mix

Oyun sektöründe mobil, PC ve konsolu geride bıraktı

Geçtiğimiz sene oyun sektörüne mobil oyunlar damga vurdu. Genel oyun sektörü de %10 büyüme gösterdi. Oyun sektöründe diğer istatistikler haberimizde.

Bazıları oyun sektörünün yavaş yavaş çöküşe gittiğini söylese de farklı platformlarla da olsa gelişmeye devam ediyor. 2019 yılı içerisinde oyun sektörü %10 büyüme gösterdi. Bu başarı da en büyük pay sahibi de mobil oyunlar.

Geçtiğimiz yıllara nazaran Epic Games, Play Station ve XBOX’ın her hafta veya ay bedava oyun dağıtması sebebiyle genel oyun satışında azalma görülmüştü. Geçtiğimiz yılın hikaye bazlı oyunlar açısından biraz hafif geçmesi de bu konuda oldukça etkili tabii. Fakat son birkaç yıldır hızla gelişmeye devam eden mobil oyunlar geçen sene de büyük ilgi odağı oldu.

Gamingscan.com’un yaptığı araştırmaya göre geçtiğimiz sene 152 milyar dolar olan oyun sektörü gelirinin %45’ini mobil oyunlar kaplıyor. Bu oran yaklaşık 68.5 milyar dolara denk geliyor. İkinci sırada ise en çok gelir konsol cephesinde. Konsollar geçen seneki gelirin 47.9 milyarına sahip. Son olarak PC tarafında ise 35.7 milyarlık bir gelir görüyoruz.

2018 sonrasında 2019 yılında en büyük büyümeyi ise %13.4 ile konsol tarafı gerçekleştirdi. Mobil oyun sektörü ise yıldan yıla adından daha çok söz ettirecek gibi. Ulaşılması en kolay platform olması bu konuda oldukça önemli bir etken. Bakalım önümüzdeki senelerde nasıl bir dağılım göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir