Zynga, Türk firması Rollic Games'i 168 milyon dolara satın alıyor mix

Zynga, Türk firması Rollic Games’i 168 milyon dolara satın alıyor

Dev oyun şirketi Zynga, Türk hyper-casual oyun firması Rollic Games’in %80 hissesini 168 milyon dolara satın alacağını duyurdu.

Türk oyun sektöründen, mutluluk verici yeni bir iş birliği haberi geldi. Daha önce Peak Games’i 1.8 milyar dolara satın alarak bünyesine katmış oyun devi Zynga, ülkemizden bir başka firmayla daha anlaşma sağladı. Sektörde geçirdiği kısa süreye rağmen inanılmaz bir büyüme yakalayan Rollic Games’in %80 hissesi toplamda 168 milyon dolara Zynga’ya satılacak.

Şirketin odaklandığı tür olan hyper-casual oyunlar temel olarak oldukça basit mekaniklere sahip ve kelimenin tam anlamıyla herkese hitap etmeye çalışan yapımlardır. Genel olarak mobil oyunlarla özdeşleşmiş bu türün oyunlarında genellikle tek bir mekanik olur ve her yaştan insanın anlayabileceği kadar basittir. Örnek olarak Flappy Bird, aa veya Stack gibi oyunları örnek olarak gösterebiliriz. Bu oyunlar genel olarak ücretsiz olup reklam üzerinden para kazanırlar.

Peak Games’in ve Rollic Games’in hisselerinin Zynga tarafından satın alınması, ülkemiz oyun sektörü hakkında umut vadedici bilgiler veriyor bizlere. Bağımsız yapımlar veya yüksek bütçeli oyunlar konusunda halen daha sektörde sözü geçen bir bölge olmasak da söz konusu hyper-casual yapımlar olunca iş değişiyor. Türkiye, mobil oyun sektörünün hızla gelişen ve büyüyen yıldızlarından birisi. Önümüzdeki aylarda Peak veya Rollic’in yakaladığı gibi bir başarı yakalayan bir başka Türk firması görmemiz hiç de şaşırtıcı olmaz.

Ülkemizin önde gelen oyun firmalarından olan Rollic Games’i, Zynga ile gerçekleştirdiği bu anlaşmadan dolayı tebrik ediyoruz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir