mix

Team Dignitas oyuncuları Facebook üzerinden yayın yapacak

Resmi internet sitesi üzerinden açıklama yapan Team Dignitas yönetimi, takım oyuncularının artık Twitch.tv’nin yanında Facebook üzerinden de yayın yapacaklarını duyurdu.

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden Facebook, bilindiği üzere geçtiğimiz ay ekipmanla canlı yayın yapma özelliğini devreye sokmuştu. Böylece Twitch.tv ve YouTube Gaming’in ardından oyuncular yayın yapmak için alternatif bir site daha edinmişlerdi. Bu yeni eklentinin ardından ilk atak Team Dignitas’tan geldi. Ekip artık oyuncularının yalnızca Twitch üzerinden değil, ekstra olarak Facebook üzerinden de yayınlarını yapacaklarını duyurdu. Bu hamlenin sebebini ise “Oyuncuların her çeşit insana farklı platformlardan ulaşabilmelerine önayak olmak.” olarak belirten takım yönetimi, yayınların bugün öğlen saatlerinden itibaren başlatılmasını sağladı. Ayrıca Facebook sayfası üzerinden yeni gelişmeyi kutlamak adına canlı yayın organizasyonu yapan Dignitas’ta ilk Facebook stream’ini yapan oyuncular ise üst koridor Ssumday ile ormancı Chaser oldu. Ssumday yaptığı açıklamada takımlarının dünyanın farkı ülkelerinden binlerce taraftara sahip olduğunu ve Facebook üzerinden çok daha fazla kişiye ulaşabileceklerini dile getirdi.

Facebook’ta oyun yayınları ortaklığının başındaki isim olan Guy Cross bugün ilgi çekici bir açıklama yaptı. “İster bir takım üyesi profesyonel League of Legends oyuncusunun binlerce kişiye hitap eden yayını olsun, isterse de amatör bir Overwatch oyuncusunun birkaç arkadaşı için açtığı yayın olsun, tüm oyuncuların oyunlarını dünyanın farklı yerlerindeki izleyicilere sunmasını sağlamak için buradayız.” diyen Cross, bu amaç doğrultusunda daha da gelişeceklerini söyledi.

Team Dignitas’ta bir sonraki Facebook yayıncıları yarın sahne alacak ve Overwatch takımında yer alan evokje ile wat7 ikilisi ve Heroes of the Storm oyuncusu Zaelia sırasıyla kanalda yayın yapıyor olacaklar.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir