League of Legends League of Legends Haberleri

2018 Kış Mevsimi’nin açılış maçının galibi SUP oldu

Uzun süredir özlemle beklediğimiz Şampiyonluk Ligi geri döndü ve 2018 Kış Mevsimi’nin açılış maçında FB’yi yenen taraf SUP oldu. 

Mükemmel bir çekişmeye sahne olan maç her iki taraf için de zorlu geçti. Aslında seçim yasaklama ekranına baktığımızda FB’nin karşılaşmayı çok rahat bir şekilde kazanması gerekiyordu. İlk rotasyonda alınabilecek Azir ve Malzahar gibi şampiyonlar varken Sivir’i tercih eden SUP, sonrasında da orta koridora pek tercih edilmeyen Xerath’ı aldı. GBM’in Xerath ile kendisini ne kadar rahat hissettiğini biliyoruz. Fakat Kızart rününün nerflenmesiyle şampiyonun da artık pek tercih edilmediğini söylemek gerekiyor.

Sivir tercihi başlangıçta heyecana yol açtı zira Dizginsiz Büyü Kitabı ile Sivir’in Işınlan alarak koridorunu deli gibi itebildiğini biliyoruz. Fakat bunun yerine Ayağı Çabuk tercih eden Zeitnot hata yaptı ve ilk kanı da vererek FB’nin avantaj elde etmesine neden oldu.

Karşılaşmanın ilk 15 dakikası fazlasıyla ortada geçti. İki takım da ufak çatışmalarla skor bulmaya çalışırken genelde güvenli oyun mentalitesi hakimdi. Maçın dönüm noktalarından birisi Alev Ejderi önündeki savaştı. Zergsting’in Sıçra Janna ultisi ile harika bir savaş alan FB, oyunun hakimiyetini yavaştan eline aldı. Kırılma noktası ise Stomaged’in Baron önünde Frozen’ı yakaladığını zannedip ultisini kullanmasıydı. Burada Frozen’a devam edemeyen SUP oyuncuları, FB’nin baron önüne yetişmesiyle rakibine katliam verdi. FB de Baron’u rahatlıkla aldı ve maçın mutlak hakimi oldu.

Geçtiğimiz yılki FB’nin aynı hataları yeni sezonun ilk maçında tekrarladığına yine şahit oldu. 3 Alev Ejderi’nin yanı sıra yaklaşık 10 dakika 12k altın önde olmasına rağmen hiçbir proaktif hamle yapmayan FB, Kadim Ejderi savaşında iletişimsizliğinin cezasını çekti ve Chaser ile ayrıldı. Bunu fırsat bilen SUP hem Kadim Ejder’i hem de ardından Baron’u alarak geri döndü. Ardından kontrolü elinden bırakmayan SUP, harika bir geri dönüş gerçekleştirerek maçı 50. dakikada kazandı.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir