League of Legends League of Legends Haberleri

2018 sezonunda profesyonel arenada 141 şampiyonun 139’u seçildi

2018 sezonunun şu ana kadarki en ilginç ve heyecan verici League of Legends sezonu olduğuna şüphe yok. Oyun o kadar çok fazla evrildi ki bu, şampiyon tercihlerine de yansıdı. Profesyonel arenada 2018 sezonunda tercih edilmeyen sadece iki şampiyon bulunuyor: Annie ve Vi.

2018 yılı League of Legends için kaos şeklinde geçti. Üç defa büyük meta değişikliği yaşayan oyuna tam 19 yama getirildi. Sezon başında nişancı rolünde büyücüler oynandı, kaynak akıtma stratejisi bir ay boyunca profesyonel arenayı rehin aldı ve son olarak makro oyun gözden düştü ve herkes savaşarak galibiyet almaya başladı.

Hal böyle olunca tercih edilen şampiyon sayısında da rekor kırıldı. Oyunda bulunan toplam 141 şampiyonun 139’u profesyonel arenada seçildi. %98.5’e tekabül eden bu rakam, bir League of Legends sezonundaki en çok oynana şampiyon sayısını temsil ediyor. Elbette bu yıl yeni şampiyonların da çıktığını göz önüne aldığımızda bu rakam daha da etkileyici oluyor.

Bu kadar çok şampiyon tercih edilmesinde 8.11 yamasının büyük bir etkisi var. Hatırlayacağınız üzere bu yamadan sonra nişancı şampiyonlar gözden düşmüş ve alt koridorda Heimerdinger ve Swain gibi büyücüler oynanmaya başlanmıştı. Yasuo, Irelia ve Ornn gibi menzili bulunmayan şampiyonlar dahi bu rolde seçildi.

Genel olarak oyunun şu ana kadarki en sağlıklı dönemini geçirdiğini belirtmek gerekiyor. Profesyonel sahneyi izlemenin çok daha keyifli olması, Worlds 2018’in şu ana kadar düzenlenen en eğlenceli turnuva halinde geçmesi de buna verilebilecek en güzel kanıtlardan.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir