Sezon Ortası Kupası finalinin ismi belli oldu mix

Sezon Ortası Kupası Finali Çin takımları arasında oynanacak

Artık final aşamasına geldiğimiz Sezon Ortası Kupası’nda ayakta kalan son iki takım FunPlus Phoenix ve Top Esports oldu.

Çin ligi LPL ve Kore Ligi LCK’in en iyi takımlarının karşılaştığı Sezon Ortası Kupası’nda final vakti sonunda geldi. Playoff aşamasına 3 Çin takım, 1 Kore takımı kalmayı başarabilirken yarı final karşılaşmalarının sonucunda kupanın Çin’e gideceği şimdiden belli oldu.

Finalin ilk ismi JD Gaming ve FunPlus Phoenix arasında geçen mücadelenin sonucunda belirlendi. A grubunu lider bitiren FunPlus Phoenix, B grubunu tiebreak karşılaşmaları sonucunda Gen.G’nin arkasında bitiren JD Gaming’i 3-1 elemeyi başardı. Böylece şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

Final karşılaşmasındaki ikinci koltuk için verilecek mücadele ise Çin temsilcisi Top Esports ve Kore’nin son umudu Gen.G arasında geçti. A grubunu FunPlus Phoenix’in arkasında, ikinci sırada bitiren Top Esports, B grubunun birincisi Gen.G’yi 3-0’lık bir skor ile eledi. Mücadelenin sonucunda Top Esports finale yükselirken Kore temsilcileri resmen turnuvadan elenmiş oldu.

Turnuva genel olarak LCK takımları için oldukça kötü geçti. Gen.G dışındaki Kore temsilciler ortaya iyi bir oyun koymakta çok zorlandı. Sihirdar Vadisi’ndeki kötü gidişatın dışında bir de T1 üst koridoru Canna’nın Çin taraftarlarının tepkisini çekmesi durumu var. Anlayacağınız bu Sezon Ortası Kupası, Kore takımlarının isteyeceği şekilde ilerlemedi.

FunPlus Phoenix ve Top Esports arasındaki Sezon Ortası Kupası şampiyonunu belirleyecek olan seri  31 Mayıs’da saat 12.00’da başlayacak.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir