mix

Tfue, Faze Clan’ı ‘ağır’ kontrat üzerinden dava ediyor

FaZe Clan’ın Fortnite oyuncusu ve aynı zamanda Twitch yayıncısı Turner ‘Tfue‘ Tenney, kazancının yüzde 80’inini takımın aldığını söyleyerek, bu ‘ağır’ kontrat yüzünden organizasyonu dava etmeye hazırlanıyor.

Şu an Twitch’in en fazla izlenen yayıncısı olan Tfue, aynı zamanda FaZe Clan’ın bir üyesi ve takımın Fortnite ekibi içerisinde yer alıyor. Tfue henüz bu kadar popüler değilken FaZe Clan’a katılmıştı ve şüphesiz oyunucunun popülerleşmesinde clanın yürüttüğü sosyal medya paylaşımlarının da oldukça büyük etkisi oldu. Aynı zamanda Twitch’te yayıncı olan oyuncu, popülaritesinin artmasıyla birlikte oldukça hem Twitch’ten (izlenme sayılarına bağlı reklam gelirleri, abonelikler ve bağışlar) hem de sponsorlu içeriklerden oldukça büyük meblağlarda para kazanmaya başladı.

Ünlü oyuncu, şu günlerde ise kendi takımına açtığı dava ile uğraşıyor. Oyuncunun takımıyla yaptığı kontrata göre, turnuvalardan elde edilen kazancın yüzde 80’inini FaZe Clan’ın kendi kasasına gidiyor. Bu durumu düzeltmek isteyen Tfue ise, şimdiden bu durumu avukatlarıyla birlikte mahkemeye taşıdı. Olayın hukuki sürecine ilgi duyan okuyucular için aşağıda ‘dava’ dosyasını ve söz konusu belgeleri paylaşıyoruz.

Tenney v Faze Clan by on Scribd

Faze Clan’ın üyesi Banks ise Twitter‘dan yaptığı paylaşımla bu durumu yalanladı. Ve şu ana değin, oyuncudan hiçbir şekilde ‘ödül parası’ almadıklarını belirtti.

Dava ile ilgili gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir