mix

‘Yayıncılar sponsorlu yayınlarda saat başı 50 bin dolar kazanabiliyor’

Amerika Birleşik Devletleri merkezli uluslararası yayınlanan günlük finans ve haber gazetesi The Wall Street Journal’ın raporuna göre, yayıncılar sponsorlu içeriklerde saat başı 50.000 dolar kazanabiliyor.

Electronic Arts’ın, ünlü Twitch yayıncısı ve eski profesyonel Halo oyuncusu Ninja’ya, yayın sırasında Apex Legends oynaması için 1 milyon dolar ödediği haberleri yayıldığından beri, yayıncıların sponsorlu içeriklerden ne kadar kazandığı bir merak konusu. Bu durum sadece ‘sıradan halk’ için değil, oyun şirketleri, spor organizasyonları ve finans kuruluşları için de merak konusu. Sonuçta, oyunların internet aracılığıyla canlı bir şekilde yayınlanması ve bu şekilde popüler hâle gelmesi yeni bir şey değil.

Türkiye’de her ne kadar sponsorlu yayınların yayıncılara sağladığı gelir çok büyük meblağlar olmasa da, Amerika ve Avrupa’da yayıncıların sponsorlu yayınlardan kazandıkları paralar dudak uçuklatan cinsten olabiliyor.

Günlük finans ve haber gazetesi The Wall Street Journal’in raporuna göre, yayıncılar sponsorlu yayınlarda oldukça yüksek miktarda paralar kazanabiliyorlar. Twitch’in en popüler yayıncıları, sponsorlu yayınlarında saat başı 50.000 dolar gibi bir meblağıyı kazanabiliyor. Elbette bu parayı kazanan isimler, etki alanı oldukça geniş olan Ninja, Shroud, Summit1g, Tfue vs. gibi yayıncılar.

Eşzamanlı bir şekilde anlık 10.000-15.000 aralığında izlenen yayıncılar ise, 25.000-35.000 dolar arasında para kazanabiliyor.

İlginizi çekebilecek diğer haberler:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir