mix

Nova, Clash of Clans World Championship şampiyonu oldu

Bu yıl ilk kez düzenlenen Clash of Clans Worlds Championship’de şampiyon, finalde MCES’i 3-1 ile geçen Nova oldu.

Clash of Clans çıktığı günden bu yana birçok kullanıcı tarafından aktif olarak oynanıyor. 2012 yılında piyasaya sürülen oyunun espora ne zaman gireceği merakla bekleniyordu. Bu yıl ilk kez Clash of Clans Worlds Championship düzenlendi. ESL One Hamburg kapsamında düzenlenen turnuvada takımlar kıyasıya mücadele etti. Turnuvanın sonunda kazanan Nova oldu. Ekip finalde, MCES’i 3-1 ile geçerek kupaya uzandı ve 250.000 doların sahibi oldu.

MCES dün oynanan yarı final maçında Tribe Gaming’i mağlup etti ve finale favori olarak geldi. Serinin ilk maçının galibi 12-11 ile MCES oldu. İlk maçın ardından serinin çok yakın geçeceği düşünüldü. İkinci maçta ise harika bir geri dönüşe imza atan Nova seride durumu 1-1’e getirdi. Üçüncü maçı harika oyunlarla kazanan ekip son maçta da galip gelerek turnuvanın şampiyonu olmayı başardı.

Clash of Clans Worlds Championship’in idol havuzu 1 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Finalin ardından şampiyon Nova Esports 250.000 doların sahibi olurken ikinci MCES ise 150.000 dolar kazandı. Nova’nın oyuncusu Wei turnuvanın MVP’si seçildi. Oyunun espor boyutundaki ilk büyük turnuvasında 1 milyon dolar gibi büyük bir ödül dağıtılması ileriki organizasyonlar için merak uyandırdı.

Nova’nın ilk dünya şampiyonu olmasının ardından gözler sıradaki turnuvalara çevrildi. Bakalım Çin merkezli organizasyon bu başarısını devam ettirebilecek mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir