mix

Youtube, NBA 2K League ile sponsorluk anlaşması imzaladı

Youtube, NBA 2K League ile sponsorluk anlaşması imzalayarak Twitch ile birlikte turnuvanın resmi yayıncısı oldu.

Dünyanın en büyük eğlence sektörlerini saydığımızda NBA kesinlikle üst sıralarda yer alır. Hem rekabeti hem de eğlenceyi bir arada harika bir şekilde yürüten oluşum espor alanında da çağa ayak uydurup kitlesini genişletiyor. NBA 2K League, NBA takımları tarafından bir hayli olumlu karşılanmıştı. Ligdeki 30 takımdan 21’i NBA 2K League’e katılım sağladı ve kadrolarını oluşturdu. Maçlar önceden sadece Twitch üstünde yayınlanıyordu ancak yeni anlaşma ile birlikte NBA 2K League maçlarını Youtube üzerinden de izleyebileceğiz.

2018 yılında ligin yayın hakları Twitch’in elindeydi. 2019 sezonunda ise Youtube olaya el atarak yayıncı kuruluşun yanına katıldı. Buna göre 2019 normal sezonu, playofflar ve final maçları Youtube üstünden de yayınlanacak. Şirketin sadece normal sezonda yayınlayacağı maç sayısı 230’un üstünde.

Şirket daha önce espor ve oyuncuların isteklerini karşılamak adına Gaming konseptini tanıtmıştı. Aynı Twitch’te olduğu gibi bu platformda da yayın yapılabiliyor. Diğer taraftan NBA, 2005 yılından bu yana Youtube ile iş birliği içinde. İki kuruluş da yaklaşık 15 senedir ortak organizasyonlar ve sanal etkinlikler düzenliyor.

Bu anlaşma ile birlikte NBA 2K League’in izleyisi sayısında da artış bekleniyor. Aynı zamanda iki oluşum arasındaki bu ortaklığın sanal ortamda buluşması kuruluşlar ve espor arasındaki bağları da güçlendirecektir. Bakalım NBA ve Youtube ilerleyen günlerde amaçlanan başarıya ulaşabilecek mi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir