League of Legends League of Legends Haberleri

2017 Şampiyonluk Ligi Elemeleri: HWA-CLK

2017 Türkiye Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi dönemi için ligde yer alacak takımın belirleneceği Şampiyonluk Ligi Elemeleri’nde HWA Gaming ile Çilekler karşı karşıya geliyor.

19 puan toplayarak normal sezonu dördüncü sırada bitiren HWA, Şampiyonluk Ligi Çeyrek Final’inde 1907 Fenerbahçe Espor ile eşleşmişti. Beş maça uzanan zorlu seride, rakibi karşısında 2-0 geriye düşen HWA, seriyi kazanacak noktaya gelmesine rağmen bunu başaramamış ve FB’ye 3-2’lik skorla elenmişti. Ardından Galakticos ile beşincilik maçına çıkan HWA, rakibi karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen bu skoru koruyamamış ve 3-2 yenilerek sezonu 6. sırada bitirmişti. Çilekler ise Yükselme Ligi Yarı Final eşleşmesinde Team Turquality’e 3-1 elenmesinin ardından 3.lük maçında Team Vulture’i 3-1 ile geçip Yükselme Ligi’ni üçüncü sırada bitirmişti. Şampiyonluk Ligi 6.sı HWA, Yükselme Ligi 3.sü Çilekler ile Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi’nde yer alabilmek için karşı karşıya geliyor. Beş maç üzerinden oynanacak seriyi kazanan takım 2017 Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi döneminde ligde mücadele etmeye hak kazanacak. Karşılaşma öncesinde HWA’da orta koridor değişikliği yaşanırken Çilekler’de ise ormancı ve nişancı değişikliği yaşandığını hatırlatmak gerekli.

Serinin özeti şu şekilde:

Çilekler 1-0 HWA Gaming

Seçimler

CLK: Kled, Gragas, Orianna, Varus, Lulu

HWA: Shen, Kha’Zix, Viktor, Ashe, Karma

Yasaklamalar

CLK: Camillie, Elise, Caitlyn, Ekko, son yasaklama boş geçildi

HWA: Kalista, LeBlanc, Graves, Jarvan IV, Syndra

Serinin ilk maçında, Çilekler ekibi ultilerini efektif olarak kullanabileceği seçimler yaparken HWA ise Ashe okuna dayalı bir takım kompozisyonu kurmayı tercih etti. HWA ayrıca, üst koridora Shen’i alarak gerekli durumlarda ultisini kullanarak oyun yapabileceği bir seçim avantajıyla yasaklama ekranından çıktı. Karşılaşmada ilk kan, dakika 3’te orta koridora Gragas’ın  yaptığı baskına karşı baskınla cevap veren Trix’ten geldi. Oyunun erken aşaması iki takım adına da hareketli geçti. CLK ormancısı Gragas, ilk kanı verdikten sonra özellikle alt koridor özelinde daha başarılı baskınlar gerçekleştirdi. Alt koridora yapılan baskınlarda Varus ultisini Gragas’ın yer değiştirme özelliğine sahip ultisiyle destekleyen CLK, birçok pozisyonda Ashe’i düşürmeyi başardı.  İlk kule kanı ise dakika 20’de alt koridora yapılan baskın sonucu Lulu’nun düşürülmesiyle HWA tarafından geldi. Dakika 21’de Ashe’in düşürülmesiyle başlayan takım savaşı, CLK lehine dörde ikilik değişimle sonuçlandı. Orta oyunda oyunun kontrolü iki takım adına da eşit ilerlerken her iki ekip de Baron bölgesinde pozisyon almaya çalıştı. Bu pozisyon alma sırasında irili ufaklı çatışmalar yaşansa da oyundaki ilk önemli pozisyon dakika 35’te CLK’in aldığı Baron sonrasında yaşandı. Baron’u alan CLK ekibi, taşıyıcılara odaklanmak yerine dağınık bir görüntü çizerek HWA orta koridoru Viktor’a beşte beş verdi. Bu pozisyonun ardından HWA orta koridor inhibitörünü düşürdü. İnhibitörün düşürülmesinin ardından bu sefer de Kadim Ejder bölgesinde iki takım pozisyon avantajı sağlamaya çalıştı. 43. dakikada Kadim Ejder’i almaya çalışan CLK, ters pozisyonda yakaladığı Ashe ve Viktor’u düşürmesinin ardından oyunu bitirmeye yöneldi ve ilk oyundan galip ayrılmasını bildi.

Çilekler 1-1 HWA Gaming

Seçimler

CLK: Shen, Jarvan IV, Orianna, Draven, Lulu

HWA: Rumble, Lee Sin, Ekko, Varus, Thresh

Yasaklamalar

CLK: Camillie, Elise, Caitlyn, Jayce, Syndra

HWA: Yasaklama cezası, LeBlanc, Graves, Kalista, Ashe

İkinci oyunda da haritanın Mavi tarafında yer alan CLK, profesyonel sahnede uzun zamandır görmeye alışık olmadığımız seçimler gerçekleştirdi. Ormana Rawbin’in imza şampiyonu olan Jarvan IV’ü alan CLK ekibi, alt koridora ise Draven’ı seçti. HWA cephesi ise oyun yapabilecekleri iki seçim gerçekleştirerek ormana Lee Sin’i, desteğe ise Thresh’i kilitledi. Dakika 8’de Jarvan’ın alt koridora baskını bir anda dörde dörtlük takım savaşına dönüştü. Shen, Rumble ve Ekko’nun da katıldığı takım savaşında ilk kan J4’e giderken karşılığında üç skoru alan taraf HWA oldu. Oyunun erken bölümünde J4, rakip ormancı Lee Sin’e oranla daha proaktif oyun ortaya koydu ve özellikle üst koridorda Rumble’ı oyundan düşürmeye çalıştı. 15. dakikada alt koridora dört kişiyle rotasyon yapan HWA, alt kuleyi aldıktan sonra Okyanus Ejder’ini de alarak makro stratejide başarılı bir sonuç elde etti. Oyunun orta bölümünde geride olan CLK, oyunu soğutmaya çalışırken nispeten bunda başarılı oldu. Dakika 28’de J4 + Orianna + Shen kombosuyla üst nehirde üç HWA üyesini düşüren CLK, hemen Baron’a yönelerek Baron’u da aldı. Baron’u aldıktan sonra alt koridorda kasmış bir Ekko’yla birebir deneyen Draven, bu denemesinin bir hata olduğunu gri ekranı görünce anladı. Makro oyunda rakibinden geride olan CLK, Nashor güçlendirmesini koridorlara yayarak kuşatma yapmak  yerine orta koridorda savaş arayınca ikinci oyunu kaybeden taraf oldu 32. dakikada CLK üyelerini ters pozisyonda yakalayarak savaşı başlatan HWA, koordineli bir görüntü çizerek önce takım savaşını ardından ise oyunu kazandı.

Karşılaşmaya ilişkin bir anekdot ise, CLK orman oyuncusu Rawbin, yaklaşık 20 dakika boyunca hem Gezgin Çizmesi hem de Merkür’ün Adımları ile oynadı.

Çilekler 2-1 HWA Gaming

Seçimler

CLK: Lulu, Varus, Syndra, Gragas, Kled

HWA: Caitlyn, Rumble, Tahm Kench, Lee Sin,  Katarina

Yasaklamalar

CLK: Camille, Ekko, Elise, Jayce, Orianna

HWA: Graves, LeBlanc, Kalista, Nautilus, Renekton

Serinin üçüncü maçında alt koridorda agresif oyun oynayan HWA, dördüncü dakikada Trix’in attığı baskınla ilk kanı aldı. Erken oyunda Rawbin’in üst koridoru kamplamasıyla Smoke iki skor çıkarıp koridorda üstünlük kazanırken, rakip ormancının üst koridorda olmasını fırsata çeviren Trix yedinci dakikada Alev Ejderi’ni katlederek uzun vadede takımına önemli bir avantaj sağladı. Üst koridorda Rawbin’in yardımıyla birlikte çıkardığı skorlarla koridoru kazanan Smoke, on birinci dakikada ilk kule altınını CLK’ye kazandırdı. Yirmi ikinci dakikada yaptığı doğru rotasyonlarla önce üst koridorda Panky’i ardından ormanda Trix’i avlayan CLK yirmi ikinci dakikada Baron’u almayı başardı. Baron güçlendirmesini haritaya etkili yansıtamayan CLK üst ve orta koridordan düşürdüğü birer kule karşılığında skorlar verirken, umuut haritada takımından ayrık ve amaçsız dolaşmayı tercih etti. Orta oyunda Kled ultisini takip etmekte güçlük çeken ve takım savaşlarını istediği gibi yönlendiremeyen CLK verdiği skorlarla birlikte harita hakimiyetini HWA’ya kaptırdı. Otuz altıncı dakikada orta koridorda Polyokov’un agresif oyununu cezalandıran CLK ardından Emtest ve Trix’i de düşürerek vadinin ikinci Baron’unu da alarak oyunu domine etmeye başladı. Otuz sekizinci dakikada Trix’in flash-insec kombosuna Endz’in zamanında flashla cevap vermesiyle başlayan takım savaşında dört kişiyi düşüren CLK, otuz dokuzuncu dakikada Nexus’u yıkarak durumu 2-1’e getirdi.

Çilekler 2-2 HWA Gaming

Seçimler

CLK: Shen, Lee Sin, LeBlanc, Varus, Karma

HWA: Nautilus, Graves, Jayce, Lucian, Tresh

Yasaklamalar

CLK: Camille, Elise, Ekko, Malzahar, Caitlyn

HWA: Kled, Syndra, Lulu, Gragas, Jarvan

Maça hızlı başlayan CLK üçüncü dakikada üst koridorda Rawbin ve Smoke’nin uyumlu oyunuyla Trix’i düşürerek ilk kanın sahibi oldu. Henüz yedinci dakikada başlayan takım savaşında Polyokov oyunu iyi takip ederek üç skor çıkarırken takas 3’e 1’lik değişimle HWA lehine sonuçlandı. Sekizinci dakikada koordineli bir takım performansı sergileyen HWA üç skorla birlikte Alev Ejderi’ni de alarak erken oyunda hakimiyeti eline aldı. Çıkardığı skorlarla yetinmeyen harita görevlerine de önem veren HWA onuncu dakikada orta koridordan ilk kuleyi düşürdü. Verdiği doğru kararlar ve başarılı rotasyonlarla birlikte takım oyununu da kusursuz oynayan HWA, on dördüncü dakikada alt koridordan çıkardığı üç skor ve yıktığı iki kuleyle altın farkını 6k’ya çıkarmayı başardı. Serinin üçüncü maçında verdiği agresif kararla takımının maçı kaybetmesine neden olan Polyokov, bu maçta da agresif oyun sergileyip CLK’ye skorlar verdi. Yirmi dördüncü dakikada Baron’a başlayan HWA üç skor çıkarmasına rağmen Smoke-Rawbin ikilisinin hayatta olması nedeniyle güvenli oynamaya karar vererek Baron’dan vazgeçti. Orta oyunda iki takım da Baron’u çok isterken karşılıklı skorların çıktığı takım savaşlarında CLK oyuna geri dönüş yapmaya çalıştı. Otuz birinci dakikada Baron etrafında doğru pozisyon alan HWA üç skorla birlikte Baron güçlendirmesinin sahibi oldu. Çıkardığı skorları ve Baron güçlendirmesini fırsata çeviren HWA orta koridordan yaptığı kuşatmayla otuz ikinci dakikada maçtan galip ayrıldı.

Çilekler 3-2 HWA Gaming

Seçimler

CLK: Fizz, Lee Sin, Ahri, Varus, Zyra

HWA: Gragas, Graves, Jayce, Ezreal, Malzahar

Yasaklamalar

CLK: Camille, Elise, Ekko, Tahm Kench, Tresh

HWA: Kled, Syndra, Lulu, LeBlanc, Orianna

Serinin son maçında iki takım da oyuna istekli başladı. Dördüncü dakikada üst koridorda girilen ikiye ikilik takastan ilk kan avantajıyla birlikte iki skor çıkaran taraf CLK oldu. Yaptığı rotasyonla ejder etrafında dört kişi olan CLK , henüz altıncı dakikada Okyanus Ejderi’ni aldı. Smoke ve Rawbin’in erken oyunda oldukça uyumlu olması CLK’ye on dakikada beş skor ve ilk kule altını olarak geri dönüş yaptı. On dakikada Fizz ile dört skor toplayan Smoke oyunun ileri aşamalarında HWA için büyük bir tehdit haline gelirken, Trix Rawbin’in üst koridoru kamplamasına yeterli cevabı veremedi. Sadece üst koridordaki üstünlükle yetinmeyen CLK alt koridora yaptığı rotasyonla da skor çıkararak oyunu domine etmeye başladı. Beşinci maçta oldukça ilginç kararlar veren ve takım oyunu oynayamayan HWA on ikici dakikada orta koridorda başlattığı takım savaşında Endz’e üç skor verdi. Yirminci dakikada başlayan takım savaşında HWA avantajlı pozisyonda olmasına rağmen CLK’nin oynadığı müthiş oyunla birlikte üç skor vererek Baron’u da kaybetti. Baron güçlendirmesini doğru kullanan ve yaptığı kuşatmalarla üç kule yıkan CLK, yirmi beşinci dakikada altın farkını 7k’ya çıkardı. Otuzuncu dakikada HWA üst koridorda kuşatma yapan Endz ve Kairos’u avlarken, Smoke-Rawbin ikilisi alt koridordan inhibitörü düşürerek HWA’ya cevap vermeye çalıştı. Alt koridordan inhibitörü açan ve üst koridorda kuşatma yapmak isteyen CLK, yaptığı hatalarla HWA’ya skorlar vererek kuşatmadan bir türlü istediği sonucu alamadı. Otuz beşinci dakikada yaptığı hızlı rotasyonla Baron’u alan CLK zorlandıkları kuşatmalara çözüm getirken, otuz yedinci dakikada başlayan takım savaşı HWA için oyunun sonu oldu. Takım savaşında skor vermeden dört skor çıkaran CLK Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimine adını yazdırmayı başardı.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir