mix

NiP MLG Pro League’de estiriyor

MLG Pro League Season 1 Avrupa Elemeleri’nde ortalığı kasıp kavuran NiP’in MLG Arena ile arasında sadece Team Empire var.

Avrupalı takımlardan oluşan iki grubun birbirleri ile, 10 Nisan 2015’de MLG Arena Columbos’da oynanacak LAN finallerinde yer alan üç takımdan  biri olmak için mücadelet ettiği Major League Gaming Pro Leauge Season 1 devam ediyor. Her iki grubun da lideri direk olarak LAN karşılaşmalarına katılmak için hak kazanırken, her iki grupta da ikinci olan takımlar turnuvada açık olan son yer için mücadele edecek. BO3 formatında yapılacak karşılaşmaların galibi LAN karşılaşmalarında yer alabilecek. LAN karşılaşmalarının 75.000 Dolar gibi büyük bir ödül havuzuna sahip olmasına bir yana, bu karşılaşmaların galibi MLG World Championship’e katılmak hakkını da kazanacak.

İki grubun yer aldığı Avrupa elemelerinde, B grubunda Ninjas in Pyjamas önüne geleni deviriyor. Son zamanlarda oldukça başarılı olan takım Dota Pit Season 3’de alt grupta iyi bir çıkarırken, Alienware Area 51 Dota 2 Cup galibi oldu ve MLG Avrupa elemelerinde de şuana kadar 10 maçtan sadece 1’inde mağlup oldu. Gruptaki diğer takımlar ile karşılaştırıldığında Adrian “Era” Kryeziu ve ekibinin en azından ilk ikide yar alacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Hangi takımın ikinci olacağı ise o kadar kesin değil. Aynı puana sahip olan Meepwn’d ve GameOnline şuan 4-4’lük bir skora sahip. Özellikle Meepwn’d, WehSing “SingSing” Yuen’in Support rolünde yedek olarak oynadığı Team Empire’ı beklenmedik bir şekilde mağlup etmelerinden sonra B grubunda ikinciliği elde edecek favori takım olarak görünüyor. Hem Team Empire’ın hem de Virtus.Pro’nun hala oynamadı birkaç karşılaşma olmasıyla birlikte bahsi geçen takımların grup ikincisi olmak için birbirlerini zorlayacağı aşikar.

Grup A’da ise grup sıralamasında henüz belirli bir durum söz konusu değil, zira daha karşılaşmaların çoğusu gerçekleşmedi. Balkan Bears ve Hellraisers şuana kadar namağlup devam ediyor. Team Tinker ise hemen bu takımların arkasında. International 3’de birinci olan ve bir zamanlar oldukça iyi performans gösteren Alliance’ın ise o eski günlerinden eser yok. Toplamda 10 karşılaşmada yer alan İsveçli takım bu karşılamaların sadece 4’ünde galip gelen taraf oldu. Buna ek olarak  Esportal ve Starladder’da boy gösteren ASUS.Polar, LAN finallerine giden takımlar için ayrılan seyahat masrafı bütçesinin küçüklüğünden dolayı turnuvadan çekildi.

 

editor
You don't get paid for effort, you get paid based on demand for your skills and your results. Life is not a children's story.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir