mix

PUBG, Pakistan’da geçici süreliğine yasaklandı

 

Pakistan Telekomünikasyon Uzmanları (PTA) dün itibariyle ünlü Battle Royale oyunu Player Unknown’s Battleground’u yasakladı.

Çıktığından beri Steam’de en çok oynanan oyunlar arasında olan PUBG, bugün Pakistan’da geçici olarak yasaklandı. Yasağın yakın ya da uzak bir tarihte kalkacağıyla ilgili açıklama yapılmasa da yapılan açıklamada geçici denmesi oyunun çok da uzak olmayan bir tarihte tekrar oynanabilir olacağını gösteriyor.

PTA’nın dün Twitter üzerinden yaptığı resmi açıklamayı destekleyenler olsa da büyük çoğunluk tepki gösterdi. İnsanlar Pakistanlı başarılı oyuncuların ülkeyi uluslararası turnuvalarda tespit ettiğini söyleyerek PUBG yasağının gereksiz olduğunu belirttiler. Birçok kişi de PTA’ya daha önce şikayet edilen bazı uygulamaların önemsenmemesine rağmen insanların sadece eğlenmek için oynadığı bu oyuna yasak gelmesini anlamsız bulduğunu belirtti.

PTA ise yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Toplumun farklı kesimlerinden gelen şikayetler göz önünde bulundurularak PTA Player’s Unknown Battleground (PUBG) oyununu geçici olarak yasaklama kararı almıştır. PTA, oyunun bağımlılık yapması, zaman israfına yol açması ve çocuklarda psikolojik ve fiziksel olarak hasara yol açması ile alakalı birçok şikayet aldık.”

Böylelikle PUBG bağımlılık yapması nedeniyle ülke genelinde yasaklanan ilk oyun oldu. Daha önce Pakistan’ı ve Müslümanları kötü göstermesi sebebiyle ülkede CoD: Black Ops 2 ve Medal of Honor: Warfighter oyunları yasaklanmıştı. Gelen tepkiler ve Pakistanlı oyuncuların uluslararası turnuvalarda da boy gösterdiğini düşünürsek PUBG yasağı çok uzun sürmeyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir