Karantinada oynayabileceğiniz, mizah ile harmanlanmış 6 oyun Liste

Karantinada oynayabileceğiniz, mizah ile harmanlanmış 6 oyun

Bayat esprilerden sıkılıp kaliteli mizah arayışında olan oyuncular için karantinada oynayabileceğiniz, mizah soslu 6 oyunu sizin için derledik.

Bu seferki listemiz, 1 Nisan şakalarından daha iyilerini arayan dostlarımız için. Listedeki her bir oyun gerek senaryosuyla gerek diyaloglarıyla sizi neşelendirecek, kahkahalar atmanıza sebep olabilecek kadar başarılı.

Listeye aldığımız oyunların mizahi yönü oynanışlarından ziyade diyaloglarından geliyor. Yani Human Fall Flat gibi oynanış temelli mizahi oyunlar listede yer almıyor. O zaman başlayalım.

1. The Secret of Monkey Island: Special Edition

İlk oyunumuz oldukça eski. Orijinali 1990’da çıkmış bir şaheser. Oyunda Guybrush Threepwood isimli, korsan çakması bir karakteri yönetiyoruz. Hikayesini anlatabileceğimi sanmıyorum çünkü dilim elvermez. Sadece Guybrush’ın, kendini düşürdüğü absürt durumlardan kurtarmamız gerektiğini söyleyebilirim.

Oyundaki mizah, diyaloglar ile sağlanıyor. Eski moda bir aksiyon-macera oyunu olan Monkey Island, herkese hitap edecek bir oyun olmayabilir. Bunun nedeni hem eski point-click mantığıyla oynanması, bu oyun tarzı özellikle genç oyuncuları sıkabilir, hem de oyunun iyi bir İngilizce istemesi. Yine de ne olursa olsun kendisine bir şans verilmesi gereken bir eser bu. Oyunun Steam fiyatı 18,50 Türk Lirası.

En Garde touché

Oh! That is so cliché

2. Portal 1 ve 2

Valve’ın yine ağzımıza iki damla bal çaldığı ve asla üçüncüsünü çıkarmadığı oyun serilerinden birisi. Portal.

Kendisi FPS(Birincil Şahıs Nişancı) bir bulmaca oyunu. Elimizde, portallar açabilen bir silah ile, yapay zeka GLaDOS’un oluşturduğu bölümleri geçmeye çalışıyoruz. Ah o GLaDOS yok mu o GLaDOS. Oyun tarihinde yapılmış en başarılı karakterlerden birisi olabilir. İğneleyici diyalogları ile sizinle dalga geçerken Aperture Science koridorlarında acı çekmenizi izleyen sadist yapay zeka GLaDOS.

Oyundaki mizah çoğunlukla GLaDOS’un konuşmaları ile sağlanıyor. İkinci oyunda ise yanımıza biraz daha sakar bir yapay zeka olan Wheatley katılıyor.

Hem gülmek hem de kafanızı yormak için oynayabileceğiniz bu ikilemenin her bir oyunu Steam’de 18,50 Türk Lirası.

CAKE İS A LİE!!!

3. South Park: The Stick of Truth

Hali hazırda başarılı bir animasyon dizisini oyuna çevirmişler. Genelde bu cümleyi bir yerde duyduğumda başımı ellerimin arasına alır ve karşıma çıkacak rezaletin varlığını reddetmeye hazırlarım kendimi. Yine de konu South Park olunca işler değişiyor.

Birçoğunuz zaten South Park’ı ve onun muhteşem karakterlerini biliyordur. Oyunda neredeyse tüm karakterler var. Biz ise mahalleye yeni gelen bir çocuğu yönetiyoruz.

Dizinin ana karakterleri o sırada orta çağ hikayelerinden esinlenilmiş bir oyun oynuyorlar. Biz de bu oyuna dahil oluyor ve fazlasıyla absürt bir maceraya çıkıyoruz.

South Park: The Stick of Truth’un komedi öğelerini ne kadar açıklayabilirim bilmiyorum. Bildiğimiz, sevdiğimiz South Park. Biraz kara komedi, fazlasıyla ofansif ve her zamanki kadar komik. Oyunun dövüş sistemi ise J-RPG’lerden bildiğimiz sıra tabanlı dövüş sistemi.

South Park: The Stick of Truth’un Steam fiyatı, listedeki diğer oyunlara göre biraz pahalı. 135,00 Türk Lirası.

4. Psychonauts

Zamane oyun geliştiricileri… artık böyle oyunlar yapmıyorlar. Yaşlandık mı acaba? Daha 21 yaşındayım oysa ki.

Neyse. Oyuna dönersek. Aksiyon-macera, platform türünde bir yapım kendisi. Tim Burton’ın elinden çıkmışçasına bir karakter ve evren tasarımı karşılıyor bizi oyunda. Mizah, hem tasarım ile hem hikayenin gidişatı ile hem de muhteşem diyaloglar ile güldürüyor, eğlendiriyor, zevk-ü sefa eyletiyor.

Ayrıca oyunun yapımcı ekibinde, Monkey Island’dan ve listenin sonundaki oyundan da tanıdığımız bir isim var. En azından ben tanıyorum. Tim Schafer. Buradan anladığımız ne peki? Tim Schafer’ın bünyesinde olduğu mizah içerikli yapımlar kalitelidir.

Oyunun görünüşüne aldanmayın. Evde kaldığınız şu zamanlarda bünyenize ilaç gibi gelebilir. Gelmeyedebilir. Bilmiyorum. Daha 2 tane daha oyunumuz var zaten.

Psychonauts’ın Steam fiyatı 18,00 Türk Lirası.

5. The Stanley Parable

  Orijinalinde bir Half-Life 2 modu olan The Stanley Parable, 2013 yılında başlı başına bir oyun olarak bilgisayara çıkmıştır. İyi ki de çıkmıştır. Yoksa birçok insan bu şaheserin varlığından bihaber olacaktı.

Biz(Stanley) bir ofis çalışanıyız ve yaptığımız tek şey bize söylenen düğmelere basmak. Düğmelerin ne işe yaradığı önemsiz. Bir gün bir şeyler değişir. Bizimle konuşan ses ile ofis içerisinde gezmeye başlarız. Ofiste kimse yoktur. Ofiste daha önceden birileri olmuş muydu ki? Bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey bizimle konuşan sesin, bizi yönlendirdiği. “Şu kapıdan gir Stanley”, “Asansöre bin Stanley”, “Üzerinde ‘Uzak Dur’ yazan tuşa basma Stanley”, “STANLEY!”. Sesi dinleyip dinlememek size kalmış. Ne seçim yaparsanız yapın, seçiminizin sonuçlarına katlanırsınız.

Oynanması gereken bu başyapıtın Steam fiyatı 24,00 Türk Lirası.

6. Grim Fandango

Sonuncu sıraya bunu mu yoksa The Stanley Parable’ı mı koymalıyım diye uzun süredir düşünüyorum. Grim Fandango, yapısı gereği çok az bir kitleye hitap edebilir. Yine de aralarında oyun dünyasının yapı taşlarından birisi olan oyun hangisi diye sorduğumda cevap Grim Fandango oluyor. Bu yüzden kendisine bir saygı duruşu mahiyetinde, kendisini sona koyduk. Assolist en son çıkar ya. Ya da Hollywood dramatik girişi gibi.

Hazır mısınız? Gelmiş geçmiş en iyi macera oyunu. Bu kadar. Dağılıp Grim Fandango oynamaya başlayabilirsiniz.

Hikaye anlatımı, efsane diyaloglar, her biri kafanızda yer edecek karakterler. Hepsi bu oyunda. Bir iskelet ne kadar büyük bir mizah öğesi içerebilir ki? Düşünemeyeceğin kadar. Kahkahalar atacak, kalbin kırılacak ve bir daha birleşmeden kırıldığı yerde kalacak. Sabaha kadar övebilirim fakat sonrasında yazı çok uzun olduğu için azar yiyebilirim.

Oyunun herkese hitap etmeme nedeni de yine eski bir oyun olması ve yine iyi bir İngilizce istemesi.

Meksika kültüründen Film Noir’a bir sürü pop kültür referansı barındırıyor içinde. Bu oyun için Lucasarts’a şükranlarımı sunuyorum. Oyunun Steam fiyatının 24,00 Türk Lirası olduğunu belirtiyor ve gözlerinizin önünden ayrılıyorum.

This little lamp of mine i’m gonna let it shine.

Eğer bu oyunlar ilginizi çekmediyse sizi şöyle alabiliriz: Oynarken gözyaşlarınızı tutamayacağınız 6 oyun

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir