League of Legends League of Legends Haberleri

2015 Dünya Şampiyonası’nda finale çıkan takımlar belli oldu

2015 Dünya Şampiyonası’nda finalde karşılaşacak rakipler belli oldu.

League of Legends’in 2015 yılında en iyi takımının belli olacağı Dünya Şampiyonası’nda final için geri sayım başladı. 1 Ekim’de başlayan ve 1 aylık zorlu turnuva sürecinde rakiplerini alt etmeyi başaran Kore temsilcisi SK Telecom T1 ve KOO Tigers, finale adını yazdırmayı başardı. Kore takımlarının son yıllardaki başarısı bu turnuvada da devam ederken, 2013 ve 2014 yılında kupayı Kore’ye götüren takımlara bir yenisi daha eklenmek üzere.

Turnuvanın  şu ana kadar namağlup tek takımı olan SKT T1, C grubunda başladığı Dünya Şampiyonası serüveninde henüz mağlubiyetle tanışmadı. Çeyrek finalde ve yarı finalde rakipleri Ahq ve Origen’i 3-0 ile geçen takım, şimdiye kadar bir kez  inhibitör kaybetti (Origen karşısında). Rakiplerine göz açtırmayan SKT, 2013 yılının ardından tekrardan kupayı evine götürmek istiyor. SKT’nin finalde rakibi ise KOO Tigers oldu. Turnuvaya A grubunda başlayan ve grubu birinci sırada bitirmesi beklenirken ikinci sırada bitirerek herkesi şaşırtan KOO, sezon içerisindeki inişli çıkışlı performansını ilerleyen turlarda göstermedi. Takım önce KT Rolster’i 3-1, yarı finalde de favori olmadığı halde Avrupa temsilcisi Fnatic’i 3-0 gibi net bir skorla geçmeyi başardı.

İki takım arasında yaz liginde oynanan  maçlara bakıldığında ise SKT’nin büyük bir üstünlüğü bulunuyor. İki maçta rakibi KOO’yu 2-0’lık serilerle geçen SKT, hem turnuvanın hem de serinin favorisi olmaya devam ediyor. Bakalım KOO Tigers, SKT karşısında ne yapacak ve iki Kore takımının mücadelesinden galip ayrılan takım kim olacak. Tüm bu soruların cevabını ise 31 Ekim tarihinde oynanacak final karşılaşmasında bulacağız.

2015 Dünya Şampiyonası hakkında tüm gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir