mix

Toronto Üniversitesi espor bursu vermeye hazırlanıyor

Kanada’nın ilk espor bursu, neredeyse iki asırlık olan, tarihi okullardan Toronto Üniversitesi tarafından verilmeye hazırlanıyor.

Resmi internet sitesi üzerinden açıklama yapan Toronto Üniversitesi, eski mezunlarından Victor Xin’in finanse edeceği bir espor bursunun öğrencilere sağlanacağını duyurdu. The Victor Xin Scholarship ismiyle anılan burs, en az 3.5 GPA ile Bilim ve Mühendislik bölümüne başvuru yapan tek bir lisans öğrencisine verilecek. Bu şartların yanında tabii ki espor tutkunu olmak ve aktif olarak bu sahnede yer almak da gerekiyor. Burs değerinin ne kadar olacağına yönelik bir açıklama yapmayan okul yönetimi, bursun en erken 2018 Güz Dönemi’nde verileceğini duyurdu.

Victor Xin konuyla ilgili konuşmasında, “Okulda, hayatta başarılı olmanın alternatif yollarına odaklanan öğrencilerden oluşan bir kampüs kurmak isteyen öncüler var. Bu burs da bu amaca hizmet ediyor. Esporcuları toplum görmezden gelebilir ancak biz onları ihmal etmeyeceğiz,” sözlerine yer verdi.

Xin, Toronto Üniversitesi’nde mühendislik okurken 2008 yılında StarCraft II oynamaya başladı ve okulun ilk espor kulübünü kurdu. Şu sıralar da özellikle Dota 2 oynadığını belirten yatırımcı, fırsat buldukça boş zamanlarını espor ile doldurduğunu ifade etti.

Dünya genelinde espor bursu veren bir çok okuldan biri olmaya hazırlanan Toronto Üniversitesi, bu konuda Kanada’da tek olma özelliğine sahip. Genelde yeni açılan ve çok büyük olmayan okulların verdiği espor bursunu böylesine köklü ve başarılı bir üniversitenin verecek olması, sahnenin ne kadar büyüdüğünün kanıtı niteliğinde.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir