PlayStation 5, dün gerçekleşen Sony konferansı ile tanıtıldı mix

PlayStation 5, dün gerçekleşen Sony konferansı ile tanıtıldı

Sony, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği çevrimiçi konferans ile birlikte yeni konsolları PlayStation 5’i ve konsola çıkacak ilk oyunları duyurdu.

Yeni jenerasyonun konsol savaşları başladı. Firmaların, oyuncuları kendi tarafına çekmek için verdikleri mücadele bir süredir oyun dünyasında baş gösteriyor. Bu savaşın en güçlü taraflarından birisi olan Sony, yeni nesil konsolunu ve konsola çıkacak oyunlarını tanıttığı bir konferans düzenledi.

Daha önce gerçekleşmesi planlanan fakat Amerika’daki olaylar sebebiyle 11 Haziran tarihine ertelenen konferansta sonunda PlayStation 5’i görme fırsatı bulduk. Yaklaşık 1 saat süren oyun tanıtımlarının ardından Sony, sonunda yeni oyuncağını bizimle paylaştı.

DualSense isimli yeni kontrolcüsünü beyaz renk ile göstermesinden sonra konsolun siyah temayı terk edeceği tahmin ediliyordu zaten. Yayının sonunda tahminlerimizde haklı olduğumuzu gördük. Yeni konsol hem beyazdı hem de dikey şekilde tasarlanmıştı.

Ayrıca konsolun normal versiyonunun dışında bir de Digital Edition versiyonu olacak. Digital Edition’ın tek farkı asıl konsolun sahip olduğu disk okuyucuya sahip olmaması. Yani kendisi sadece dijital ortamdan satın alınıp indirilebilen oyunları açabilecek. Bu yüzden de daha ucuz olacaktır.

Ucuzluktan bahsetmişken ekleyelim. Konferansın hiçbir bölümünde fiyatlandırma ile ilgili bir bilgi yapılmadı.

Konferans, Rockstar’ın efsane oyunu GTA V’in çevrim içi modunun tüm PlayStation 5 sahiplerine bedava olacağının bilgilendirmesi ile başladı. Sonrasında yeni nesil konsola gelecek olan ilk oyunlar duyurulmaya başladı. O oyunlar arasından en çok ses getiren oyunlar şunlar oldu.

Spider-Man: Miles Morales

Konferansta duyurulan ilk yeni oyun bu Spiderman oyunuydu. Insomniac Games, 2018  yılında çıkardığı Spider-Man oyunu ile takdir toplayınca ikinci oyun için kolları sıvamış. Yine 2018 yılında çıkan Spider-Man: Into the Spider-Verse animasyonu ile büyük bir kesimce tanınan Miles Morales, oyunun ana karakteri olacak. Ayrıca oyun bu sene içerisinde çıkış yaparak PlayStation 5’in çıkış oyunlarından birisi olacak.

Gran Turismo 7

Konferansın ilgi çeken diğer bir oyunu ise uzun bir süre sessizliğini koruduktan sonra geri dönen Gran Turismo oldu. Son oyununu Gran Turismo 6 ile 2013 yılında çıkaran PolyPhony Digital, yarış oyunlarındaki liderliğini yeniden eline almak istiyor gibi.

Ratchet & Clank

Insomniac Games’in yeni Spider-Man oyununu dışında bir hediyesi daha var bizlere. 2002 yılında çıkış yapan ve bir sürü yan oyunun ardından son olarak 2016 yılında PS4’te gördüğümüz oyun serisi Ratchet & Clank’in yeni oyunu geliyor.

Gösterdiği tanıtım videosunda oyun içi oynanış görüntülerine yer veren Ratchet & Clank, farklı bölümlere yaptığı hızlı geçişler ile konsolun hızlı yükleme süresinin canlı bir örneği oldu.

Ghostwire: Tokyo

Resident Evil ve The Evil Within serileri ile tanıdığımız efsane oyun yapımcısı Shinji Mikami’nin yeni oyunu da duyuruların arasındaydı.

Demon’s Souls

2009 senesinde çıkan ve özellikle Dark Souls oyunları ile bildiğimiz Souls serisini başlatan oyunun bir remake versiyonu geliyor.

Deathloop

Belki de konferansın en çok konuşulan oyunuydu kendisi. Dishonored serisi ve Prey oyunları ile tanıdığımız Arkane Studios’un yeni oyunu Deathloop, hala hakkında çok bir şey bilmesek bile gösterdiği oynanış ve tanıtım videosu ile gözleri üzerine çekmeyi başardı.

Resident Evil: Village

Yeniden FPS kamerasına geçiş yaptığımız, serinin son oyununda bazı oyuncuların beklentisi tanıtım videosu ile düşerken bazılarının kafasında bir soru belirdi. “Neden?”

Horizon: Forbidden West

Konferansta bize sunulan son oyun ise uzun bir süre boyunca, yeni konsolun çıkış oyunu olacağı söylenen Horizon oldu. Oyun içi bir görüntü göremesek bile önceki yapımda yarım bırakılan hikayenin devam edecek olması birçok oyuncuyu heyecanlandırmaya yetti.

 

Konferansta öne çıkan oyunlar bunlar oldu. GTA V dışında toplamda 25 adet oyunun duyuruldu. Bunların birçoğu yüksek bütçeli olmayan, bağımsız yapımlardan oluşturuyordu. Duyurulan diğer oyunlar şunlar:

-Project Athia

-Stray

-Returna

-Sackboy: A Big Adventure

-Destruction Allstars

-Kena: Bridge of Spirits

-Goodbye Volcane High

-Oddworld Soulstorm

-Jett: The Far Shore

-Godfall

-Solar Ash

-Hitman III

-Asrto’s Playroom

-Little Devil Inside

-NBA 2K21

-Bugsnax

-Pragmata

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir