Oyun konsollarına ilave gümrük vergisi getirildi mix

Oyun konsollarına ilave gümrük vergisi getirildi

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile oyun konsollarına bugün itibariyle ilave gümrük vergisi getirildi.

Konsol oyunculuğuna geçiş yapmak isteyen birisiyseniz veya yeni oyun konsollarına sahip olmak istiyorsanız size kötü bir haberim var. Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile, ülkeye giren bazı ürünlere %5 ile %50 arasında değişen bir ilave gümrük vergisi eklenecek.

Bu vergiden oyun konsolları da etkileniyor. İthal edilen oyun konsollarına bugün itibariyle %50 oranında ilave gümrük vergisi uygulanacak.

Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre bu vergi, 18 Nisan 2020 ile 30 Eylül 2020 tarihleri arasında uygulanacak. 1 Ekim 2020 itibariyle ise ilave vergi oranı %20’ye düşecek. Şimdiye kadar Türkiye’de satılan oyun konsollarından %20 ÖTV ve %18 KDV alınıyordu.

Doların yükseklerde gezinmesi ve yüksek vergilerden dolayı Türkiye’deki konsol oyunculuğu zaten zor günler geçiriyor. Şu anda PlayStation 4’ün fiyatı 3,000 Türk Lirasının aşağısına inmiyor. Aynı şekilde Nintendo’nun çıkardığı son oyun konsolu Switch de öyle.

Kararın ardından oyun konsolu fiyatlarının gittikçe artacağı kesin. Bu ilave vergiden, Kasım ayında çıkması planlanan PlayStation 5 de nasibini alacak gibi gözüküyor.

Oyun konsollarının dışında sanayi ürünleri, karnaval eşyaları, tekstil ve konfeksiyon ürünleri gibi daha birçok ithal ürüne de farklı oranlarda ilave gümrük vergisi eklendi.

Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile getirilen ilave vergi, biz oyuncuların belini oldukça bükecek gibi gözüküyor. Bu kararın sonucunda, yakın zamanda çıkması planlanan yeni nesil konsolların fiyatlarının nasıl rakamlara ulaşacağı merak konusu.

editor
Oyuncuların buluşma noktası!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir