise tam anlamıyla Illaoi şov vardı. Quas’ın ellerinde NA LCS’te ilk defa izleme şansını bulduğumuz Illaoi maçın kahramanı olurken, Fox ise bu şampiyona karşı nasıl oynayacağı konusunda hiçbir fikri yokmuş izlenimi bıraktı. Illaoi’nin dışında harika bir kuşatma kompozisyonu kuran NRG, üst koridorda Quas’a skor kazandırdıktan sonra takım olarak orta koridordan ilerledi ve kuleleri teker teker almaya başladı. Kule almadan önce Fox’u harika dürten NRG, 29. dakikada baronu aldı ve güçlendirmenin etkisi geçmeden karşılaşmayı bitirmeyi başardı. NRG harika bir oyun çıkartırken Fox ise rakip kompozisyona karşı dikkatsiz hamleler yaptı ve bir nevi ciddiye almadı. NRG böylelikle ilk 3 puanını hanesine yazdırmış oldu.


Team Liquid 1-2 Counter Logic Gaming

Serinin ilk karşılaşmasında harika bir oyun ortaya koyan Team Liquid, mükemmel bir şekilde kartopu oldu ve CLG’ye geri dönüş şansı vermeden 27. dakikada karşılaşmayı kazanamayı başardı. Rakibine sadece 1 skor veren ve “mükemmel” sayılabilecek bir oyun ortaya koyan TL’de Dardoch ve Lourlo ikilisi üst koridoru domine ettikten sonra takım savaşlarında da CLG’ye en büyük problemi çıkaran ikili oldu. Baronu aldıktan sonra alt koridordan ilerleyen ve geri dönmek yerine güçlendirmenin süresi bitmeden karşılaşmayı bitiren takım, geçen mevsimin şampiyonu karşısında sürpriz bir galibiyet aldı. CLG ise oyunun başından itibaren TL’nin kartopu olmasına çare getiremedi. Xmithie özellikle etkisiz kalırken Huhi de Vladimir ile güç patlamasını yaşayamadı ve o da oyuna herhangi bir katkı koyamadı.

Serinin ikinci maçı ise ilk maçın hemen hemen aynısıydı. Tek fark karşılaşmada TL’nin değil CLG’nin hakimiyetinin olmasıydı. TL’nin ilk maçtaki metodik oyununu ikinci maçta oynayan CLG’de takımı sırtlayan oyuncular Darshan ve Xmithie oldu. İmza şampiyonları ile oynayan ikiliden Darshan, yenilenen Üçlü Kuvvet’in de etkisi ile popüler olan Jax ile efsanevi performanslarından birisini ortaya koydu. Xmithie ise harika oynadığı Kindred ile oyunun ilk dakikalarından itibaren haritada gitmedik yer bırakmayarak TL ormanını darmadağın etti. Tamamıyla kartopu etkisi ile karşılaşmayı kazanan CLG, bu zafer ile seriyi 1-1’e getirdi.

Serinin üçüncü maçı ise en yakın geçen karşılaşma oldu. Oyunun başından 23. dakikaya kadar eşit bir şekilde giden maçta dengeyi Team Liquid fırsat yakalayarak baronu aldı fakat CLG’nin savaş başlatmasına engel olamadı. Barondan aldığı hasar ile birlikte rakibini rahat bir şekilde eriten CLG, bu takım savaşından 3-0 galip ayrıldı. Bu noktadan sonra baron güçlendirmesini kullanmaya fırsat bulamayan TL’e karşın CLG avantajını kullanarak kuleleri teker teker almaya başladı. Kule altı girmeye oldukça müsait bir kompozisyon kuran ve bunun avantajlarını iyi bir şekilde kullanan takım 30. dakikada maçı kazanmayı başladı. İkinci maça göre çok daha iyi oynayan TL ise bireysel ya da takım olarak kötü oynamanın cezasını çekmek yerine karar verme mekanizmalarının yaptığı hatalar yüzünden karşılaşmayı kaybetti.


Team SoloMid 2-0 Apex

Serinin ilk karşılaşması oldukça dengeli başladı. Oyunun ilk dakikalarında TSM’den daha aktif olan Apex skor anlamında önde olsa da altın anlamında maç boyunca öne geçemedi. Rakibine saygı gösteren ve avantajlarını zorlamayan TSM, istediği açıklığı 29. dakikada yaşadı. Barona başlayan takım, yaratığı yarı canda bırakıp Apex ile takım savaşına girdi ve 5 oyuncuyu da öldürmeyi başardı. Bu noktadan sonra ise TSM’in oyunu “nasıl kartopu olunur”un bir örneğiydi.  Üst koridordan inhibitör açan takım, Nexus’u yıkarak ilk maçı almayı başardı. Apex oldukça iyi oynamasına rağmen TSM’in harita üzerindeki etkinliğine çare bulamadı. Totem konusunda sıkıntı yaşayan takım bireysel anlamda da koridorda TSM’e karşı kaybetmişti.

Serinin ikinci maçında ise aynı performansı gösteren TSM’e karşın çok daha fazla hata yapan bir Apex vardı. Bireysel olarak haritanın farklı köşelerinde sürekli yakalanan Apex oyuncuları, TSM’in aradığı avantaj oldu ve takım maç boyunca geride oynadı. Özellikle de üst koridor oyuncusu Ray’i kamplayan TSM, dakika 20’den itibaren haritada bir bütün olarak hareket etti ve neredeyse mükemmel bir karşılaşma çıkardı. Rakibine koridor değişikliğinden gelen 2 kule ve 4 skor dışında hiçbir şey vermeyen TSM, istikrarlı ve etkileyici performansını sürdür. Apex ise dikkatsizliğinin ve totemsiz oynamanın cezasını çekti.


Phoenix1 1-2 Cloud9

Serinin ilk karşılaşmasını Cloud9 baskın bir oyun oynayarak kazanmayı başardı. P1’e sadece koridor değişikliğinden gelen 2 kule veren takım, maçın mutlak hakimiydi. C9’da özellikle Meteos’un oyunun başında oldukça etkili olduğunu belirtmek gerekiyor. Bununla beraber dakika 20’den sonra “ölüm mangası” olarak dolaşan Sneaky-Bunny-Meteos üçlüsü ise Cloud9’ın bu yılki en büyük silahı ve bu karşılaşmada da oldukça etkili bir performans ortaya koydu. P1 ise C9’un hamlelerine hiçbir şekilde karşılık veremedi ve karşılaşmayı 31. dakikada skor alamadan tamamladı.

Serinin ikinci maçı haftanın en büyük sürprizlerinden birine sahne oldu. Oyunun ilk 15 dakikasında yine Cloud9 hakimiyeti bulunuyordu. Maçın kırılma noktası Cloud9’ın üst koridorda Zyra’ya karşı kule altı girmeye çalışmasıydı. Burada avantajı elde eden ve baronu da alan P1, metodik olarak karşılaşmayı bitirmeye çalışsa da C9 sonuna kadar direndi. Akıllı bir şekilde oyunun 50. dakikasında barona başlayan fakat çekilen ve C9’ı tuzağa düşüren P1, rakibini katlederek karşılaşmayı tamamladı. İki takım da harika oynarken P1’in kötü bir takım olmadığını gördük ve tecrübesiz olmalarına rağmen ligin en iyi takımlarından birisini yenebileceklerini izledik.

Serinin üçüncü maçı ise ilk maça oldukça benzer bir şekilde geçti. Haritada bir bütün olarak hareket eden ve P1 oyuncularına sürekli baskın yapan C9, karşılaşma boyunca avantajı elinde tuttu. Oyunun 25. dakikasında mükemmel bir karar alarak barona başlayan ve 3 kişinin ölmesine rağmen 2 kişide baron güçlendirmesini saklamayı başaran P1, C9’ın maçı bitirmesini önemli bir süre boyunca erteledi. yine de maç boyunca sadece 1 skor ve 2 kule alan takım, C9’un orta koridordaki kule altı savaşından sağ çıkamadı ve maçı kaybetti. C9 böylelikle seriyi 2-1 kazandı ve 3 puanı hanesine yazdı.


3. Gün

Team SoloMid 2-1 Immortals

Haftanın merakla beklenen karşılaşmasında TSM rakibini yenmeyi başardı. Serinin ilk maçında TSM harika bir şekilde kartopu olarak Immortals’a adeta nefes aldırmadı. Bjergsen’in Vladimir ile harikalar yarattığı karşılaşmada Biofrost Bard oyunlarıyla dikkatleri daha da üzerine çekti. Immortals ise iyi bir takım kompozisyonu kurmasına rağmen TSM’in rüzgara arkasını engelleyemedi ve karşılaşma boyunca defans yapmak zorunda kaldı. 25 dakika süren mücadelede rakibine sadece 2 skor veren TSM, 3 Alev Ejderhası ve Baron güçlendirmesiyle karşılaşmayı rahatlıkla bitirdi.

Serinin ikinci maçında ise ilk maça nazaran çok daha proaktif ve skor kovalayan bir IMT vardı. Agresif oyununun ödülünü alan takım, 26. dakikada karşılaşmayı tamamladı. İlk maçta TSM’in oynadığına yakın bir oyun oynayan IMT, oyunun ilk dakikalarından itibaren kartopu oldu ve etkisini arttırdı. Irelia ile oldukça iyi bir oyun çıkaran Huni IMT’de önemli performanslardan birini sergilerken, maçın yıldızı ise Viktor ile inanılmaz bir hasar çıkaran Pobelter’dı. TSM ise doğru bir şekilde savaşmasına rağmen defans yapmaları gereken yerlerde agresif oynamaya devam etti ve kendilerine olan aşırı güvenin bedelini ödedi. Seri böylelikle 1-1’de eşitlenmiş oldu.

Üçüncü maç ise serinin en keyifli ve heyecanlı karşılaşmasıydı. İki takım da oldukça iyi takım savaşları çıkartırken TSM savaşlardan hep daha avantajlı çıktı ve bu avantajını etkili bir şekilde kullandı. TSM’in etkinliğinin en önemli nedeni ise Bard ile kariyerinin en iyi oyununu çıkaran Biofrost’tu. Sayısız defa Bard ultisi ile Viktor’u yakalayan oyuncu, maçın kopma noktasının da kahramanıydı. 41. dakikada barona başlayan ve IMT’yi yemleyen TSM, takım savaşı başlattı ve Olaf’ı yakalamayı başardı. Bard ile arkada Viktor ile Ashe’i yakalayan Biofrost, TSM’e galibiyeti altın tabakta hediye etti. IMT ise takım olarak gayet iyi oynadı fakat Lucian’ın skorları toplamasına engel olamadı ve oyunun başındaki agresifliğini tüm maça yayamadı. TSM bu galilbiyetle seriyi 2-1 kazandı ve yenilmezliğini sürdürdü.


Team Envy 2-0 Phoenix1

Serinin ilk karşılaşmasının oldukça dengeli başladığını söyleyebiliriz. C9 maçında iyi oyunlar da yapabileceğini kanıtlayan P1, rakibinin hamlelerine karşı yerinde ve doğru hamleler yapmayı başardı. Fakat Envy çok daha proaktif ve haritaya çok daha iyi yayılan takım olarak maç boyunca avantajı elinde tuttu. Baronu aldıktan sonra üst koridorda ilerleyen ve inhibitörü açan takım, güçlendirmenin etkisi bitmeden Nexus’u yıktı ve karşılaşmayı başardı. Envy’de Procxin Nidalee ile harika oynarken LOD da takımının taşıyıcı rolünü iyi bir şekilde üstlendi.

Serinin ikinci karşılaşmasında da istikrarlı performansını sürdüren NV, rahat bir galibiyet almayı başardı. Olaf ve Irelia’nın savaşlardaki pozisyonları ve çatışma çıktığında anında haritanın o bölümüne doğru yönelmeleri, NV’nin iletişiminin çok iyi olduğunun bir göstergesi. Öte yandan P1 ise tamamıyla pasif bir oyun aksine proaktif oyunlar yapmaya çalışarak gelecek için umut verdi. NV 27. dakikada üst koridordan inhibitörü açarak karşılaşmayı bitirmeyi başardı. Böylelikle seriyi de 2-0 kazanan takım, yenilmezliğini sürdürdü.


Echo Fox 0-2 Team Liquid

İlk iki hafta kötü bir performans gösteren Team Liquid, bu karşılaşmayı kazanmayı başardı. Serinin ilk maçında ilginç bir şekilde Rengar seçimini yapan TL, bu seçimden gerektiği kadar faydalanamadı. Fakat takımda Lourlo harika bir oyun çıkarırken Piglet de Ezreal ile taşıyıcı rolünü çok iyi oynadı. Echo Fox ise Trundle seçimine karşın Fiora’yı alırken, takım özellikle 25. dakikadan itibaren dağınık bir görüntü çizdi. Açıklığı yakaladığı gibi avantajının sınırını zorlayan TL, 42. dakikada maçı kazanmayı başardı.

Serinin ikinci maçında ise skorda geride olmasına rağmen makro oyunda Fox’tan daha etkili olan TL, özellikle Piglet ve Dardoch’un etkili oyunu ile karşılaşmayı almayı başardı. Jax ve Viktor’un skor almasını engelleyemeyen TL’de Piglet meta dışı sayılabilecek Tristana seçimi ile son takım savaşında TL’i taşıdı. Fox ise takım savaşlarında iyi olmasına rağmen kule oyununda daha yol kat etmesi gerektiğini bir kez daha kanıtladı.


Cloud9 2-0 Counter Logic Gaming

Serinin karşılaşmasında Thresh oyunları ile ünlenen Bunny FuFuu’yu imza şampiyonunda görme şansını yakaladık. Alt koridorda Sneaky ile Lucian-Braum ikilisini defalarca öldüren Cloud9 bu avantajı diğer koridorlara ve doğal olarak takım savaşlarına yansıtmayı başardı. Bununla beraber Jensen Huhi’ye karşı koridorda büyük bir üstünlük sağlarken, CLG’de hemen hemen herkes oldukça kötü bir performans sergiledi. C9 ise ligin en iyi takımlarından birisi olduğunu özellikle bu maçta kanıtlamış oldu.

Serinin ikinci maçında ise Cloud9 karşılaşmanın tamamını kontrol etti. Maç boyunca hem skor anlamında hem altın anlamında büyük bir fark yokmuş gibi gözükse de CLG karşılaşmanın tamamında geride oynadı. Makro anlamda rakibinden oldukça önde olan C9, Ashe-Nami-Reksai “ölüm mangası” ile harita üzerinde gezinerek CLG’nin herhangi bir avantaj elde etmesini engelledi. CLG’de Huhi Lissandra ile etkisi kalırken Darshan ise ayrık ittirme uğruna takımına bekleneni veremedi. C9 bu galibiyet ile seriyi kazandı ve 3 puanı aldı.


NA LCS 2016 Yaz Mevsimi 2. hafta karşılaşmaları sonucu puan durumu şu şekilde oldu:

qweqew

 

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir