League of Legends League of Legends Haberleri

2019 yılında dereceli sistemi değişiyor

Uzun bir süredir aynı sistemde devam eden League of Legends dereceli sistemi yeni sezonda değişiyor. Geliştirici bloğunda yapılan açıklamaya göre birçok problem önümüzdeki yıl çözülecek. 

Her sezon başlangıcında 10 oyun oynayıp geçen yılki kümenizden çok daha aşağısına yerleşmekten sıkıldınız mı? Riot Games bu tür geri bildirimleri ciddiye aldığını ve problemin çözümüne yönelik çalışmalar yaptığını açıkladı. Duyurulan yeniliklerden birisi yeni sezondaki ilk dereceli maçımızdan sonra geçici bir kümemizin olması. Bunu sadece oyuncular görebilecek ve 10 oyun sonunda yerleşebileceği en kötü küme bu olacak. 10 oyunu tamamlamaya devam ettikçe hızlı bir şekilde LP kazanacağız ve böylelikle sıralama maçları sonunda çok daha iyi bir yere gelebileceğiz.

Yeni sezondaki belki de en büyük değişiklik her rol için farklı bir derecemizin olması. Yani örneğin farz edelim ki ana rolünüz nişancı. Fakat otomatik yerleştirmeyle destek rolünü aldınız. Oyun desteğinizin derecesini algılayacak ve buna göre rakiplerle eşleştirecek. Yani artık alışık olmadığınız rolde oynarken kaybetme ihtimaliniz eskisi gibi yüksek olmayacak. Ayrıca oyunun da siz iyi olmadığınız pozisyonda oynarken bunu görmezden gelip ana derecenizi göz önünde tutarak buna göre rakip seçtiğini de eklemek gerekiyor. Elbette rekabetin önemi de unutulmuş değil. Dolayısıyla oyuncuların ana pozisyonları olmayan rollerde trolleme ihtimaline karşı da yeni sistemler getirilecek. Bunun için önerilen ilk çözümlerden birisi otomatik doldurma ile yerleşilen bir oyunu kazandığınız zaman bir sonraki oyunda avantajlar almanız. Tam tersi için de çeşitli ceza sistemleri geliştiriliyor.

Dereceli sistemi kümeler açısından da değişiyor. Gümüş, Bronze ve Elmas kümelerindeki yığılmadan haberdar olduğunu söyleyen Riot Games, oyuncuların becerilerinin daha iyi sınıflandırılması amacıyla kümelere iki yeni aşama ekliyor. Ayrıca küme sayısı da beşten dörde düşecek.

Dereceli ödül deneyimini de güzelleştirmek adına sezon artık üç mevsim şeklinde değişecek. Her mevsim bittiğinde tekrardan yerleştirme maçı oynamayacağız ama yeni hedefler ve ödüller elde edeceğiz. Ayrıca çerçevelerimiz de biz kümemizi yükselttiğimizde değişecek ve seçim yasaklama ekranında da görülebilecek.

 

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

1 Comment

  • Sema 26 Nisan 2018

    Guzel haber 👍

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir