mix

Overwatch Karakter Rehberi: Hanzo

“Overwatch Karakter Rehberi” serimiz sizlerle. Keyifli okumalar!

Hazırlayacağımız bu rehberde ilk olarak Hanzo karakterini ele almaya karar verdik. Hanzo birçok oyuncunun en çok eğlendiği, bazen harika hareketlere imza attığı bir karakter. Buna rağmen genelde internette de dalga geçildiği üzere tüm takım Hanzo’nun değişmesi için yalvarıyor genelde. Böyle göz önünde duran, Overwatch için Widowmaker’la beraber 800K Yasuo muamelesi gören Hanzo için gelin yeteneklerinden başlayalım.

Wall Climb

Hanzo herhangi bir dik yüzeye tırmanabilir. Tabii ki çok uzun yüzeylere tırmanmanız mümkün değil. Sadece Hanzo ve Genji’de olan bu özellik yaklaşık 3 saniye kadar tırmanmanıza olanak sağlıyor. Bu özelliğinizin herhangi bir bekleme süresi yok. Yalnızca bir kere Wall Climb özelliğinizi kullandıktan sonra bir sonraki kullanımdan önce yere basmanız gerekiyor. Bu özelliğinizi diğer karakterlerin dolaşarak geçmesi gereken engelleri geçmek, iyi bir konum kazanmak için gibi sebeplerle kullanabilirsiniz.

Lunge

Bu özelliğiniz size hava ileri atılma özelliği veriyor. 5 saniye bekleme süresine sahip yetenek karaktere inanılmaz bir mobilite kazandırıyor. Hem kovalamak, hem ani kaçmak hem de uzunca bir zıplama mesafesine erişmek için kullanabilirsiniz.

Storm Bow

Bu klasik hasar yeteneğiniz. Hanzo herhangi bir cephaneye sahip olmayan birkaç karakterden biri. Bunun sayesinde asla oklarınız bitmiyor. Yeteneği ne kadar uzun süre tutarsanız o kadar uzağa gidiyor ve onla orantılı olarak hasar veriyor. Ayrıca kafaya isabet ettireceğiniz oklar headshot hasarı vuruyor. 29 ila 125 arasında hasar verebiliyorsunuz.

Sonic Arrow

Bu yetenek bir ok fırlatıyor ve bu ok 9m yarıçapında bir dairedeki herkesi görünür kılıyor. Gerçekten çok önemli olan bu yetenek bol bol kullanılmalı. Örneğin payload haritalarında ilerlerken duvar arkası kısımlara Sonic Arrow atabilir ve rakibin nasıl beklediğini görebilirsiniz. Görünür kılınan rakipler sizin tüm takımınız için görünür oluyor yani takıma bilgi verme amaçlı da kullanabilirsiniz. Ayrıca bu ok bir rakibe isabet ederse Storm Bow ile aynı hasarı veriyor.

Storm Arrows

Hanzo’nun sonra 5 saniye içindeki 5 oku aniden atılıyor, fakat daha az hasar veriyor. Bu yeteneği en rahat bire bir kaldığınız rakiplere karşı ani hasar vermek için kullanabilirsiniz. Her bir ok 70 hasar veriyor ve yeteneğin 10 saniye bekleme süresi var.

Dragonstrike

Hanzo yayınızı tuttuğunuz doğrultuda bir ejderha fırlatıyor. Bu ejderha haritanın sonuna kadar herhangi bir engele takılmadan ilerliyor ve saniyede 200 hasar veriyor. Hasar anlamında çok güçlü olan bu ulti yeteneği rakip tarafından kolayca savuşturulabilir çünkü oldukça yavaş haraket ediyor. Bu yüzden takımınzdaki kitle kontrol yetenekleri ile kullanmanız oldukça faydalı olur. Örneğin Zarya ultisi Hanzo’nun Dragonstrike ile beraber harika işliyor. Yine de ultinizi kitle kontrol almamış rakiplere karşı da atabilirsiniz, bu rakibinizi o bölgeden uzaklaştırır ve siz bölgeyi ele geçirebilir veya payload’u ilerletebilirsiniz. Ulti ile ilgili bilmeniz gerekenlerden biri de ultiyi kullanmanız 1.5 saniye sürüyor. Bu 1.5 saniye içerisinde hareket kısıtlayıcı bir yetenekle karşılaşırsanız veya ölürseniz, ultiniz elinizden çıkmıyor fakat tekrar %0’a geliyor.

Ne zaman alınmalı

Hanzo bir keskin nişancı. Bu sebeple Hanzo’nun temel özelliği uzaktan rakipleri dürtmek, geri çekilmelerine sebep olmak. Eğer rakipte 2 tane shiled-tank varsa Hanzo yapabileceğiniz en kötü tercihlerden. Özellikle tankların shiled ile kurulup yetenek sallamasına izin veren ve çok yüksek yerlere çıkamadığınız Eichenwalde gibi haritalar özellikle bölgeyi ele geçirene kadar Hanzo için pek uygun değil. Yine de 2 tane shiled-tank varsa bile Hanzo seçebilirsiniz. Fakat yanınızda bu shiledları hızla eriten bir başka DPS olması önemli. Hanzo’nun ulti yeteneğinde de belirttiğim gibi Hanzo yanında kitle kontrol karakterleri ile oldukça etkili oluyor.

Umarız rehber sizler için faydalı olur. Rehberle ilgili tavsiyelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir