mix

The Last of Us Part II eleştiri yağmuruna tutuldu

Naughty Dog’un çıkışı uzun süredir beklenen oyunu The Last of Us Part II, oyuncular tarafından ciddi eleştirilere maruz kaldı.

Last of Us’ın oyun dünyasındaki yeri tartışılmaz. Çıktığı sene olan 2013’te hem oynanışı hem de hikayesi ile tüm gözleri üstüne çekmiş, kendini yılın oyunları arasına sokmayı başarmıştı. Hatta birçok oyun basını ve oyuncu tarafından gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan birisi olarak görülüyordu. Durum böyle olunca 2016 yılında yapılan devam oyunu duyurusunun ciddi bir beklenti yaratması kaçınılmaz olmuştu.

Yapım oldukça sancılı bir geliştirme süreci atlattı. Birçok ertelemeyle ve ciddi bir senaryo sızıntısı ile karşı karşıya boğuşmak zorunda kaldı ama en sonunda çıkışını gerçekleştirmeyi başardı. Oyun artık PlayStation 4’te tamamen oynanabilir durumda fakat büyük bir sorunla karşı karşıya.

Bunca zamandır yolu gözlenen ve beklentilerin en üst seviyede olduğu yapım şu sıralar oyuncuların sert eleştirilerine maruz kalıyor. Oyunu oynamış, deneyim etmiş çoğu kişi hikayeden fazlasıyla şikayetçi. Öyle ki yapım için “Hikayesi olmasa güzel oyun” gibi tabirler kullanılıyor.

The Last of Us Part II çıkmadan oyun basını tarafından yayımlanan incelemeler, oyunun hikayesinin oyuncuları ikiye böleceği yönündeydi. Bazı oyuncular hikayeden memnun olacakken bazılarının sinirleri bozulacak deniyordu. İlk geri dönüşler, oyun basınının haksız olduğu yönünde çünkü oyuncuların yarısı değil, büyük bir kısmı hikayeden memnun olmamış gibi gözüküyor.

Oyun basını ile oyuncular arasındaki fikir ayrılığını daha da netleştirmek için size şöyle bir görsel sunalım:

Gördüğünüz gibi, Metacritic’in The Last of Us Part II için uygun gördüğü puan 100 üzerinden 95. Oyun basınının büyük bir çoğunluğunun uygun gördüğü puanlar da bu yönde. Öte yandan kullanıcıların verdiği oya 10 üzerinden 3.5. Tahmin edebileceğiniz gibi bu oldukça düşük bir puan. Oyuncuların bu kadar düşük puanlar vermelerinin sebebi ise oynanış veya başka bir etmen değil. Sadece hikaye. Oyuncuların büyük bir çoğunluğu hikayeden tatmin olmadı.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir