mix

Razer CEO’sundan espor ve oyun sektörüne yatırım

Razer kurucu ortaklarından Min-Liang Tan, Singapur’da oyunculuğun ve espor kültürünün gelişmesi için 7 milyon dolar yatırımda bulunacağını açıkladı.

CEO, yatırım açıklamasını Facebook Sayfası üzerinden yaptı. Min-Liang Tan yatırımını bir anda yapmayı planlamıyor. Toplamda 7 milyon dolar yatırımı, 12 ay süreyle düzenli olarak yatıracak. Bu yatırım, hem espor takımlarını desteklemek hem de espora ve oyun sektörüne önem veren ve yardımda bulunan şirketlere destek vermek için yapılacak. Ayırca Razer tarafından hali hazırda SEA Games için destek verilen ve firmanın partneri olduğu Team Singapore’a da bu yatırımdan pay verilecek.

Firmasının dünya genelinde en büyük elektronik spor markalarından biri olduğunu belirten Tan, yazdığı yazıda kendi ülkesi olan Singapur’da da esporu ve oyun sektörünü geliştirmek için can attığını yazdı. Bunun için oyun sektöründe çalışan Singapurlu vatandaşlarına da beraber çalışma fırsatı sundu.

Tan, geçen hafta ST Forum’a yazılan “espor spor sayılmamalıdır” yazısı üzerine yazarı trollemek için sektöre 7 milyon dolar yatırım yapmaya karar verdiğiyle ilgili esprili bir not bırakmayı da ihmal etmemiş yazısının sonuna.

Global olarak bu kadar başarılı bir firmanın CEO’sunun kendi ülkesi üzerine hassasiyeti gerçekten çok değerli. Ülkemizde de esporun spor olmadığıyla ilgili zaman zaman tartışmalar çıkıyor ve aslında bir çok oyunda çok yetenekli oyuncularımız ve takımlarımız bulunuyor. Türkiye’nin de böyle bir yatırım alması esporun ülkemizde tanınmasını sağlarken bizi gerçekten üst seviyelere taşıyabilecek bir gelişme olur. Umarız yakın gelecekte sizler için böyle bir haber de yazabiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir