League of Legends League of Legends Haberleri

2018 Kış Mevsimi’nde dikkatle izlenmesi gereken 5 oyuncu

2018 yılı Türkiye Şampiyonluk Ligi için fazlasıyla kritik geçecek. Devrim niteliğindeki transferler ile hemen hemen her takım şampiyon olma potansiyeline sahip. 

2018 Kış Mevsimi bir anlamda Koreliler’in mevsimi de olacak. Şu anda ligimizde 13 Koreli bulunuyor. Takımların ödediği yüksek meblağlar ile yaptığı transferlerin mevsim sonucuna ne denli etki edeceğini bekleyip göreceğiz. Öte yandan her oyuncu kağıt üzerinde kilit bir rol oynayacak olsa da bazı yıldızların maçların sonucuna daha doğrudan etki edeceğini söylememiz mümkün. Biz de bu yamamızda Cumartesi günü başlayacak Şampiyonluk Ligi 2018 Kış Mevsimi’nde dikkatle izlenmesi gereken 5 oyuncuyu inceleyeceğiz.

Chaser

1907 Fenerbahçe’nin başarısının sırlarından biri kadro istikrarına önem veriyor olması. Geçtiğimiz sezon başında geniş bir kadro kuran ekip zaman içerisinde adeta fazlalıklarından kurtuldu ve ideal kadrosuna ulaştı. Kadroda en çok değişiklik yaşanan yer ise orman. Bunun arkasında farklı sebepler olabilir, fakat bildiğimiz ya da bilmediğimiz sebepler FB’nin şu ana kadar üç (Crash ile birlikte dört) ormancıyla oynadığı gerçeğini değiştirmiyor.

Chaser ülkemize gelen kalburüstü Koreli oyunculardan birisi. LCK’de kendisini gösteren fakat NA LCS’te bir türlü dilediği performansı sergileyemeyen oyuncunun performansı FB için anahtar olacak. Reach’in agresif olmaya çalışmasının Frozen’ı kötü etkilediğini izledik. Öte yandan destek-orman karışımı bir tarza sahip olan Move’un ise Frozen’ı çok daha iyi beslediğine şahit olduk. Herkesin aklındaki soru ise şu: Chaser agresif mi oynayacak, yoksa bir adım geride durup Frozen ve Padden’ın işini yapmasına izin mi verecek?

Stomaged

BAUSupeMassive sezon öncesi iki yıldız Koreli transferi gerçekleştirdi ve 5 Türk düsturundan uzaklaştı. Bu takımın son zamanlardaki en önemli kararı. Elbette Koreliler’in nasıl oynayacağı büyük bir önem taşıyor. Fakat herkesin dikkatle izlemesi gereken oyuncu Stomaged. Zira hem alt koridoru hem de orta koridoru besleyen oyuncu olarak tecrübeli ormancı öne çıkıyor.

Geçtiğimiz yıl Stomaged için aslında fena geçmedi. Kış Mevsimi’nde Stom’un çok zorlanmadığını, işlerin kötü gittiği Yaz Mevsimi’nde ise oyuncunun yokları oynadığını söylersek yanılmış olmayız. Ormanın daha da önemli bir hal aldığı metada Stomaged’in sergileyeceği performans SUP’un kaderini çizecek. Kağıt üzerinde en zayıf halkanın da ormancı olarak gösterilmesi Stomaged’in omuzlarına fazladan yük de bindirecektir. Oyuncunun tecrübesi ile bu sorumluluğun altından kalkma ihtimali yüksek.

Kakao

Geçtiğimiz yıl Frozen için Türkiye’ye gelmiş en kariyerli Koreli sıfatını kullanıyorduk. 2018 yılı için bu ünvan kesinlikle Kakao’ya ait. LCK’de büyük başarıların adeta kıyısından dönen ve EU LCS’te Misfits’te çok iyi bir iş çıkaran Kakao, önümüzdeki mevsim Dark Passage’ın orman rolünde yer alacak.

Kakao konusundaki tek çekince oyuncunun bir süredir profesyonel arenada oynamıyor oluşuydu. Fakat tekli dereceli karşılaşmalarına baktığımızda Kakao’nun bu zamanın acısını şimdiden çıkarmaya başladığını görüyoruz. Kağıt üzerinde RBE ile en dikkat çekici kadroyu kuran DP’nin yıldızı olan Kakao, çaylak Lucete’in de Vadi’ye tüm potansiyelini yansıtabilmesini sağlayacaktır. Öte yandan takımın alt koridorundaki Ruvelius da baskın yapmayı ve agresif oynamayı seven Kakao ile iyi bir ikili oluşturacaktır. Marshall ya da Lucete DP için kilit isim olarak zikredilse de DP galibiyet hamlesi yine dönüp dolaşıp Kakao’nun performansıyla gelecektir.

Naru

O kadar çok Koreli orta koridor transferi yapıldı ki, ligde sadece tek bir türk orta koridor kaldı. Bu oyuncunun Naru olması ise tesadüf değil. Yıllardır üst düzey League of Legends oynayan oyuncunun performansında zaman zaman dalgalanmalar yaşanmadı değil elbette.

DP’de uzun bir süre oynayan, ardından iki yıldır formasını giydiği SUP’tan ayrılan Naru için 2018 yılında yeni bir sayfa açılıyor. Naru Kış Mevsimi’ni kötü oynadı fakat Yaz Mevsimi’nde takımının en iyilerindendi. Yine de Vadi’yi domine etmesine alışık olduğumuz Naru’yu uzun bir süredir izleyemiyoruz. Yeni takım, yeni arkadaşlar ve yeni bir mentalite Naru için ilaç olacak. Kurulduğu günden bu yana hep göz alıcı orta koridor performanslarıyla başarıya ulaşan AURORA için Naru yine aynı görevi üstlenecektir.

Holyphoenix

Listemizdeki son oyuncu ise Holyphoenix. Bazılarına göre ligdeki en iyi kadroyu oluşturan Royal Bandits’te nişancı görevini üstlenecek oyuncu da DP macerasının ardından yeni ufuklara yelken açıyor. Dumbledoge ile ligdeki en iyi alt koridor ikililerinden birisini oluşturan Holy için 2017 yılı kabus gibi geçti.

Aslında sadece Holy için değil DP için 2017 sezonu korkunç geçti. Fakat performansından dolayı en çok eleştirilen oyuncu Holyphoenix’ti. Herkesin bildiği yıldız nişancı karakterinden uzaklaşan ve pasif, KDA’ya oynayan bir nişancıya dönüşen Holy’nin bu yıl patlama yapması oldukça muhtemel. Keza yanında en iyi Türk destek oyunculardan birisi olan Dumble’ın bulunması da tecrübe bakımından Holy’yi rahatlatacaktır. RBE’nin Koreliler’i elbette çok önemli. Ayrıca Cepted-Malrang ikilisinin kötü oynaması için hiçbir neden yok. Fakat Holyphoenix’in kendisini tekrar kanıtlaması gerekiyor ve RBE, bu fırsat için en uygun ortamı sağlıyor.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

1 Comment

  • Ahmet 18 Ocak 2018

    Stomaged :) Mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir