mix

StarCraft II efsanesi Flash emekli oldu

StarCraft II kariyeri ve oyunuyla e-Spor tarihine adını altın harflerle yazdıran Lee “Flash” Young Ho, oyundan ayrıldığını açıkladı.

Yapılan basın açıklamasında, Flash’ın üç yıl içerisinde zorunlu askerliğini yapmak istediği belirtilirken, oyuncu daha sonrası için en büyük hayalinin KT Rolster’a koç olarak dönmek olduğunu aktardı.

Orijinali Korece olan basın açıklamasının Team Liquid forumlarında yapılan çevirisine göre, 23 yaşındaki Flash’ın bilgisayar başından kalkacağını söylemek ise oldukça zor. “Bir programcı olarak, hak ettiğimden çok daha fazlasına ulaştım. Upuzun bir dokuz yılı geride bıraktım ve hayranlarımdan gördüğüm sevgiyi asla unutmayacağım. Şu an için bir süre tatil yapmak ve dinlenmek, geleceğimi düşünmek istiyorum. Ancak klavye ve faremi bırakmayacağımı söyleyebilirim.”

StarCraft II sahnesinin çok uzun bir süre en iyi oyuncusu olarak kabul edilen ve 2007 ile 2011 arasında beş yıl üst üste yılın en iyisi seçilen Flash, emekliye ayrılmış olsa da SC2 oyuncuları ve seyircilerinde silinmez bir iz bıraktı. Bununla birlikte KT Rolster da büyük bir yara alırken, takımdan yeni oyuncu arayışlarının başladığı açıklaması geldi.

Flash’ın yerini doldurabilecek bir oyuncunun varlığı ise henüz bilinmiyor.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir