League of Legends League of Legends Haberleri

2017 MSI Play-in grupları belli oldu

2017 Kış Mevsimi Finali’ni kazanacak takımımızın katılacağı 2017 MSI için Play-in aşaması grupları belli oldu. Eskiden WildCard takımı olarak adlandırılan TR, BR, OCE, JPN, CIS, LAN, LAS ve SEA ekipleri, dörderli olmak üzere iki gruba ayrıldı. Kura öncesi belirlenen torbalar şu şekildeydi:

Ardından gerçekleştirilen kura sonrasında ise MSI 2017 Play-in aşamasında gruplar şöyle şekillendi:

Ülkemiz temsilcisi A grubunda Red Candids (BR), Dire Wolves (OCE) ve Rampage (JPN) ile mücadele edecek. B grubunda ise Virtus.pro (CIS), Lyon Gaming (LAN), Gigabyte Marines (SEA) ve Isarus Gaming (LAS) ekipleri, bir üst tura çıkmak için Vadi’ye inecek.

Bildiğiniz üzere bu yıl ilk defa WildCard takımı kavramı kaldırılmış ve MSI’a tüm sunucular dahil edilmişti. Play-in aşamasında oynayacak 8 takım, gruplarında tek maçlık seriler üzerinden birbiri ile iki defa karşılaşacak. Aşamayı 1. olarak tamamlayan ekipler, ardından ikinci rountta NA LCS ya da LMS temsilcisi ile grup aşamasına kalmak için mücadele edecek. Bu maçları kazanan takımlar doğrudan grup aşamasına yükselecek. Kaybeden ekipler ise bir kere daha karşılaşacak ve bu serinin kazananı da MSI 2017 Grup Aşaması’nda oynayacak son takım olacak.

A grubunun oldukça çekişmeli geçeceğini söylemek gerekiyor. Brezilya temsilcisi Red Caninds oldukça iyi durumdayken, Dire Wolves ise Okyanusya’nın gördüğü en iyi takımlardan birisi olabilir. Japonya’dan katılan Rampage’in ise bu yıl kendini daha da geliştirdiği belirtiliyor. Geçmişe baktığımızda OCE ekiplerine karşı istikrarlı bir şekilde üstün olduğumuzu söylemek mümkün. Grubumuzda bizi en çok Red Caninds zorlayacaktır.

B grubu ise daha tahmin edilebilir konumda. Geçtiğimiz yılki IWC turnuvalarında üstün bir performans gösteren Lyon Gaming’in grubunun favorisi olduğunu belirtelim. Virtus.pro, LCL’i kazanarak büyük bir başarı göstermesine rağmen takım geçtiğimiz yılki Albus Nox Luna’nın dominantlığından uzak bir performans sergiliyor. Grubun zayıf halkaları olarak ise Marines ve Isarus Gaming’i gösterebiliriz.

Turnuvanın Play-in aşaması 28 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında oynanacak. 1. rount 28 Nisan-1 Mayıs, 2. raunt 3-4 Mayıs, 3. raunt ise 6 Mayıs tarihinde düzenlenecek. Grup aşaması ise 10 Mayıs tarihinde başlayacak.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir