mix

Türk canlı skor uygulaması Flank çıktı

Örneklerine yurtdışında rastladığımız espor için canlı skor uygulamaları, mevcut ekosistemde oldukça önemli bir yere sahip. Genç bir Türk girişimci ekibi tarafından geliştirilen Flank de bu canlı skorları Türk espor seyircisine sağlamayı hedefliyor.

Esporun gerçek bir spor olarak kabul edilmesi için sektördeki tüm öğelerin kademe kademe bir araya gelmesi gerekiyor. Nitekim tüm gerçek sporlarda olduğu gibi, espor için de karşılaşmaları izleyemeyen seyircilerin anlık skorlara ulaşabilmesi büyük bir önem arz ediyor. Bu amaç doğrultusunda The Score başta olmak üzere çok sayıda mobil uygulama ve web sitesi, espor takipçilerine önemli turnuvaların skorlarını anlık olarak sağlıyor. Yine de Türk seyirciler olarak bu yabancı uygulamalarda kendi takımlarımızın maçlarını takip etmemiz mümkün olmuyor.

Flank ise eksikleri olmasına rağmen bu boşluğu doldurabilecek çok amaçlı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye Şampiyonluk Ligi dahil League of Legends ligleri ve CS:GO’daki major turnuvalar için skor ve tahmin imkanı sağlayan uygulama, aynı zamanda oyun içinde kullanılabilecek çeşitli araçlar, sahneden son gelişmeleri aktaran haberler ve Twitch’ten en çok izlenen yayınlar gibi farklı seçenekleri kullanıcısına sunuyor.

Ancak uygulamanın kendini geliştirmesi gereken de çok sayıda alan bulunuyor. Özellikle canlı skor ekranında daha fazla veri ve istatistik ile Flank daha kullanışlı bir hale gelebilir. Keza takımlara özel sayfalarda maç geçmişlerinin görüntülenebilmesi de uygulamayı bir adım daha yukarıya taşıyabilir. Bununla birlikte, Türk girişimcilerin elinden çıkmış yeni bir uygulama olarak Flank’in yine de başarılı bir alternatif olduğuna inanıyor ve daha iyi olacağı günleri iple çekiyoruz. Siz de denemek isterseniz Flank’i App Store ve Google Play‘den indirebilirsiniz.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir