League of Legends League of Legends Haberleri

2017 Şampiyonluk Ligi Elemeleri: DP-TT

2017 Türkiye Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi dönemi için ligde yer alacak takımın belirleneceği Şampiyonluk Ligi Elemeleri’nde Dark Passage ile Team Turquality karşı karşıya geliyor.

Normal sezonu sondan ikinci olarak bitirince Yaz Mevsimi için eleme maçlarına çıkmak zorunda kalan geçtiğimiz yılın Türkiye Büyük Finali şampiyonu Dark Passage, Yükselme Ligi’nde iyi bir sezon geçiren ve finalde P3P Espor’a yenilince lige direkt olarak çıkma şansını elinden kaçıran Team Turquality ile karşı kaşıya geliyor. Ormanda değişikliğe giden ve bu serideki performansı merak konusu olan TT, zor bir sezon geçiren DP karşısında bir adım önde gibi duruyor. Ancak finallerin takımı olan ve daha tecrübeli bir kadroya sahip olan Dark Passage da, takım olarak her ne kadar sıkıntılar yaşıyor olsa da rakibi karşısında galibiyete ulaşma potansiyeline sahip. Beş maç üzerinden oynanacak ve kazanan takımın önümüzdeki sezon Şampiyonluk Ligi’nde mücadele edeceği serinin kısa özeti şu şekilde:

Team Turquality 0-1 Dark Passage.BKM Express

Seçimler

TT: Shen, Graves, Vladimir, Varus, Malzahar

DP: Kled, Gragas, Ahri, Ashe, Zyra

Yasaklamalar

TT: Syndra, Elise, Ivern – Orianna, Cassiopeia

DP: Lulu, Aurelion Sol, LeBlanc – Karma, Nami

İlk seçiminde alt koridor ikilisi olarak Ashe-Zyra’yı kilitleyen DP, rakibinin metanın en güçlü ve gözde şampiyonlarını almasına adeta izin vermiş oldu. Buna karşılık Çin’de oldukça popüler olan ve son dönemde batı liglerine de gelen Kled, DP’nin yeni üst koridoru Kaze tarafından seçildi. Tıpkı Yükselme Ligi maçlarında olduğu gibi koridor aşamasında çok üstün olan ancan takım savaşları ve objektiflere yönelik oyun aşamasına gelindiğinde maçı fırlatma hatasına düşen Team Turquality, serinin bu ilk maçında da aynı şeyi yaptı. Koridor aşamasında çok erken dakikalarda Immortoru’yu iki kez üsse gönderen, bire birde de rakibini iki defa kesen Shosin, buna rağmen oyunun ilerleyen dakikalarında yaptığı basit hatalar neticesinde takımında yarar sağlamaktan çok zarar vermiş oldu. Vladimir’e karşıda üç yetenek gücü şampiyon varken ve pasifi oldukça işine yarayan Ruh Gömleği’ni almaması ve oyun sonunda Ahri’den deyim yerindeyse tek yemesi, genç oyuncunun yaptığı bariz hatalardan biriydi. Takım savaşlarında dağınık duran rakibini cezalandıran ve aldığı güçlendirmeler sonrası alt ve üst koridorlardan baskı kuran DP, 33. dakikada Nexus’u düşürdü ve seride 1-0 öne geçmeyi başardı. Maçın adamı ise Gragas oynayan ve 10-1-8’lik bir performans ortaya koyan Obvious oldu.

Team Turquality 0-2 Dark Passage.BKM Express

Seçimler

TT: Nautilus, Graves, Talon, Lucian, Karma

DP: Camille, Gragas, Orianna, Tristana, Zyra

Yasaklamalar

TT: Syndra, Kled, Elise – Fizz, Ivern

DP: LeBlanc , Aurelion Sol, Lulu – Shen, Ahri

Seçim yasaklama ekranında mavi tarafta olmayı seçen ve ilk seçim hakkını eline alan TT, yine Graves almayı tercih etti. Ardından yaptığı seçimlerle tamamen fiziksel hasara sahip bir kompozisyon kuran ekibe karşılık DP tarafında Holy’nin Tristana ve Kaze’nin Camille seçimleri dikkat çekiciydi. İlk maç olduğu gibi serinin ikinci mücadelesinde de TT önde başladığı maçı orta oyunda rakibine hediye etti. Aşağıda ormancı baskını sonrası ilk kanı alan, ardından ilk kule skorunu hanesine yazdıran Team Turquality, Shoshin’in yine bire birde Immortoru’yu kesmesiyle de haritanın her yerinde öne geçti. Ancak takım savaşları, pozisyon alma ve rotasyon yapma kısmı gelince TT için işler yine kötü gitmeye başladı. Çok basit hatalar yapan ekip, rakibinin bu hataları değerlendirmesiyle geri düştü ve kurdukları kompozisyon için bu durum oyunun kaybedilmesi anlamına geliyordu. Destek skorunu almak için çok zorlayan ve burada Obvious’a üç skor veren TT, DP’nin Baron’u kesip baskı kurmasına karşılık veremeyince mücadele 29. dakikada sonlandı ve Dark Passage seride 2-0 öne geçmiş oldu.

Team Turquality 0-3 Dark Passage.BKM Express

Seçimler

TT: Gragas, Rengar, Cassiopeia, Lucian, Bard

DP: Shen, Ivern, Orianna, Tristana, Zyra

Yasaklamalar

TT: Syndra, Kled, Graves – Camille, Fizz

DP: Lulu, Aurelion Sol, LeBlanc – Ahri, Talon

Kalkan veren şampiyonlarla ilk maçta Holy’nin etkili olduğu Tristana üzerine bir kompozisyon kuran Dark Passage’a karşı, daha hasar odaklı bir takım kurma yoluna giden TT aşağıda Bard alarak nispeten riskli bir seçim yaptı. Bu iki kompozisyonda iş yapan taraf Dark Passage’ınki olunca, TT tekrar lige dönme hayallerine elveda demek zorunda kaldı. Mypleasure’ın çok büyük hatası sonrası iki skor alan Tristana, takım arkadaşlarından aldığı kalkan ve Kefaretler ile tüm takım savaşlarına en önde giren isim oldu. Buna hiçbir şekilde karşılık veremeyen ve zaten toplamda iki skor alan Team Turquality, erken dakikada Baron’u kesip ortadan baskı kuran rakibini püskürtmeyi başaramayınca DP 3-0 ile serinin kazananı oldu. Maçın yıldızı ise kendisi üzerine kurulan oyunda yapması gerekenleri yapan ve 12-1-5 ile oynayan HolyPhoenix oldu.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir