mix

Premier League maçları canlı olarak Twitch’te yayınlanacak

Twitch’in üst kuruluşu Amazon, Birleşik Krallık kullanıcılarına Twitch’te bazı Premier League maçlarını canlı olarak ücretsiz biçimde yayınlayacak.

Birleşik Krallık’ta yaşayan Twitch kullanıcıları, Twitch’te 4 Premier League maçını ücretsiz bir biçimde izleyebilecek. Yayınlanacak ilk maç ise 29 Haziran’daki “Crystal Palace vs Burnley” maçı olacak. Yayınlanacak maçlar ayrıca Amazon’un Prime Video servisi abonelerine de ücretsiz biçimde açık olacak.

Amazon bu hareketiyle Twitch’e daha fazla spor izleyicisi getirmek istiyor. 2018’de büyük paralar ödeyen şirket sonraki 3 yıl için Birleşik Krallık’ta 20 Premier League maçını yayınlama iznine sahip olmuştu. Twitch’te yayınlanacak maçlardan şu anlık sadece Birleşik Krallık’ta yaşayan kullanıcılar yararlanacak gibi duruyor. Twitch’in bu hareketiyle maç günlerinde çok fazla izleyiciyi canlı yayın platformu Twitch’e çekeceği kesin.

İngiltere ligi Premier League’de koronavirüs pandemisi yüzünden 9 Mart’tan itibaren hiçbir maç oynanmamıştı. 4 ay sonra ilk defa 17 Haziran gününde maçlara ev sahipliği yapmaya başlayan lig, dünyanın izleyici bakımından en büyüğü. Son yıllarda Twitch’e alternatif olarak çıkan canlı yayın platformlarına karşı da bir şeyler yapmak isteyen şirket, bu hareketiyle birlikte hiç azımsanamayacak sayıda kitleyi kendine çekecek gibi duruyor.

Maç sırasında Twitch sohbeti de açık bir biçimde kullanabilecek. Bu da izleyicilere samimi ve keyifli bir ortam sunacak. İzleyicilere sunulacak bir başka özellik ise “sentetik stadyum sesi”. EA Games ile çalışan Amazon, seyircisiz oynanan bu maçlar sırasında yapay taraftar kalabalığı sesleri ekleyerek daha gerçekçi bir deneyim sunacak.

İlk çıktığı dönemlerde video oyun yayıncılığı odaklı bir platform olan Twitch, sonradan Amazon tarafından satın alınmıştı. Son zamanlarda ise video oyunları dışında farklı başlıklar hakkında da canlı yayın açılabilen platform, piyasanın açık ara en büyüğü. Amazon ise şimdi bu izleyici kitlesini Premier League’i daha keyifli hale getirmek için kullanacak.

Hobileri müzik dinlemek ve espor olan sıradan birisi \m/.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir