mix

Nifty Games ve NBA, yeni bir oyun üzerinde çalışıyor

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA ve Ulusal Basketbol Oyuncuları Birliği NBPA, yeni bir mobil oyun ürettiklerini açıkladı. Organizasyonlar, oyunu pazara sürmek için isim hakkını Nifty Games ile paylaşacak.

Nifty Games CEO’su Jon Middleton, ekibinin NBA ve NBPA ile ortaklık kurmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. “ Günümüzde en kolay ulaşılabilir platform olan mobil dünyada, NBA hayranlarını oyuncular ve takımlarla buluşturmaktan gurur duyuyoruz. NBA hayranları için hızlı ve rekabetçi bir oyun sunmaya odaklandık.”

Middleton, oyun geliştiriciliği ve girişimcilik konusunda eski bir geçmişe sahip. Oyun geliştiricileri için araçları üreten Eight Cylinders Inc. adlı şirketin eski kurucusuydu. Şirket, On2 ve daha sonra Google tarafından satın alındı. Middleton ayrıca sırasıyla Microsoft ve LiveGamer tarafından satın alınan Massive ve Boom Music’in kurucu ortaklarındandı.

NBA’in küresel ortaklıklardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Matthew Holt, Nifty Games’in basketbol taraftarlarıyla bağlantı kurma yeteneğinden şüphe duymadığını söyledi. “Nifty Games, NBA’in heyecanını ve yoğunluğunu dünyanın dört bir yanındaki hayranlarına mobil cihazlarında ulaştırmak için eşsiz bir vizyona sahip.” Diyen Holt, bir açıklamasında da NBA hayranlarının takımlara ve oyunculara daha yakın olması için çalıştıklarını belirtti.

Monumental Sports & Entertainment’ın CEO’su ve Nifty Games yatırımcısı Ted Leonsis de anlaşmanın heyecanını dile getirdi. ”Bizler esporun gücüne inanıyoruz ve geleneksel sporları yeni nesil hayranlarla oyun yoluyla en iyi şekilde bağlantı kurmak için bir araç olarak kullanıyoruz.”

Oyunun ismi henüz belli olmadı. Bu yılın sonunda mobil platformlarda yer alması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir