mix

TSM, 13 milyon dolar değerinde espor tesisi kuruyor

Kuzey Amerika’nın en köklü organizasyonlarından TSM, Los Angeles merkezli, 13 milyon dolar değerinde bir espor tesisi kurulacağını açıkladı.

TSM sadece Kuzey Amerika’nın değil, dünyanın en köklü espor organizasyonlarından bir tanesi. 2009 yılında kurulan ekip o zamandan bu zamana birçok başarı elde etti. Reginald önderliğindeki ekip özellikle League of Legends konusunda başı çeken organizasyonlardan bir tanesi. Bugün yapılan açıklamaya göre ekip yeni bir espor antrenman tesisi kuracak. Bu iş için 13 milyon dolar ayıran TSM merkezi Los Angeles olarak belirlemiş.

Ülkemizde espor maddi olarak büyük kazançlar sağlamasa da dünya için aynı şey geçerli değil. Büyük sponsorluk anlaşmaları ve büyük ödül havuzları takımları maddi açıdan bir hayli rahatlatıyor. Kuzey Amerika bunun en tepe örneklerinden. Dünyanın en değerli espor organizasyonlarını barındıran bölgede sponsorluk ve reklam anlaşmaları bizim ülkemize göre çok uçuk. Yeni yapılacak olan bu tesis de bunun en büyük örneklerinden bir tanesi.

Espor antrenman tesisi yaklaşık olarak 2300 metre kare olacak. Bu dev alanın içeriği sadece espor. TSM oyuncularının antrenman yapabileceği, akademi oyuncularının kendilerini geliştireceği ve Kuzey Amerika genelinde yapılacak içerik çalışmaları bu tesis üzerinden yürütülecek. Tesisin içinde “Gaming House” olarak tanımlanan oyuncu evlerinin olup olmayacağı henüz belli değil. Takımın yönetim işleri de artık buraya taşınacak. Oyuncular ve içerik üreticilerinin sağlığı da düşünülmüş. Tesisin içinde bir de spor merkezi yer alacak.

Lenovo sponsorluğunda tamamlanacak projenin ne zaman biteceği henüz belli değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir