mix

PlayStation 5’in kontrol cihazı DualSense tanıtıldı

Heyecanla beklenen oyun konsolu PlayStation 5’in kontrol cihazı DualSense, dün itibariyle oyunculara tanıtıldı.

Konsol piyasasının tepesindeki isimlerden olan Sony, resmi olarak PlayStation 5’i tanıtmadan önce cihazın kontrolcüsünü biz oyuncuların önüne serdi. PlayStation 4’de de tanıtım önceliğini kontrolcüye veren Sony, oyun kolunun isminin beklenenin aksine Dualshock 4 değil, DualSense olacağını açıkladı.

Sunulan görselde dikkat çeken ilk şey, kontrolcünün tasarımı oldu. DualSense’in tasarımı önceki kontrolcülere kıyasla daha ergonomik fakat alışılanın aksine biraz heybetli. Bu yeni görüntü birçok oyuncunun aklına acaba tasarımda Xbox kontrol cihazlarından mı ilham alındı sorusunu getirdi.

Dikkat çeken diğer bir değişiklik de yapılan renk seçimiydi. Dualshock 2, 3 ve 4 ile birlikte alışılagelmiş siyah renk çoğunlukla geri plana atılmış. Ağırlıklı olarak beyaz renk tercih edildiğinden dolayı konsolda da yine daha çok beyaz rengin öne çıktığını görebiliriz. Her ne kadar PlayStation 2, 3 ve 4 siyah tasarımı ile öne çıksa da ilk PlayStation’da tercih edilen renk beyazdı. Ayrıca kontrolcü için farklı bir renk seçeneğinin açıklanmadığını da ekleyelim.

Yapılan açıklamalara göre L2 ve R2 düğmelerinin hissiyatı oldukça iyileştirildi. Sony’nin kıdemli isimlerinden Hideaki Nishino’nun söylediğine göre oyuncular bu düğmeleri kullanırken, ok atmaya hazırlanan bir kişi gibi yay germe hissiyatı yaşayacaklar.

Söylenilenlere göre yen, DualSense, eski kontolcülere göre daha hafif ve daha uzun şarj ömürlü olacak. Ayrıca C-Type USB ile şarj edilecek.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir