League of Legends

2015 Dünya Şampiyonası’ndan önce: KT Rolster

Kore bölge elemesi turnuvasını kazarak sonunda Dünya Şampiyonasına gitmeye hak kazanan KT Rolster, senelerdir ulaşamadığı Worlds hedefine sonunda ulaşarak, bir nevi zincirlerini kırmış oldu. Sezonun sonuna doğru formunu arttırarak sevenlerini ümitlendiren takımın tek bir hedefi var o da şampiyonluk.

Kış mevsiminde başarılı bir performans sergileyen KT Rolster ekibi, normal sezonu 13-5’lik dereceyle ikinci sırada bitirdi. Playoff’lara yarı finalden başlayan ekip, KOO Tigers’i 3-2’lik sonuçla devirerek finale çıktı fakat finalde SKT tarafından bozguna uğramaktan kurtulamadı. SKT gibi dünyanın en elit iki takımından bir tanesi olan ekibe yenilmek KT için çok kalp kırıcı değildi aslında, Kore bölgesel elemelerinde rahatlıkla şampiyon olan ve Dünya Şampiyonası biletini cebine atan takım sene başındaki hedefine ulaşmış gözüküyor.

Sezon boyunca istikrarlı performans göstermelerinin yanında, bölge elemelerinde de form konusunda iyi durumda gözüken ekipte birbirinden yetenekli oyuncular bulunuyor. İnsec, Kakao, Rokkie ve Zero’lu kadrosunu Çin’e kaptıran takımın yeni kadrosundaki başarıya aç isimler şunlar:

Üst Koridor:  Ssumday

Orman: Score

Orta Koridor: Nagne

Nişancı: Arrow

Destek: Piccaboo

Yedek: Fixer (Destek)

Takımın en etkili ismi kesinlikle üst koridor oyuncusu Ssumday diyebiliriz. LCK Summer 2015 MVP ödülünü kazanan oyuncu, başarılı performansını tüm izleyenlere kanıtlamış durumda. Şampiyon havuzu konusunda belki de ligin en geniş şampiyon havuzuna sahip oyuncusu olan Ssumday bölgesel eleme turnuvasında 15 KDA ile oynadı. Gerek klasikleşen top metası şampiyonları Shen, Maokai, Gnar.. vs, gerek ise daha taşıyıcı şampiyonları Yasuo, Fioara..vs seçmekten çekinmeyen yapısıyla dikkat çeken oyuncu, KT ekibinin en güvendiği isim.

KT Rolster kadro olarak iyi oyunculardan kurulu bir takım olsa da, performans konusunda kusursuzluğu destek oyuncusu Piccaboo’nun takıma katılmasıyla yakaladı. SKT takımından gelen Piccaboo, takım oyunu ve strateji konusunda KT ekibine birkaç gömlek arttırdı diyebiliriz.

picabboo

Kore liginde bu sezon görev kontrolünde ve görüş konusunda lider takımlardan bir tanesi olan KT ekibi başarısının en büyük etkisini görüşe yatırdıkları yatırımla açıklıyorlar. Takım oyunlarının üst düzeyde olmasının yanında takım içi iletişimlerinin de sorunsuz olması onları korkulan bir takım haline getiriyor.

Dünya Şampiyonası’nda Kore’yi SKT ve KOO Tigers ile beraber temsil edecek olan KT Rolster ekibinin hedefi kesinlikle şampiyonluk. Kore’de SKT’ye yeniliyor olmaları onlar için önemsiz, SKT ve EDG gibi elit iki takımı bir kenera ayırırsak, geriye kalan diğer takımların arasında akla ilk gelen ekip olmaları onlara bir şans vermemiz gerektiğini gösteriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=dIaqUHd8j4g

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir