mix

TwitchCon Amsterdam iptal edildi

TwitchCon Amsterdam, corona virüsü dolayısıyla güvenlik amacıyla iptal edildi.

Her gün bir başka büyük etkinlik, corona virüsü endişesi ile erteleniyor veya iptal ediliyor. Neredeyse Dünya’daki tüm ülkelere yayılmayı başarmış corona virüsü, her sektörü vurduğu gibi oyun ve yayıncılık sektörünü de sekteye uğratıyor.

Öncelikle espor liglerinin ertelenmesi veya çevrim içi ortamlara yönelmesi ile başlayan süreç, Game Developers Conference’ın iptaline kadar gitmişti. Yapılan son açıklamaya göre bu güvenlik tedbirlerinden TwitchCon da nasibini almış.

Normal şartlarda 2-3 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan TwitchCon, Twitter hesabından yaptığı duyuru ile bu sene etkinliğin gerçekleşmeyeceğini duyurdu. Paylaşılan yazı şu şekilde:

“Corona virüsü endişelerini ve sağlık risklerini gözden geçirdikten sonra TwitchCon Amsterdam’ı iptal etme kararı verdik.

TwitchCon, bir Twitch hayranının geçirebileceği en iyi hafta. Sizin için inşa ettiğimiz bu gösterinin tadını çıkaramayacağınızı söylemek çok can sıkıcı. Yine de her zaman olduğu gibi topluluğumuzun, çalışanlarımızın ve TwitchCon’un bir parçası olan herkesin sağlığı ve güvenliği bizim birinci önceliğimizdir.

Katılımcılara ve sergicilere iade bilgileri için ulaşmaktayız.”

Her gün bir başka iptal veya erteleme haberiyle uyanıyoruz. Bu sene fuar tarzında toplu etkinlikleri pek göremeyeceğiz gibi gözüküyor. Peki daha hangi büyük isimlerden güvenlik sebebiyle iptal kararı duyacağız. TwitchCon gibi etkinlikler, eğlencenin ve yarışmaların yanında birçok duyurunun da yapıldığı yerler. Durum böyle olunca acaba E3 gibi büyük fuarların da iptal olacağı veya ziyaretçilere kapalı olarak oyun duyurularının gerçekleşeceği ihtimali bizi korkutmuyor değil.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir