mix

PS4 oyunlarının çoğu PS5 üzerinden oynanabilecek

PlayStation 5’in YouTube üzerinden gerçekleştirilen ve Mark Cerny tarafından sunulan gösteriminde, yeni nesil oyun konsolu hakkındaki çoğu soru yanıtlandı. Açıklanana göre PS5 geriye dönük uyumlu olacak ve PS4 ile PS4 Pro oyunlarının çoğu PS5’te de oynanabilecek.

18 Mart Çarşamba günü, çoğu oyunsever PlayStation YouTube kanalında gerçekleşecek olan canlı yayını bekliyordu. Bu bekleyişin sebebi, COVID-19 yüzünden oyun fuarlarının iptal edilmesi sonucu Sony’nin PS5’i YouTube üzerinden canlı yayınla duyurmaya karar vermesiydi.

1 saat süren yayında, konsolun teknik özellikleri en ince detayına kadar anlatıldı. Haliyle teknik bilgisi yüksek olmayan çoğunluk için birazcık sıkıcı bir canlı yayın oldu. Fakat oyuncular uzun bir süredir merak ettikleri bazı sorularının cevaplarını nihayet bu yayın vesilesiyle aldı. Bu sorulardan bazıları “PS5’e geçmemizle birlikte o kadar PS4 oyunu ne olacak? Onları PS5 üzerinden oynayamayacak mıyız?” gibiydi.

Canlı yayında ilk olarak PS4’ün 100 oyununu getirmek istiyoruz dense de PlayStation Blog gönderisinde “Oyuncuların PS4’ün muhteşem oyun kütüphanesi içindeki favorilerini PS5’te de oynayabilmesini istiyoruz ve bunun için önemli bir çaba sarf ettik. PS4’te bulunan 4.000+ oyunun PS5’te de oynanabileceğini umuyoruz.” şeklinde bir cümle bulunuyor. Yani başlangıçta 100 oyun ile sınırlansa da sonradan desteklenen oyun sayısı artacak.

Ayrıca PS4 oyunlarının PS5’te oynanabilmesiyle birlikte, PS5’in donanımsal gücü sebebiyle büyük ihtimalle bu oyunlar daha yüksek kalitede oynanabilecek.

Eğer yayını izlemediyseniz PS5 teknik özellikleri şu şekilde:

İşlemci: 8 çekirdekli 3,5 GHZ AMD Zen 2 çekirdek

GPU: Özel RDNA 2 mimarili, 10,28 TFLOPs gücünde, 36 işlem birimi (2.3 GHz)

Bellek: 16 GB GDDR6 / 256 bit – Bant genişliği: 448 GB/sn

Dahili depolama: 825 GB SSD

IO: 5,55 GB/sn (ham), 8-9 GB/sn (sıkıştırılmış)

Arttırılabilir hafıza: NVMe SSD Slotu

Harici depolama: USB HDD desteği

Optik sürücü: 4K UHD Blu-ray sürücü

 

 

Hobileri müzik dinlemek ve espor olan sıradan birisi \m/.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir