mix Overwatch Overwatch Haberleri

Overwatch turnuvası televizyondan canlı yayınlanacak

Kısa süre önce Counter-Strike: Global Offensive’i televizyondan oyunseverlere sunan ekip, şimdi de Overwatch turnuvasını canlı olarak TBS kanalından yayınlatacak.

Piyasaya sürüleli henüz birkaç ay olmasına rağmen, şimdiden çok fazla popüler hale gelmiş olan Overwatch’un 300 bin Dolarlık Open turnuvası, ELEAGUE ve FACEIT’in projesiyle TBS ekranlarından canlı olarak izleyicilere sunulacak. Mayıs ayınca televizyonda yayınlanan CS:GO turnuvasının aksine, Overwatch Open’ın yalnızca Büyük Final’i televizyondan yayınlanacak, ancak bu şüphesiz ki bir başlangıç. Eğer izleyici sayısı yüksek seviyede olur, yani sporseverler gereken ilgiyi gösterirlerse ilerleyen turnuvaları baştan sona kadar televizyondan izleyebileceğimiz konusunda kimsenin tereddüdü yok.

Bunun yanında turnuva, 300 bin Dolar ile, şimdiye kadarki en yüksek ödül havuzuna sahip Overwatch turnuvası özelliğine de sahip. Finalde galip gelip şampiyonluk başarısını gösteren takım ise bu ödül havuzundan 100 bin Dolar kazanacak.

Durumla ilgili açıklama yapan içerik editörü Craig Barry, henüz ilk yılını geçiren ELEAGUE şampiyonasının ilerleyen dönemlerde de böyle büyük projelerle öne çıkacağına inandığını söyledi ve popülaritesi hızla artan Overwatch’un bu şampiyonaya ve eSpor turnuvalarının televizyonda yayınlanmasına çok büyük katkı yaptığını sözlerine ekledi.

23 Temmuz’da online seçmeleri yapılacak olan turnuva, 26-28 Ağustos tarihlerinde sekiz bölgeden gelen takımlar arasında oynanacak olan play-offlarla devam edecek ve 30 Eylül tarihinde oynanacak büyük final, canlı olarak televizyon ekranlarından yayınlanacak.

Artık neredeyse futbol ve basketbol kadar popüler hale gelen eSpor, televizyon şirketlerinin de bunun farkına varması ile şüphesiz ekranlarda daha sık yer almaya başlayacak.

espor yazarı, avukat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir