mix

Sony, PS5 logosunu ve konsolda bulunacak bazı özellikleri duyurdu!

2020 yılının sonlarına doğru piyasaya sürülmesi beklenen PlayStation 5 detayları, çıkış tarihi yaklaştıkça artıyor. Dün ABD’nin Las Vegas şehrinde başlayan CES 2020 konferasında Sony, PS5 logosunu görücüye çıkardı. Geçen seneye göre logodaki tek değişiklik ise sondaki rakam.(I am you but stronger.)

Sony’nin PlayStation 3 ile birlikte ortaya koyduğu bir logo dizaynı var. Bu dizayn, PS4 ile devam etmişti ve PS5 ile de devam edecek. PS5 logosunun ilk defa gösterildiği konferansta ise yeni konsol ile ilgili bazı bilgiler de verildi. Fakat Microsoft’un aksine Sony, PS5’in nasıl göründüğüne dair herhangi bir görüntü sunmadı.

Sony CEO’su Jim Ryan, “Önümüzdeki aylarda PlayStation 5 ile ilgili çok fazla detay paylaşacağız ve o zamanları sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu detayların içerisinde konsola ait içerikler ve oyun dünyasının geleceğini ilgilendiren bilgiler de olacak.” ifadelerini kullandı. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, PS5’in 2020’nin sonlarına doğru çıkması bekleniyor. Bu da demek oluyor ki detayları öğrenmek için çok da beklememiz gerekmeyecek.

Ryan, konferansta aynı zamanda PS VR ve PlayStation 4 ile ilgili de bilgiler verdi. Verilen bilgilere göre PlayStation 4’ün konsol satışları 106 milyona ulaştı. Bu da  PS4’ü Sony’nin en fazla satan 2. konsolu yapmış oldu. (PlayStation 2 158 milyon ile birinci sırada). Bunun yanı sıra, 1,15 milyardan fazla PS4 oyunu satıldığını açıklayan Ryan, PSVR’ın satışlarının ise 5 milyonu geçtiğini belirtti.

PS5’te bulunacak ve açıklanan bazı özellikler ise şöyle: 3D Ses, Dokunsal ve uyarlanabilir tetikleyici, Ultra hızlı SSD, Donanım tabanlı ışın izleme ve Ultra HD Blu-ray Özelliği. Herkesin merakla beklediği geçmişe dönük destekleyicinin olup olmayacağı hakkında ise bir açıklama yapılmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir