mix

Overwatch Dünya Şampiyonu Amerika Birleşik Devletleri Oldu

10 Ülkenin katıldığı Overwatch Dünya Kupası’nda Birleşik Devletler ekibi kaybetmeden çıktığı gruptan sonra turnuvanın kazananı oldu.

Kuzey Amerika takımları genellikle birçok espor alanında uluslararası organizasyonlarda diğer bölge takımlarından geri kalan takımlar olurlar. Fakat Amerika Birleşik Devletleri çok iyi bir turnuva geçirerek Overwatch World Cup şampiyonu olmayı başardı. A grubunda Fransa, Güney Kore, İsviçre ve Birleşik Krallık ile eşleşen ekip grubunda tüm maçları kazanarak yarı finale çıkmayı başardı. Yarı finalde 3 Overwatch Dünya Kupası şampiyonu Güney Kore ile eşleşen ABD, Bo5 formatında oynanan karşılaşmayı 3-1 kazandı ve finale yükselmeyi başardı.

Final mücadelesinde Çin ile eşleşen Birleşik Devletler yine Bo5 formatında oynanan mücadelede hiç maç kaybetmedi ve 3-0 gibi net bir skor ile kazanarak şampiyon oldular. Turnuvanın üçüncüsü ise Fransa’yı 3-0 yenen Güney Kore oldu.

Turnuvanın MVP’si, geçtiğimiz Overwatch League sezonunun da MVP’si olan Amerikalı oyuncu Jay “sinatraa” Won oldu. sinatraa final mücadelesinde imza şampiyonlarından Doomfist ile dikkat çekti.
Amerika Birleşik Devletleri’nin tam kadrosu ise şu şekilde;

Corey “Corey” Nigra- Washington Justice
Kyle “KSF” Frandanisa- Los Angeles Valiant
Indy “SPACE” Halpern- Los Angeles Gladiators
Matthew “super” DeLisi- San Francisco Shock
Grant “moth” Espe – San Francisco Shock
Jay “sinatraa” Won- San Francisco Shock
Shane “Rawkus” Flaherty- Houston Outlaws
Koç Aaron “Aero” Hatkins- Dallas Fuel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir