mix

PlayStation 5 tanıtımının yapılacağı tarih belli oldu

Sony, Twitter üzerinden PlayStation 5 tanıtımının yapılacağı tarihi ve saati duyurdu. Etkinlik 11 Haziran gününde gerçekleşecek.

PlayStation 5’in lansman tarihi sonunda belli oldu. Uzun zamandır tanıtılması beklenen konsol, 11 Haziran günü Türkiye saati ile 23:00’da başlayacak özel bir etkinlik ile sonunda bizlerin beğenisine sunulacak.

Geçen hafta yapılması beklenilen lansman, George Floyd olayından sonra ülke genelinde yayılan ırkçılık karşıtı protestolar yüzünden zamanın uygunsuz olacağı düşüncesiyle ertelenmişti.

Şirket, bizlere yeni etkinlik tarihini ise Twitter üzerinden duyurdu. Uzun süredir beklenilen konsolun yenilenen oyun kolu ve teknik özellikleri geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkmıştı. Şimdi ise Sony, yapacağı sunumda PlayStation 5 oyunlarından kesitleri ve “video oyunlarının geleceği”ni bizlerle buluşturmak için hazırlanıyor. Sony Interactive Entertainment’ın CEO’su Jim Ryan yaptığı açıklamada “Teknik özellikleri paylaştık ve sizlere yeni DualSense kablosuz oyun kolunu tanıttık. Ama oyunsuz lansmanın anlamı nedir?” dedi. Açıklamanın devamında bu dijital sunumun yaklaşık 1 saat olması beklenildiği paylaşıldı. Sony yetkililerinden Sid Shuman, yayında hoparlörle duyulması zor bazı ses işlerinin olacağını ve yayını izlerken kulaklık takılmasının önerildiğini de söyledi.

15 Kasım 2013’te çıkış yapan PlayStation 4 ve 2016’da çıkan daha güçlü versiyonu PS4 Pro’dan beri yeni konsol çıkarmayarak sessizliğini koruyon Sony, bu perşembe itibariyle yeni konsolları PS5 hakkında daha fazla bilgiyi bizlere sunacak. Yayında PlayStation 5 konsolunun çıkış fiyatını öğrenme ihtimalimiz de büyük. Sony’nin yeni oyun konsoluyla sektörü çalkalaması çok olası gözüküyor.

Yayın Sony’nin resmi Twitch ve YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Hobileri müzik dinlemek ve espor olan sıradan birisi \m/.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir