League of Legends League of Legends Haberleri

2017 Yükselme Ligi Kış Mevsimi Finali: P3P-TT

Yükselme Ligi 2017 Kış Mevsimi playoff karşılaşmalarının ikinci günü P3p eSports- Team Turquality’nin birincilik mücadelesiyle sona eriyor. Dün oynanan yarı final maçlarında oyun genelinde hakimiyeti elinden kaybetmeyen iki takım beş maçlık serileri rahat bir şekilde geçebilmişti. Yükselme liginin makro oyunu en iyi oynayan takımı P3P ve oldukça agresif oyun tarzı sergileyen takım savaşlarını etkili oynayan TT’nin karşı karşıya geldiği mücadelenin galibi Şampiyonluk Ligi’nde doğrudan Galatasaray’ın yerini alacak.

Karşılaşmaların kısa özetleri şu şekilde:

P3P eSports 1-0 Team Turquality

Serinin ilk karşılaşmasında DoubleG 4. haftada oynadığı Kalista performansını bu maçta da göstermek isteyerek Kalista tercihini yaptı. P3P’nin orta koridora yeni transfer ettiği Czaru ise takım savaşlarında etkili olabilen Orianna’yı tercih etti. Orman havuzuna yönelik yasaklamalar nedeniyle Tynx ormanda Nidalee’yi tercih ederken, Crystal Rek’sai’yi alan taraf oldu. İlk kanı sekizinci dakikada orta koridora attığı baskında Czaru’yu düşürerek Tynx aldı. Tynx oyun boyunca oynadığı Nidalee ve tutturamadığı mızraklarıyla oldukça kötü bir performans sergilerken Crystal, Shen ultisini Rek’sai’yle etkili kullanarak savaşlarda takımına avantaj sağlamayı başardı. Alt koridorda oldukça agresif bir oyun tarzı sergileyen P3P, agresif oyunu alt koridor ilk kulesine çevirmeyi başardı. Alt koridor ilk kulesini düşüren DoubleG ve Farfetch ikilisi üst koridora yaptığı rotasyonla iki kule daha düşürerek harita üzerinde takımına büyük bir üstünlük sağladı. Makro oyunu harika oynayan P3P’ye cevap veremeyen TT oyunun hakimiyetinin P3P de olduğunu kabullenerek Baron’u yirmi yedinci dakikada P3P’e bıraktı. Üç inhibitör kulesinin açık olmasıyla birlikte Baron güçlendirmesine de sahip olan P3P yaptığı son kuşatmada herhangi bir savunmayla karşılaşmadan Nexus’u yıkarak serinin ilk maçından galip ayrıldı.

Team Turquality 1-1 P3p eSports 

Serinin ilk maçında DoubleG’nin Kalista’sını durduramayan TT çözümü Kalista yasaklamakta buldu. DoubleG sezonun en güçlü nişancılarından Ashe’i tercih ederken Farfetch Lulu alarak Ashe tercihini destekledi. TT fiziksel hasara yönelik bir takım kompozisyonu kurmayı tercih ederken orta koridorda Shoshin oldukça başarılı oynadığı Talon seçimini yaparak Ashe karşı büyük bir tehdit oluşturken, Czaru orta koridorda Zilean’la daha güvenli bir seçim yaptı. Oyunun ilk kanını rakip ormana giren Olaf’ı avlayarak Talon kazanırken, oldukça agresif oyun tarzıyla bilenen Shoshin büyük bir avantaj elde etti. İlk maçın aksine ikinci maçta harita üzerinde etkili hamleler yapan takım TT oldu ve çıkardığı skorlarla birlikte koridor aşamasında hakimiyeti sağlamayı başardı. Aldığı ilk skorla kartopu etkisine bağlayan Shoshin orta koridor kulesini düşürerek Czaru’ya koridorda büyük sıkıntılar yaşattı. Orta oyunda dış kuleleri düşüren ve karşılığında sadece alt koridordan kule veren TT harita kontrolünü de sağlayarak Ejder ve Baron’da pozisyon hakimiyeti elde etti. Yirmi altıncı dakikada Crystal’ın Tynx’i düşürmesiyle P3P Baron’u aldı ve başlayan takım savaşından dört skor çıkararak adeta oyuna geri döndü. Otuz dördüncü dakikada Baron’u alıp üst koridorda kuşatma yapan P3P’ye TT başlattığı harika takım savaşıyla cevap verdi. Başlayan savaşta dört skor çıkaran TT, P3P’ye dur demeyi başardı. Otuz sekizinci dakikada orta koridorda Olaf ve Rumble’yi yakalayan TT başlayan takım savaşından dört skor çıkarınca, kırkıncı dakikada Nexus’u yıkarak durumu 1-1’e getirdi.

P3P eSports 2-1 Team Turquality

Serinin üçüncü yasaklama ekranında P3P bir önceki oyunda Shoshin’in harika oynadığı Talon’u yasaklarken, TT DoubleG’ye yönelik Kalista yasaklaması yaptı. Czaru ilk oyunda etkili performans sergilediği Orianna’yı seçerken, Shoshin takım savaşında rakip taşıyıcıyı düşürüp geri çıkabilecek bir şampiyon olan Ekko’yu tercih etti.  Varus-Nami ikilisiyle alt koridorda agresif oyun sergileyen P3P girdiği takaslardan önde çıkmasına rağmen skor çıkaramadı. Oyunun ilk kanı orta koridorda girdiği takasta Shoshin’i üsse geri döndürmeyi başaran Crazu’ya Tynx’in attığı baskınla düşürmesiyle TT’de kaldı. İlk iki maçın aksine oldukça sakin bir oyunun oynandığı üçüncü maçta iki takım kontrollü oyun oynayarak hata yapmaktan kaçındı. Eşit devam eden karşılaşmada TT’nin başladığı Alev Ejderi eşitliği bozabilecek bir objektifken, Crystal başarılı bir şekilde Alev Ejderi’ni çalarak takımına avantaj sağladı. Yirmi sekizinci dakikada TT’nin alt koridorda üç kişi olmasını fırsata çevirmeye çalışan P3P Shoshin engeline takıldı. DoubleG’yi düşüren Shoshin P3P’in Baron almasını engelleyebildi. Otuz beşinci dakikada Tynx ve Truklax skorunu alan P3P Baron’u da katlederek sıkıntı çektiği kuşatmalara çözüm getirebildi. Kırkıncı dakikada Kadim Ejderha için başlayan takım savaşında P3P kötü pozisyonda olmasına rağmen üç skorla birlikte üst koridor inhibitörünü açarak oyunun düğümünü bir nebze olsun çözebildi. Kırk üçüncü dakikada başlayan takım savaşında Olaf’ı iyi tutup DoubleG’yi korumayı başaran P3P Baron’a yöneldi. Baron etrafında başlayan takım savaşında Orianna ultisinin de yardımıyla dört skor çıkaran P3P kırk altıncı dakikada Nexus’u yıkarak serinin üçüncü maçından galip ayrıldı.

Team Turquality 1-3 P3P eSports

Serinin son maçında ise TT tarafı Shen ve Vladimir tercihinde bulunurken, P3P ekibi ise Rumble ve Ashe tercihlerinin yanı sıra orta koridora ise popülerliği oldukça azalan Viktor seçimini gerçekleştirdi. Karşılaşmanın ilk dakikaları ise P3P kontrolündeydi. Crystal, Elise ile kendi mavisini aldıktan sonra Kha’nın kırmızı güçlendirmesine gitti ve burada Tynx’i öldürerek ilk kanı almayı başardı. Kha’Zix ise üst koridorda iki dakika sonra yine Crystal’a skor vererek Elise’in beslenmesine neden oldu. Baktığımızda Vladimir iyi bir tercih olmasına rağmen TT ekibi oyuncunun etrafında oynamakta güçlük çekti. Karşılaşmanın kontrolü sürekli el değiştirirken, 18. dakikada iki skor daha hanesine yazdıran P3P ekibi haritayı kontrol etmekteydi. Maçın kırılma anlarından birisi TT ekibinin orta koridordaki kuşatmasıydı. İkinci orta koridor kulesini kuşatırken P3P ekibi TT’yi Vadi’den sildi ve büyük bir avantaj yakaladı. Bu avantajını 24. dakikada Baron güçlendirmesine dönüştüren ekip, yan koridorlarda Czaru ve Hioss’un yakalanmasından ötürü Baron ile sadece Dağ Ejderi almayı başardı. Rakibine Baron vermesine rağmen maçın kontrolünü yavaş yavaş eline geçiren TT, Vladimir’i ayrık ittirmede çok iyi kullandı ve 31. dakikada P3P’nin alt koridor inhibitörünü açmayı başardı. Shoshin’in üst koridordaki kovalamacası uzun sürerken çatışmaya Truklax da katıldı ve ikili P3P’ye skorları verdi. P3P ise bu noktadan sonra ikinci kez Baron’u aldı ve alt koridordan ilerleyerek maçı tamamladı.

P3P eSports, bu skor ile 2017 Yaz Mevsimi’nde Şampiyonluk Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir