mix

TOSFED, iki yeni espor turnuvası düzenleyecek!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, RedBull ana sponsorluğunda düzenlenecek TOSFED Dijital Pist Şampiyonası ve TOSFED Dijital Ralli Şampiyonası adında iki yeni turnuva duyurdu.

Evde kalmanın hayati önem taşıdığı bu günlerde birçok spor organizasyonundan mahrum kalıyoruz. Espora ilgi duyan kuruluşlardan biri olan TOSFED, alanında bu işin öncülerinden olarak bugün yaptığı açıklamada 2020 yılında düzenleyeceği turnuvaları duyurdu. RedBull ana sponsorluğunda organize edilen turnuvaların ilk etabında TOSFED Dijital Pist Şampiyonası, ikinci etabında ise TOSFED Dijital Ralli Şampiyonası gerçekleştirilecek.

Oragnizasyon mayıs ayında başlayacak. Twitch platformu üzerinden yayınlanacak ilk etap olan Dijital Pist Şampiyonası’nda sektörün önde gelen yarışçıları Playstation 4 konsolu üzerinden Granturismo GT Sport oyununda kozlarını paylaşacak. Bunların arasında RedBull pilotu Ayhancan Güven de yer alıyor. Bu turnuvanın şampiyonu 23-25 Ekim tarihlerinde Fransa’da düzenlecenek FIA Motorsports Games’te ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak. Turnuvanın ikinci etabı olan Ralli Şampiyonası’nda ise şampiyon olan pilot para ödülünün sahibi olacak.

TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, “TOSFED olarak 1 yıldır çalışmalarına devam ettiğimiz ve içinde bulunduğumuz zor süreçte ‘evde kal’ çağrılarımızı destekleyen bu önemli organizasyona her yaş grubundan büyük bir katılım bekliyoruz. İşbirliği yapmaktan her zaman mutluluk duyduğumuz gerek sporcu seviyesinde gerekse organizasyon seviyesinde motor sporlarına çok büyük destek veren ana sponsorumuz RedBull ile birlikte başarılı bir organizasyonu hayata geçireceğimizi düşünüyoruz.” dedi.

Organizasyonun medya sponsorluğunu Motorsport.com üstlenecek. Turnuvayı kazanıp ülkemizi yurt dışında temsil edecek pilota şimdiden başarılar diliyoruz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir