League of Legends League of Legends Haberleri

Batı Avrupa LCS 3. hafta sonuçları

Kadro değişiklikleri, yeni oyuncular, yeni Koreliler derken 3. haftanın başında, League of Legends severlerin artık kazananı tahmin edebileceği, favori gösterebilecekleri bir lig ortaya çıkmaya başladı. Öncelikle 3. hafta 1. günün toplu sonuçlarına bakalım. Tablo şöyle oldu:

euw lcs w3d1

Günün ilk maçı olan H2K-SK Gaming maçı ile başlayalım. Maç sonu oyuncuların performansları ve skorları şu şekilde oldu:

h2k-sk

Yasaklama ekranındaki en büyük sürpriz, şüphesiz Svenskeren’in orman Nidalee seçimiydi. Rework geldikten sonra Nidalee’nin popülaritesi zaman zaman artmış olmasına rağmen, ormancı Nidalee, uzun zamandır görmediğimiz bir seçimdi. Herkesin tereddütleri vardı elbet, fakat Svenskeren inanılmaz bir oyun çıkardı. Sürekli olarak karşı takımın ormanında gezen Svenskeren, ilk kanı da karşı ormanda, Loulex’i kırmızı güçlendirmeyi keserken aldı. Karşı takımın güçlendirmelerini ve diğer kampları çalması, Loulex’in geride kalmasına neden oldu ve Svenskeren’i öne taşıdı.

Diğer ilginç bir not da, Forg1ven bu sezon ilk defa bu maçta öldü. Bunun dışında Koridor aşamasını muazzam derecede iyi oynadı ve takım savaşlarında harika şekilde pozisyonlandı.

Dakika 30’da açılan inhibitör sayesinde ise SK takımı harita üzerinde kontrole sahip oldu. İnhibitör ardından gelen baron ve bir takım savaşı sonucunda hızlı bir zafer aldı SK takımı.

H2K takımı ise kötü oynamadı fakat senkronizasyon sıkıntıları yaşadı bu maçta. Takımın destek oyuncusu Voidle sürekli olarak takımdan önce savaşları başlattı ve herkesin kendisine odaklanması sonucu ilk ölen o oldu. Ryu ise bir başka assasin şampiyon olan Zed’i oynadı ve kötü bir maç çıkarmadı. Fakat H2K, takım olarak SK’dan gerideydi, hem iletişim, hem koordinasyon açısından.

Maçın kısa özetini şuradan izleyebilirsiniz:

Günün ikinci karşılaşması olan Fnatic-Unicorns of Love maçı ile devam edelim. Maç sonu oyuncuların skorları ve performansları şu şekilde oldu:

fnc-uol

Svenskeren’in Nidalee seçiminin ne kadar oyunda etki yarattığını görmüş olmalı ki, Kikis de Nidalee seçimiyle oyuna başladı. Fakat bu maçta da asıl sürpriz üst koridor oyuncusu Vizicsacsi’nin Fizz seçimiydi. Profesyonel sahnede artık çok az gördüğümüz Fizz’in üst koridorda nasıl oynanılacağını herkes merak etmekteydi. Vizicsacsi ise bunu kendi yoluyla yaptı. AP Fizz yerine tamamiyle AD-Tank karışımı bir Fizz izledik maçta. Alışılmadık seçimleriyme meşhur olan UOL’ün Fizz seçimi söylememiz gerekir ki ünlerine ün kattı.

Fnatic ise klasik bir takım savaşı odaklı kompozisyon oluşturdu. İki güçlü şampiyon olan Gnar-Reksai ikilisini karşı tarafa bırakmayan Fnatic, genel maç itibariyle çok iyi oynadı. Maçın kırılma noktası ise Fnatic takımının üst koridoru ittirme kararına karşılık UOL’un orta koridoru ittirme stratejisiydi. Pozisyon dışında kalan Fnatic takımı, savaş sonunda 4 kill almayı başardı fakat hem kulesi, hem inhibitörü yok edildi. Bundan önce hiç savaş yapmadan baronu almış olan Fnatic’in böyle stratejik bir hata yapmasına herkes şaşırdı.

Bundan sonrası ise UOL takımı için maçın geride kalmış kısımlarından daha kolay oldu. Altın farkını yavaş yavaş kapatan UOL, 2 takım savaşı sonucunda, yavaş ama istikrarlı bir biçimde, Fnatic’i yenmeyi başardı. Özellikle Fizz seçiminin işe yaradığını söylememiz gerekir. UOL takımında yine PowerOfEvil harika oynadı ve takım savaşlarında kendisine odaklanılmasına rağmen çoğundan canlı çıktı ve karşı takımın taşıyıcılarını öldürmeyi başardı.

Fnatic ise ilk defa bir maçta tereddütsüzlük örneği gösterdi. İnhibitörlerini kaybettikleri pozisyon hatasından başka tek hataları alt koridorda maçı kaybetmelerine neden olan savaşta çok fazla dağılmalarıydı.

Maçın geniş özetini şuradan izleyebilirsiniz:

Günün üçüncü karşılaşması olan Meet Your Makers-Elements maçı ile devam edelim. Maç sonu oyuncuların performansları ve skorları şu şekilde oldu:

mym-el

2 haftalık aranın ardından Kori(Selfie)’nin takıma dönmesiyle MYM takımının daha iyi oynayacağı ön görülmüştü. Fakat Elements tabiri caizse kusursuz oynadı. Sadece 3 kill vermelerinden değil bu kusursuzlukları, neredeyse bütün objektifleri aldılar, MYM takımna hiçbirini bırakmadılar. Dahası fevri takım savaşı da görmedik, Elements takımı her zaman nerede duracağını bildi, ne zaman güvenli oynayacağını bildi.

21. dakikada orta koridor inhibitörünü açmayı başaran Elements takımında Shook-Froggen ikilisinin harika oynadığını belirtmek gerekir. Özellikle Shook, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika’da kötü bir şöhreti olan Rengar’ı çok doğru oynadı ve takımının aldığı 24 skorun 24’üne de katkıda bulundu. Bu, hangi rolde olursa olsun bir oyuncu için muazzam bir ortalama.

MYM takımı ise bana kalırsa gününde değildi. Mimer ve MrRallez bir çok kere pozisyon dışında yakalandı. Elements takımı ise Rumble’ın ne kadar tehlikeli olduğunu bildiğinden oyun başı Mimer’a odaklanarak onun güçlenmesini önledi.

Maç özetini şurada izleyebilirsiniz:

Günün dördüncü karşılaşması olan Roccat-Giants Gaming ile devam edelim. Maç sonu skorlar ve oyuncuların performansları şu şekildeydi:

roc-gia

İki takım da takım savaşı odaklı kompozisyonlara sahip olmasına rağmen Roccat’in daha çok kovalama potansiyeli olan bir kompozisyonla maça başladı. Maçın ilk dakikalarında Pepiinero’nun kaçırdığı Xerath sersemletmesini iyi bir şekilde kullanan Nukeduck, ilk kanı Pepi’yi öldürerek aldı. Bundan sonra ise Pepi’yi yavaşlatmak çok daha kolay oldu. Aynı şekilde Nukeduck’ın da “snowball” olması gerçekleştirmesi mümkün oldu. Oyunu 6-1-13 gibi iyi bir skorla bitiren Nukeduck eski formuna dönüş yaptığının sinyallerini verdi.

Giants takımı ise oyun içerisinde yer yer takım savaşlarını kazanmasına karşın hala savaşlardaki pozisyon alma yeteneklerini ve karar verme mekanizmalarını geliştirmek zorunda. Çok fazla pozisyon dışı oyuncu bırakıyorlar ve takım savaşlarında bir arada olmaları gerekirken çok dağınık kalmaktalar.

Roccat açısından iyi haber ise aralarındaki sinerjinin bu maçta yüksek seviyede olması ve Jankos’un eski etkili oyununa yavaş yavaş dönüyor olması.

Maçın kısa özetini şuradan izleyebilirsiniz:

Günün son karşılaşması olan Copenhagen Wolves-Gambit karşılaşmasıyla devam edelim. Maç sonu oyuncuların skorları ve performansları şu şekilde oldu:

cw-gmb

İlginç üst koridor seçimlerine artık alıştığımız Cabochard, bu sefer de Gragas seçimi ile herkesi şaşırttı. Son zamanların popüler seçimi Ahri’nin de bulunduğu Gambit takımı, kağıt üstünde avantajlı olan takımdı. CW takımının stratejisi ise daha çok takım savaşlarında Kennen ile ya takımı ayırmak ya da Kennen ultisinin tüm takımı etkilemesi üzerine kuruluydu.

Söylemek gerekir ki tam bir klasik CW maçıydı. Uzun maç süreleri ile bilinen CW takımının bu maçı da 60 dakika sürdü. Git-gellerin çok olduğu maçta CW takımı sonunda kazanmayı bildi.

Maçın kırılma anı ise Gambit takımının orta koridor inhibitörünü aldıktan sonra çok fazla karşı takım üssünde vakit geçirmesiydi. Canları düşük olan Gambit takımını temizlemek, CW takımı için zor olmadı ve maçı kazandılar. Gambit takımının maç sonunda 4 tane ejderi olduğunu, bir türlü 5.yi alamadıklarını ifade etmek de gerekir.

Maçın kısa özetini şuradan izleyebilirsiniz:

İlk gün maçlarının ardından ikinci günün maçlarına devam edelim. Toplu sonuçlar şu şekilde oldu:

euw lcs w3d2

Günün ilk maçı olan Fnatic-Giants Gaming maçı ile başlayalım. Maç sonu oyuncuların skorları ve performansları şu şekilde oldu:

fnc-gia

Bu maçın yıldızı şüphesiz Rengar oynayan ReignOver’dı. Kendisi Koreliler’in Rengar’ı nasıl oynadığını resmen bu maçta bize gösterdi. 10-3-11 gibi harika bir skorla maçı bitiren ReignOver, takım savaşlarında karşı takım taşıyıcıları olan Ahri’yi ve Lucian’ı harika bir şekilde zonlayarak hareket alanı bırakmadı.

Oyunun başlarında üst koridorunun ezilmesine ve ilk kanın Giant tarafından alınmasına rağmen Fnatic’in maçı kazanmasının bir çok nedeni var. Bunlardan en önemlisi Fnatic’in takım savaşlarında çok daha kararlı olmasıydı. Maçın başlarında gerçekleşen, hem de iki defa aynısını izlediğimiz, ejder yakınındaki takım savaşını Giants takımının kaybetmesinin en önemli nedeni o. Huni’nin ışınlanması ile ve ReignOver’ın ultisi ile korkan ve geri çekilme ihtiyacı duyan Giants takımının bu hatasını Fnatic takımı çok iyi değerlendirdi ve cezalandırdı, hem de iki kere.

Fnatic’in kazanmasının bir diğer nedeni de sürekli olarak takım savaşlarında doğru hedefi seçmeleri ve kısa bir süre içinde öldürmeleri. Hemen hemen her savaşta ilk ölen Pepi ve Adryh oldu.

Fnatic takım olarak çok daha koordineli gözükmekteyken, Giants takımı ise bana kalırsa hala özgüven sorunu yaşamakta.

Maçın özetini şuradan izleyebilirsiniz:

Günün ikinci karşılaşması olan Gambit Gaming-H2K maçı ile devam edelim. Maç sonu oyuncuların skorları ve performansları şu şekilde oldu:

gmb-h2k

0-5 gibi kötü bir skorla maça çıkan Gambit, yasaklama ekranında istediği şampiyonları almayı başardı. H2K takımına geldiğinden beri assasinden başka bir şampiyon oynamamış olan Ryu da yine bir assasin olan Ahri seçimi ile oyunda etkisinin çok olacağını baştan belirtmiş oldu. Oyun başı kontrolü elinde tutan H2K’nin Kennen seçimi ise Gambit takımını takım savaşlarında ayırmak ya da toplu durdukları için cezalandırmak üzerineydi.

Bu maçın yıldızı ise şüphesiz P1noy’du. IEM Cologne’da muazzam bir performans çıkaran ve Graves oyunları ile meşhur olan P1noy, bu maç da Graves ile harikalar yarattı. Agresif sıçraları ile savaş sonunda canı az olan şampiyonları öldürmeyi birçok kez başaran P1noy, galibiyetin anahtarı oldu. Galibiyete katkısı en az P1noy kadar olan bir başka oyuncu ise Diamond’du. Reksai’yi muazzam bir şekilde kullanan Diamon, sürekli olarak haritanın kontrolünü elinde tuttu ve tünellerini efektif kullandı. Zaten iyi bir oyuncu olduğunu bildiğimiz Cabochard ise oyun başı birkaç kill aldıktan sonra iyice güçlendi ve 8-3-15 skoruyla oyunu bitirdi.

H2K takımı ise kesinlikle kötü oynamadı fakat ejder kontrolünü iyi başaramadı. Maç öncesi Diamond’dan çok daha iyi ormancı olduğunu söyleyen Loulex’in maçı kaybetmesi ise hoş bir tesadüf oldu.

Maçın kısa özetini şuradan izleyebilirsiniz:

Günün üçüncü karşılaşması olan Roccat-Meet Your Makers maçı ile devam edelim. Maç sonu oyuncuların performansları ve skorları şu şekilde oldu:

roc-mym

MYM takımını taşıyacak oyuncunun Kori olduğunun bilinciyle oyuna başlayan Roccat, oyunun başında Xerath’a bir baskın yaparak ilk kanın dökülmesini sağladı. Bundan sonra oyunun büyük bir bölümünde kontrolü elinde tutan Roccat takımı, sürekli olarak Mimer ve Kori’yi kontrol altında tutmayı başardı. MYM takımında sanki bir koordinasyon eksikliği varmış gibiydi. Nisbeth en az 3 kere arkasında takımından hiç kimse olmamasına rağmen takım savaşı başlatmaya kalkıp öldü.

Roccat takımının kompozisyonu ise çok iyiydi. Takım savaşı başlamadan önce karşı takımın canını azaltmaya yarayacak bir çok yenetek bulunduran Roccat takımı, Kassadin-Caitlyn kombosunu oldukça iyi kullandı. Caitlyn’in menzili ise kendisinin maç boyunca güvenli bir şekilde zarar vermesine olanak sağladı.

Maçın kısa özetinı şuradan izleyebilirsiniz:

Günün dördüncü karşılaşması olan Unicorns of Love-Copenhagen Wolves maçı ile devam edelim. Maç sonu oyuncuların performansları ve skorları şu şekilde oldu:

uol-cw

Gnarvan kombosunu seçerek maça başlayan CW takımı, UOL takımına göre daha çok oyun sonunu düşünen bir kompozisyona sahipti. Freeze’in favori şampiyonu Draven’ı da takımda bulunduran CW takımı, müthiş bir geri dönüş gerçekleştirdi.

Oyun başı kontrolü eline alan UOL takımı, ilk başlarda lane swap’ı doğru bir şekilde cezalandırdı ve Vizicsacsi’nin skorlar almasına olanak sağladı. Oyunun ortasında en güçlü hale gelen iki tane şampiyona sahip olan UOL takımı ise bu avantajı lehine kullandı ve bir takım savaşı sonunda iki tane inhibitör almayı başardı.

CW takımının ise yıldızı şüphesiz Freeze’di. Muazzam bir oyun çıkaran Freeze’e destek olarak orta koridor-Cassio’u tekrar profesyonel sahneye taşıyan Soren’in harika oyunu ile CW takımı geri dönüşü başardı ve oyun sonunda 1k AP’a sahip Cassio’nun muazzam hasarıyla oyunu çevirmeyi bildi.

Maçın kısa özetini şuradan izleyebilirsiniz:

Haftanın en merakla beklenen karşılaşması olan Elements-SK Gaming maçı ile devam edelim. Maç sonu oyuncuların performansları ve skorları şu şekilde oldu:

el-sk

Üst düzey bir karşılaşma olduğunu söylersek, yanılmış olmayız sanırım. Oyun başlarında skor üstüne skor bulan Elements takımında Rengar-Lissandra kombosu bu maç da saat gibi işledi. Elements takımı, Avrupa’da hiçbir takımın şu ana kadar yapamadığı bir şekilde SK üstünde üstünlük kurmuşken, SK takımının ormanında fazla açıldılar ve tek bir takım savaşıyla oyun el değiştirdi. Janna’yı öldürmek için iki tane önemli ultisini harcayan Elements takımı, karşı saldırıya cevap veremedi ve 4e 1 mağlup ayrıldı takım savaşından. Bunun üstüne SK takımı ise hiç zaman kaybetmeden baronu aldı ve maç burada koptu.

Forg1ven’ın kontrollü oyunu ve Fox’un muazzam karşı oyunlarıyla SK takımı, Elements takımını yenmeyi başararak Avrupa’daki en iyi takım ünvanını korumaya devam etti.

Maçın kısa özetini buradan izleyebilirsiniz:

3. haftanın sonunda puan durumu şu şekilde oldu:

rank

 

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir