mix

SK Gaming, Visa ile sponsorluk anlaşması imzaladı

Avrupa’nın en köklü espor kulüplerinden SK Gaming, önceki gün yaptığı açıklamayla Visa ile bir sponsorluk anlaşması imzaladığını duyurdu.

Dot Esports’un kulüp kaynaklarından eriştiği bilgiye göre altı haneli rakamlara ulaştığı belirtilen anlaşma, vade uzatma seçeneğiyle birlikte 2017 boyunca geçerliliğini sürdürecek. Espordaki artan izlenme oranları, turnuva ödül havuzları, oyuncu maaşları ve yatırımların, genel olarak oyun sektörüyle hiçbir ilgisi bulunmayan Visa gibi bir markayı SK Gaming’e taşıması ise sahnenin ne kadar büyüdüğünün apayrı bir kanıtı niteliğinde.

Visa logosunu espor oyuncularının en çok görünen bölgesi olarak kabul edilen forma yakası ve göğüs kısmında taşıyacak SK Gaming, daha önce de Almanya merkezli, Lenovo tarafından satın alınan Medion isimli büyük bir şirketle sponsorluk anlaşması imzalamış, ancak Medion dahil hiçbir marka logosuna yakasını emanet etmemişti. İlk bakışta önemsiz gibi görünüyor olsa dahi, yaka kısmında görünecek Visa logosu anlaşmanın ne denli büyük olduğunu ayrıca vurguluyor.

Luminosity Gaming birleşmesinin ardından tamamı Brezilyalı oyunculardan oluşan güçlü CS:GO kadrosuyla katıldığı her turnuvada üst sıralara oynayan köklü kulüp, yeni anlaşma ile sektöre de önemli bir katkı sağladı. Hali hazırda Coca-Cola, American Express, Snickers, Gilette ve benzeri dev markalar espora yatırım yapsa da, bu isimler daha çok lig veya turnuvalar ile ortaklık kurduğu için Visa’nın SK Gaming’e sponsor olması anlaşmayı bir adım daha yukarıya taşıyor.

Umutlarımız bu birlikteliğin severek takip ettiğimiz esporda yepyeni kapılar açması ve tüm oyun ve liglerde gelişime önayak olması yönünde.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir