mix

NBA 2K Ligi’ne 17 NBA takımı katılacak

Espor tarihinin belki de en prestijli ve kapsamlı hamlesiyle Şubat ayında duyurulan NBA 2K Ligi’nde 30 NBA takımından 17’sinin mücadele edeceği açıklandı. NBA ve 2K oyunlarının yapımcısı Take-Two Interactive’in ortak geliştirdiği proje neticesinde geleneksel spor kulüplerinden ilk kez bu denli geniş katılıma sahip bir espor ligi oluşacak.

2018’de başlayacak NBA 2K Ligi’nde yer alacak takımlar Boston Celtics, Cleveland Cavaliers, Dallas Mavericks, Detroit Pistons, Golden State Warriors, Indiana Pacers, Memphis Grizzlies, Miami Heat, Milwaukee Bucks, New York Knicks, Orlando Magic, Philadelphia 76ers, Portland Trail Blazers, Sacramento Kings, Toronto Raptors, Utah Jazz ve Washington Wizards olacak. Bu takımların tamamı üç yıl boyunca ligde mücadele edecek.

Şubat ayında planlarını açıklayan iki organizasyon, NBA’i direkt olarak espor sahnesine taşıyan ilk geleneksel spor liginin de adımlarını atmıştı. Ardından eski NBA kıdemli başkan yardımcısı Brendan Donohue espor liginin başına getirildi. Donohue, takımların duyurulduğu basın açıklamasında şu sözleri sarf etti: “Olağanüstü olma vaadiyle yola çıkan bir ligin ilk adımını attık. Dünyanın en iyi oyuncularını bir araya getirecek ve uluslararası sahnede üst düzey bir rekabeti gözler önüne sereceğiz. NBA’deki takımlarımız espor için inanılmaz bir heves gösterdi ve biz de hem basketbol, hem de tüm oyuncular için gerçekten eşsiz bir şey ortaya koymayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

NBA 2K Ligi’nin muhtemelen sonbahar civarında çıkacak 2K18 ile oynanacağı tahmin ediliyor. Oldukça eleştiri alan 2K17’de oyuncu kontrolünde bulunmayan çok fazla faktörün varlığı öne çıkarken, Take-Two’nun 2K18’i esporu ön planda tutarak geliştirmesini bekliyoruz. Gerçekten yüksek potansiyele sahip olan NBA 2K Ligi’nin esporda önemli kapıları açması söz konusu olabilir.

Bununla birlikte, lige katılacak takımlar veya sahiplerinin büyük bölümü hali hazırda espor ile ilgili. Mavericks’in sahibi Mark Cuban, 2015 başlarında yaptığı yatırım ile espora giriş yapan ilk isimlerden olurken, Philadelphia 76ers ile Miami Heat de sırasıyla Team Dignitas ve Misfits’in sahibi konumunda. Bunlar dışında Sacramento Kings’in sahipleri Andy Miler ile Mark Mastrov NRG Esports’u kurarken, Memphis Grizzlies’in sahibi Stephen Kaplan da Immortals’a yatırım yapmıştı. Hali hazırda Amerika ve Avrupa sahnesinden tanıdığımız Team Liquid, Flyquest ve Fnatic gibi takımlarda da NBA’den isimlerin yatırımları bulunuyor.

author
5Mid'de admin, başka yerlerde altyazar, genelde eşekherif.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir