League of Legends

EDG’yi geçen ROX, yarı finalde SKT’nin rakibi oldu

2016 Dünya Şampiyonası’nda en çok merak edilen çeyrek final eşleşmesi’nde Rox Tigers, rakibi Edward Gaming’e sadece bir oyun vererek etkileyici ve kararlı bir şekilde seriyi kazanmayı başardı. Grup aşamasında beklenildiği kadar baskın bir oyun sergilemeyen ve tüm maçları kazanması beklenirken iki maçı kaybeden ROX, EDG karşısında Yaz Mevsimi’nde LCK’de mücadele eden ROX gibi performans gösterdi ve izleyen herkesi etkiledi. Peanut serinin yıldızı olurken EDG’de büyük beklentiler içerisinde turnuvaya gelen Clearlove takımın en kötü oyuncusu olarak göze çarptı.

Rox Tigers 1-0 Edward Gaming

Merakla beklenen çeyrek final mücadelesinde ilk maçın galibi Rox Tigers oldu. Aurelion Sol ve Jayce ile oldukça dengeli bir kompozisyon kuran ROX’a karşın EDG Olaf ve Ezreal-Karma ikilisi ile cevap vermeye çalıştı. Uzun bir aradan sonra ilk defa profesyonel sahnede mücadele eden Koro1 ise Rumble seçimi ile Jayce karşısında oldukça zorlandı. 10. dakikada üst koridor kulesini alan ROX için maçın kopma noktası alt koridordaki takım savaşıydı. Bir anda tempoyu arttıran ve EDG’nin Ryze ultisi ile başlattığı takım savaşını devam ettiren ROX buradan 3 skor ve 2 kule çıkardı ve büyük bir avantaj elde etti. Önde olmasının yanında sürekli Dağ Ejderi çıkması da ROX’a kuşatmalarda ve Baron almada yardımcı olurken takım zorlanmadan ve yarattığı avantajı büyük bir kar topuna dönüştürerek kazanmayı bildi.


Edward Gaming 0-2 Rox Tigers 

Serinin ikinci maçında da galibiyete ulaşan taraf ROX oldu. İlk maçtaki kompozisyona çok benzer seçimler yapan ROX’a karşın EDG yine Ryze seçerken bu sefer Kennen ve Hecarim seçimlerinde de bulundu. Yasaklama ekranını oldukça kötü oynayan EDG Kuro’nun ilk maçta çok etkili olduğu Aurelion Sol’u yine oyuncuya verirken ROX ise EDG’nin büyü hasarı odaklı kompozisyonuna karşılık Maokai seçiminde bulundu. Oyunun ilk dakikalarından itibaren koridorları kazanmayan başlayan ROX, alt koridor kulesindeki ısrarıyla ilk kanı dökerken, Aurelion Sol’un üst koridora yaptığı baskınlar hep skor ile sonuçlandı. Karşılaşmanın kopma noktası ise 19. dakikadaki takım savaşıydı. Peanut’ı kovalayan ve öldürmek için çok fazla kaynak harcayan EDG, Kuro’yu da hızlı bir şekilde öldüremeyince tam canlı ve ultileri olan ROX üyelerine 5 skor verdi ve büyük bir dezavantaja düştü. ROX ise bu avantajı çok rahat bir şekilde Baron ve kuleye dönüştürerek 26. dakikada maçı tamamladı.


Rox Tigers 1-2 Edward Gaming

Serinin üçüncü maçında kazanan taraf  EDG oldu. İlk iki karşılaşmada haritayı ele geçiren Aurelion Sol seçiminde bulunan EDG, Deft için Caitlyn seçiminde bulunurken ROX ise Ryze ve üst koridorda Rumble’a karşı Fiora seçiminde bulundu. Ryze seçiminin Aurelion Sol karşısında bu kadar popüler olmasının sebebi teoride yan koridorlara rahatlıkla ultisi ile baskın yapabiliyor oluşu. Ne var ki hem ultisinin menzili hem de Aurelion Sol’un mobilitesine sahip olmamasından dolayı Ryze için A.Sol karşısında çok iyi bir seçim olduğunu söyleyemeyiz. EDG ise ilk iki maçta yapmadığı şeyleri yaparak ROX karşısında galibiyete ulaştı. Yan koridorlara, özellikle de üst koridora birçok kez baskına giden Scout, EDG’nin takım halinde avantajını zorlayarak kar topu olmaya çalışması, takımın harita görüşüne dikkat etmesi ve bir bütün halinde hareket etmesi, EDG’nin galibiyetindeki en büyük nedenlerdendi. Bununla beraber takımın asıl taşıyıcısı olan Deft’in Caitlyn ile bu maçta sahneye çıktığını ve görevini kusursuz bir şekilde yerine getirdiğini belirtelim. Skorların kendisine bırakılması ve Karma’nın sürekli kendisini hızlandırarak takım savaşlarında pozisyonunu değiştirmesi, Deft’in karşılaşmayı 11-1-9 skoru ile bitirmesi ile sonuçlandı. Üst koridordan ilerleyen EDG maçı bitirerek seriyi 2-1’e getirdi ve 5. maç için umutlarını sürdü.


Edward Gaming 1-3 Rox Tigers

Seride ilk defa yasaklanan Aurelion Sol’un yerine orta koridorda Jayce tercihi yapan EDG’ye karşın ROX Ryze seçiminde bulundu. İki takım da oldukça dengeli kompozisyon kurarken EDG geçtiğimiz maç başarıyı yakaladığı Caitlyn’i bırakmazken ROX ise ilk defa ormancı değiştirdi ve Olaf tercihinde bulundu. Erken oyunda yine ROX’un baskısı bulunurken, maçın kopma noktası 9. dakikada alt koridordaki çatışma/takım savaşıydı. Lee Sin’in başlattığı baskına karşı baskına gelen Olaf savaşta 3 skor alırken ROX toplamda 4 skor aldı ve kar topu olmak için ihtiyacı olan her şeyi tek bir savaşta kazandı. Ryze ultilerini yaratıcı bir şekilde kullanan ROX’ta karşılaşmanın yıldızı Peanut olurken EDG’de Clearlove serinin en kötü maçını çıkardı. Sistematik bir şekilde kuleleri yok ettikten sonra Baron’u alan ve iki inhibitör açan ROX, rakibine sadece 3 skor ve 2 kule vererek karşılaşmayı 32. dakikada tamamlayarak yarı finale yükseldi.


Bu sonuçla yarı finale yükselen Rox Tigers, dün Royal Never Give Up’ı eleyen SK Telecom T1’in rakibi oldu. Böylelikle 2015 Dünya Şampiyonası’nda final oynayan bu iki takım bu yılki turnuvada yarı finalde karşılaşmış olacak. Geçtiğimiz yılki eşleşmede SKT rakibini eleyerek şampiyon olmuştu.

Worlds 2016 çeyrek final eşleşmelerinin sonuncusu olan H2K-Albus Nox Luna serisi ise bu gece saat 01:00’de oynanacak. Bu seriyi kazanan takım ise Samsung Galaxy’nin rakibi olacak.

League of Legends oyuncusu, aynı zamanda profesyonel sahnenin sıkı takipçisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir