League of Legends League of Legends Haberleri

1907 Fenerbahçe, Dark Passage karşısında galip geldi

Vodafone Freezone Şampiyonluk Ligi’nin 3. hafta 2. gün karşılaşmasında 1907 Fenerbahçe, oyun başında geri düşmesine rağmen sonrasında yaptığı hamlelerle Dark Passage karşısında galip gelmeyi bildi.

Oyuna FB takımı üst koridoda Aatrox, ormanda Graves, orta koridorda Braum, alt koridorda ise Vladimir ve Morgana ikilisiyle maça başladı. Dark Passage tarafı ise üst koridorda Renekton ormanda Nocturne orta koridorda Galio alt koridorda ise Varus ve Alistar ikilisini tercih etti. 1907 FB’nin yıldız orta koridor oyuncusu Frozen bu maçta takımının uyguladığı “kaynak ayırma” stratejisi sebebiyle alt koridorda destek rolünde oynadı. Bu stratejinin en büyük artısı, takımın ormancısının destek rolünün yanı sıra orta koridor rolüne de destek şampiyonu seçilmesiyle tüm orta koridor ve orman kaynaklarını tek başına alması diyebiliriz.

Oyun başında çok etkili ve aktif bir oyun sergileyen taraf DP tarafı oldu. Üst koridorda Panky – Thaldrin eşleşmesinde ilk dakikalarda baskı uygulayan ve takımına ilk kanı kazandıran Panky oldu. Alt koridorda ise ikililerinin arasındaki takasta Frozen – Padden her ne kadar avantajlı gibi görünse de DP ormancısı Crush’ın olaya yetişmesi sonucu skor vererek geriye düştü. Dakikalar ilerlerdikçe 1907 FB’nin stratejisi sonucu çok fazla kaynak alan takımın ormancısı Move, diğer oyuncularla arasındaki eşya ve güç farkını açtı, oyuna ağırlığını koymaya başladı. Oyunun 18. dakikasında orta koridorda DP’nin nişancısı Route’un yakalanmasıyla başlayan takım savaşından galip çıkan 1907 FB tarafı bu dakikadan itibaren eline geçirdiği kontrolü oyun sonuna kadar bırakmadı. Dakikalar geçtikçe oyundaki ağırlığını hissettiren FB,  tecrübeli oyuncuları ve makro oyundaki başarısı sayesinde oyunu 40. dakikada kapattı ve galibiyeti hanesine yazdırdı.

Sezona iyi başlayan fakat son 4 maçın 3’ünü kaybeden 1907 Fenerbahçe bu duruma bir dur demesine rağmen hanesine bir yenilgi daha yazdıran Dark Passage takımı ise bugün sonunda kötü gidişatını sürdürdü.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir