mix

Twitch’te 2015’in en çok izleneni League of Legends oldu

Oyun yayınları alanında dünyanın tartışmasız en büyüğü, 2011’de kurulan ve 2014’te 1 milyar dolar karşılığında Amazon’a satılan Twitch, 2015’e toplu bir bakış attığı yeni istatistikler duyurdu.

Oyun yayıncılığı devriminin ilk adımını atan, bugün milyar dolarlık bir sektör hâline gelmiş e-Spor’u bu denli güçlendiren Twitch, 2015’i büyük bir başarıyla kapattı. Her ay ortalama 1.7 milyon kullanıcının yayın yaptığı platformda 241 milyar dakika, yani 459,000 yıla eşdeğer sayıda oyun izlendi. En çok izlenen oyunlar arasında birinci sırayı League of Legends alırken, ikinci sırayı CS:GO, üçüncü sırayı da Dota 2 elde etti.

Twitch’in geçtiğimiz sene en önemli adımlarından biri ise hem yayın yapma, hem de izleme taraflarında mobilde oldu. Twitch kullanıcılarının yüzde 35’i, yayınlar için mobil cihazları tercih etti. Multiplayer mobil oyunu Vainglory ise, Aralık sonu itibariyle 4 milyon dakika izlenme rakamıyla mobil oyunlar arasında liderliği elde etti.

e-Spor tarafında ise inanılmaz rakamlar ortaya çıktı. ESL One Cologne ve Katowice 2015’te CS:GO turnuvaları yayınlanırken toplamda 27 milyon tekil kullanıcı sistemde maçları izledi. Dota 2’de doğal olarak yılın en büyük etkinliği The International 5 zirve yaparken, League of Legends’da Dünya Şampiyonası’nın Berlin ayağı ile Amerika LCS finali en yüksek seyirci rakamına ulaşan etkinlikler oldu.

2015’te 2 milyonun üzerinde yayıncı, platform üzerinden oyunlarını izleyiciyle buluştururken, Twitch dünya genelinde partner sayısını 13,500’e çıkardı. Bağış etkinliklerine de platformda yer veren şirket sayesinde toplam 17 milyon dolar bağış toplandı.

Dakikada 17,000, sene süresince de toplam 9 milyarın üzerinde mesajın gönderildiği Twitch Chat’te 2015’te en çok kullanılan emoji ise Kappa oldu. Kappa’nın ardından “:D” ve “<3” geldi.

 

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir