2020 LCK Yaz Mevsimi 1. hafta 4. gün maçları tamamlandı League of Legends League of Legends Haberleri

2020 LCK Yaz Mevsimi 1. hafta 4. gün maçları tamamlandı

Dünya’nın en büyük League of Legends liglerinden birisine sahip olan Kore’de 2020 LCK 1. hafta 4. gün karşılaşmaları tamamlandı.

2020 LCK Yaz Mevsimi’nin 1. hafta 4. gününü geride bıraktık. Bugün izlediğimiz iki seri de üçüncü maça uzadı. Bu serilerden ilki Team Dynamics ile Afreeca Freecs arasında oynandı. Ligin yeni ismi Team Dynamics her ne kadar elinden geleni yapsa da tecrübesizliklerine yenik düştüler. Böylece Afreeca Freecs, günün ilk kazananı oldu. T1 ile Hanwha Life Gaming arasında gerçekleşen ikinci seri ise geçtiğimiz günlerde DragonX’e kaybeden T1’ın yüzüne güldü.

  LCK 2020 Yaz Mevsimi 1. Hafta 4. Gün Sonuçları:

Team Dynamics| 1 – 2 | Afreeca Freecs

T1| 2 – 1 | Hanwha Life Gaming


Team Dynamics – Afreeca Freecs 1. Maç

Ligde birer galibiyeti bulunan iki takımın çıktığı karşılaşmada Team Dynamics’in kadrosu Rich, Beyond, Kuzan, deokdam ve GuGer’den oluştu. Takım vadiye Aatrox, Trundle, Karma, Aphelios ve Nautilus ile çıktı.

Afreeca Freecs’in kadrosu ise Kiin, Spirit, Fly, Mystic ve Ben’den oluştu. Şampiyon tercihlerini ise Kennen, Graves, Syndra, Ezreal ve Yuumi’den yana kullandılar.

Maç tam olarak 38 dakika sürdü. Uzunluğuna rağmen sadece 10 kez skor sesi duyulan oyunun erken aşamaları eşit geçse de dakikalar ilerledikçe Team Dynamisc üstünlüğü eline aldı ve karşılaşmayı kazandı. Maçın adamı ise 2/1/2’lik Aphelios performansı ile deokdam oldu.

Team Dynamics – Afreeca Freecs 2. Maç

Serinin ikinci karşılaşmasında takımlarda bir oyuncu değişikliği yaşanmadı. Önceki maçın galibi olan Team Dynamics’in kompozisyonu Lucian, Graves, Karma, Ezreal ve Leona’dan oluştu.

İlk maçın mağlubu Afreeca Freecs ise Mordekaiser, Trundle, Galio, Aphelios ve Nautilus şampiyonlarını tercih etti.

43 dakika süren ikinci karşılaşma oyun sonuna kadar oldukça eşit bir biçimde ilerledi. İki takım da belirli aralıklarla üstünlükleri elde etti ve oyundaki iddialarını sürdürdü. Kazanan takım, daha başarılı objektif kontrolleri sayesinde, Afreeca Freecs, maçın adamı ise 11/0/6’lık Aphelios performansı ile Mystic oldu.

Team Dynamics – Afreeca Freecs 3. Maç

Seriyi bitiren maçta da herhangi bir oyuncu değişikliği olmadı. İkinci maçta mağlubiyet ekranına bakan Team Dynamics’in son oyun için tercih ettiği şampiyonlar Ornn, Greaves, Karma, Ezral ve Yuumi oldu.

Diğer tarafta Afreeca Freecs ise Urgot, Nidalee, Galio, Aphelios ve Nautilus şampiyonlarını tercih etti.

Karşılaşma 37 dakika sürdü. Erken oyunda rakibine ayak uydurmayı başaran Team Dynamics, dakikalar geçtikçe oyundan düşmeye başladı. Sonuç olarak seriyi kazanarak ligdeki ikinci galibiyetini elde eden takım Afreeca Freecs oldu. Maçın adamı olarak ise 5/0/11’lik bir Aphelios performansı sergileyen Mystic seçildi.

T1 – Hanwha Life Gaming 1. Maç

Daha önce ligde birer mağlubiyet alan iki takım bugün karşı karşıya geldi. Seriye Canna, Cuzz, Faker, Teddy ve Kuri ile başlayan takımın ilk maçtaki kompozisyonu Camille, Nidalee, Twisted Fate, Kalista ve Blitzcrank’den oluştu.

Diğer tarafta DuDu, CAD, Mireu, Viper ve Lehends ile ilk karşılaşmaya çıkan Hanwha Life Gaming, Mordekaiser, Trundle, Syndra, Aphelios ve Thresh seçimlerinde bulundu.

33 dakika süren karşılaşma tam bir kartopu örneğiydi. Oyunun başlangıcından itibaren rakibi ile arasını yavaş yavaş açan T1, oyun sonunda 16.7K altın üstünlüğü ile maçı kazandı. Maçın en değerli oyuncusu ise 3/0/7’lik Twisted Fate performansı ile Faker seçildi.

T1 – Hanwha Life Gaming 2. Maç

Serinin ikinci maçında herhangi bir oyuncu değişikliği yaşanmadı. İlk maçı kazanmayı başaran T1, Jax, Lee Sin, Karma, Ezreal ve Tahm Kench’den oluşan bir kompozisyon kurdu.

Diğer taraftan Hanwha Life Gaming ise Wukong, Trundle, Azir, Aphelios ve Nautilus şampiyonlarını tercih etti.

Maç tam olarak 31 dakika sürdü. Karşılaşmada T1 uzun bir süre altın üstünlüğünü elinde tutmuş olsa da oyun sonuna doğru Hanwha Life Gaming ipleri eline almayı başardı. Yine de T1’ın oyunu kaybetmesinin sebebi, geç oyunda yaşadıkları düşüş olmadı. Takım, yanlış bir ejder kararı vererek üssünü savunmasız bıraktı ve bu boşluktan faydalanan Hanwha Life Gaming hızlı bir şekilde rakip Nexus’u yıkarak oyunu kazandı. Maçın adamı ise 5/2/8’lik Wukong performansı ile DuDu oldu.

T1 – Hanwha Life Gaming 3. Maç

Günün son maçında T1 tarafı, destek rolünde bir değişiklik yaptı. İlk iki maçı yedek destekleri Kuri ile oynayan takım onun yerine as destekleri Effort ile vadiye indi. Takımın kompozisyonu Ornn, Sett, Karma, Xayah ve Rakan şampiyonlarından oluştu.

Takımında herhangi bir değişiklik yapmayan Hanwha Life Gaming’ ise şampiyon seçimlerini Kayle, Graves, Galio, Ashe ve Tahm Kench’den yana kullandı.

Uzun bir süre kafa kafaya ilerleyen karşılaşma orta oyunda bozulmaya başladı. T1 hem Ejder Ruhu’nu hem Kadim Ejder güçlendirmesini hem de Baron güçlendirmesini kazanınca zaferin gelişi çok zor olmadı. Maçın adamı 2/0/10’luk Rakan performansı ile Effort oldu.

Böylece 2020 LCK Yaz Mevsimi 1. hafta 4. gün karşılaşmaları tamamlandı. Hafta, yarın gerçekleşecek KT Rolster – Gen.G ve SeolHaeOne Prince – DAMWON Gaming karşılaşmaları ile sonlanacak.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir